"Άδειασα το ζουμί από ένα βάζο τουρσί και έπινα 1 ποτήρι καθημερινά. Στο τέλος της 7ης μέρας, δείτε ΤΙ έπαθα!" - Fanpage

«Άδειασα το ζουμί από ένα βάζο τουρσί και έπινα 1 ποτήρι καθημερινά. Στο τέλος της 7ης μέρας, δείτε ΤΙ έπαθα!»

Τα τουρσί είναι αγαπημένη λιχουδιά πολλών και σε μεγάλους αγώνες τρεξίματος δίνουν στους διαγωνιζόμενους ένα σφηνάκι ζωμό από τουρσί. 

Η συντάκτρια του Littlethigs, η Ileana Paules – Bronet αποφάσισε να διεξάγει ένα μικρό πείραμα, πίνοντας καθημερινά ένα σφηνάκι από ζωμό.

Οφέλη του ζωμού από τουρσί

1

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση του ζωμού του τουρσί, καθώς ως επί το πλείστον αποτελείται από νερό, αλάτι και ξύδι.

Κατά πρώτο λόγο, ο ζωμός του τουρσί ανακουφίζει τις μυϊκές κράμπες. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Medicine & Science in Sports & Exercise, ο χυμό του τουρσί αναστέλλει τις προκαλούμενες μυϊκές κράμπες, αναπληρώνοντας με ηλεκτρολύτες.

Ένα άλλο όφελος του χυμού τουρσί είναι ότι σας βοηθάει να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της προπόνησης – το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που χάνετε όταν ιδρώνετε και κρατάνε το σώμα σας σε άριστη κατάσταση, ενώ γυμνάζεστε.

Ενώ πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ανακάμψουν από τις προπονήσεις με αθλητικά ποτά, αυτά τα ζαχαρούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες και αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ο ζωμός του τουρσί είναι μια καλύτερη επιλογή.

Σύμφωνα με μια μελέτη, το ξύδι βοηθάει στην απώλεια βάρους, όταν καταναλώνεται καθημερινά.

2

Ο ζωμός περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, εξηγεί το Πανεπιστήμιο Rice. Πιο συγκεκριμένα, τα αγγουράκι τουρσί περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Καθώς ο χυμός τουρσί είναι ένα τρόφιμο που έχει υποστεί ζύμωση, είναι καλό για το πεπτικό σας σύστημα και μπορεί να ενισχύσει την υγεία του εντέρου.

Το ξίδι βοηθά επίσης να απαλλαγείτε από κακή αναπνοή, καθώς ο χυμός τουρσί έχει γίνει γνωστό ότι φρεσκάρει την αναπνοή.

Τέλος, ο χυμός τουρσί μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Diabetes Research έδειξε ότι το ξίδι που καταναλώνεται πριν από το γεύμα, βοήθησε στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Πώς να καταναλώσετε ζωμό τουρσί

3

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε περισσότερο ζωμό τουρσί στη διατροφή σας: Μέσα σε σαλάτες, σε smoothies ή σκέτο.

Η Ileana Paules – Bronet αποφάσισε να πίνει καθημερινά ένα σφηνάκι ζωμό τουρσί μία φορά την ημέρα.

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 1

4

Σύμφωνα με την ίδια, ο ζωμό τουρσί δεν είχε άσχημη γεύση. Είχε έντονη ναι μεν γεύση, αλλά κυρίως ήταν αλμυρό. Αν και περιέχει αρκετό ξίδι, δεν ήταν πολύ όξινο.

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 2

5

Την δεύτερη μέρα, η αρθρογράφος είχε πόνους περιόδου και ήλπιζε ότι με το ζωμό τουρσί να της περάσουν. Στο τέλος της μέρας, ο πόνος είχε εξαφανιστεί.

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 3

6

Την τρίτη μέρα, είχε αρχίσει να συνηθίσει το σφηνάκι και μετά τη δουλειά της πήγε για εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής. Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο ως συνήθως και ήταν βέβαιη ότι είχε μυϊκούς πόνους την επόμενη μέρα

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 4

7

Την τέταρτη μέρα, με έκπληξη διαπίστωσε ότι δεν είχε μυϊκούς πόνους από την προηγούμενη μέρα.

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 5

8

Συνήθως την δεύτερη μέρα μετά την γυμναστική είχε τους πιο έντονους πόνους, αλλά ένιωθε μια χαρά.

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 6

9

Την έκτη μέρα, αφού ήπιε το σφηνάκι της, φίλησε τον σύντροφό της και φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα στη δροσερή αναπνοή, μιας και δεν του αρέσουν καθόλου τα τουρσί.

Πίνοντας ζωμό τουρσί: Ημέρα 7

10

Την τελευταία μέρα του πειράματος, τα αποτελέσματα είχαν επιτυχία μιας και είχαν θετικές επιπτώσεις.

Αποτελέσματα πειράματος

11

Σύμφωνα με την αρθρογράφο, δεν είναι βέβαιη αν ο ζωμός τουρσί την βοήθησε να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου, να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες ή να χάσει βάρος, αλλά βοήθησε στις μυϊκές κράμπες και την κακή αναπνοή.

Τα οφέλη σχετίζονται περισσότερο με τη γυμναστική και ο ζωμός τουρσί μπορεί να αντικαταστήσει ένα ενεργειακό ποτό.

Αφήστε το σχόλιο σας: