Αδιανόητο: Σε Πόσα Χρόνια Θα Αποφυλακιστεί Η Ρούλα Πισπιρίγκου Μετά Την Αλλαγή Στα Όρια Αποφυλάκισης - Fanpage

Αδιανόητο: Σε Πόσα Χρόνια Θα Αποφυλακιστεί Η Ρούλα Πισπιρίγκου Μετά Την Αλλαγή Στα Όρια Αποφυλάκισης

Αδιανόητο: Σε Πόσα Χρόνια Θα Αποφυλακιστεί Η Ρούλα Πισπιρίγκου Μετά Την Αλλαγή Στα Όρια Αποφυλάκισης

Απίστευτο.. Αδιανόητο.. Σε τόσα χρόνια θα αποφυλακιστεί η Πισπιρίγκου με τον νέο ποινικό κώδικα…

Στον ανακριτή οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, με την υπόθεση να ξανανοίγει τους φακέλους οδηγώντας σε εκταφή και τα άλλα δύο κορίτσια με την έρευνα να συνεχίζεται.

Η φερόμενη ως δράστρια τουλάχιστον μίας δολοφονίας ανηλίκου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον νέο ποινικό κώδικα, το σχέδιο νόμου του οποίου κατατέθηκε το καλοκαίρι του 2021 και αυστηροποιεί τις ποινές σε εγκλήματα που αφορούν ανήλικα θύματα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαγορεύεται η αποφυλάκιση υπό όρους με «βραχιολάκι» σε μείζονος ποινικής απαξίας αδικήματα όπως ναρκωτικά, ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για την υφ’ όρων απόλυση μόνο αν έχουν εκτιθεί τα 4/5 της ποινής σε αδικήματα περί ναρκωτικών (διακεκριμένη μορφή), εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία, ληστεία, εκβίαση, βιασμός και όλα κατά της γενετήσιας ελευθερίας εγκλήματα.

Αν η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικαστεί με ισόβια κάθειρξη, τότε σύμφωνα με τα νέα όρια του ποινικού κώδικα, τα 18 χρόνια πραγματικής έκτισης και όχι στα 16 που ίσχυαν μέχρι σήμερα, θα είναι το κατώτατο όριο παραμονής της στη φυλακή.

Αφήστε το σχόλιο σας: