Αυτή η 21χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. 123 μέρες αργότερα όμως, γέννησε υγιέστατα δίδυμα! - Fanpage

Αυτή η 21χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. 123 μέρες αργότερα όμως, γέννησε υγιέστατα δίδυμα!

Μία εγκεφαλικά νεκρή και έγκυος γυναίκα κρατήθηκε ζωντανή για 123 μέρες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, έφερε στη ζωή δίδυμα μωρά με καισαρική τομή.

Η 21χρονη Frankielen da Silva Zampoli Padilha από τη νότια Βραζιλία, πέθανε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πέρυσι τον Οκτώβριο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι γιατροί αποφάσισαν να σώσουν τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε στην 9η εβδομάδα, όταν οι καρδιές τους συνέχισαν να χτυάνε μέσα από την μήτρα της μητέρας τους.

Το προσωπικό του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η νεαρή κοπέλα, είχε διακοσμηθεί με φωτογραφίες της, τραγουδούσαν και μιλούσαν στα αγέννητα μωρά της σε μια προσπάθεια να προσφέρουν λίγη αγάπη.

Ο πατέρας των μωρών περιγράφει τη γέννησή τους ως θαύμα, καθώς οι γιατροί αρχικά είχαν πει ότι υπήρχαν ελπίδες να επιβιώσουν.

1

2

3

Ο Δρ. Dalton Rivabem, επικεφαλής του νευρολογικού τμήματος ανέφερε: «Κάναμε υπέρηχο στα έμβρυα πιστεύοντας ότι δε θα επιβίωναν στη μήτρα, αλλά προς έκπληξή μας κρατήθηκαν στη ζωή. Τα όργανα της μητέρας ήταν όλα ανέπαφα και λειτουργούσαν σα να ήταν μαζί μας. Πήραμε την απόφαση να την κρατήσουμε στη ζωή για να σώσουμε τα αγέννητα παιδιά της. Και κάθε μέρα τα βλέπαμε να μεγαλώνουν φυσιολογικά. Έχουν υπάρχει παρόμοια περιστατικά, αλλά το δικό μας είναι το μεγαλύτερο σε χρόνο – 123 μέρες, δηλαδή τέσσερις μήνες. Ξεκινήσαμε με έμβρυα δύο μηνών και ξεγεννήσαμε δίδυμα. Η βασική μας ανησυχία ήταν να κρατήσουμε τη ζωτική λειτουργία των οργάνων ώστε τα μωρά να αναπτυχθούν.»

4

5

6

Η Ana Vitoria γεννήθηκε με βάρος 1,4 κιλά και ο αδερφός της Asaph γεννήθηκε με βάρος 1,3 κιλά. Η υγεία τους μπορεί να συγκριθεί με πρόωρα μωρά της ίδιας ηλικίας. Τα νεογέννητα κρατήθηκαν σε θερμοκοιτίδες για 3 μήνες και τώρα τα φροντίζει η μητέρα της  Frankielen, η Angela Silva, όσο ο πατέρας τους εργάζεται.

Η κυρία Silva δήλωσε: «Είμαι τόσο περήφανη για την κόρη μου. Ήταν δύσκολη η απώλειά της, αλλά ήταν μαχήτρια μέχρι το τέλος, προστατεύοντας τα όμορφα παιδιά της και δίνοντάς τους ζωή μέχρι τη μέρα που τελικά πέθανε.»

7

8

9

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γιατροί, οι νοσοκόμες, φυσικοθεραπευτές και διατροφολόγοι φρόντιζαν την εγκεφαλικά νεκρή μητέρα, συχνά τραγουδώντας και μιλώντας στα έμβρυα.

«Η εντατική μονάδα είχε γεμίσει με αγάπη, στοργή και κουράγιο για χάρη των μωρών και της οικογένειας της,» αναφέρει μια νοσοκόμα.

Ο Δρ. Rivabem πρόσθεσε: «Η επιτυχία αυτού του περιστατικού οφείλεται στην ομαδική δουλειά και φυσικά στον υπέρτατο σκοπό.» Ο γιατρός παραδέχεται ότι όλοι έκλαιγαν όταν γεννήθηκαν τα μωρά. Πολλοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της οικογένειας και συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και αρκετοί έκαναν δωρεές με μωρουδιακά και πάνες.

10

11

Ο σύζυγος της Frankielen θυμάται με μεγάλη λύπη πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα: «Ήμουν στο δρόμο για τη δουλειά τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Frankielen με πήρε τηλέφωνο και με παρακάλεσε να επιστρέψω σπίτι αμέσως. Είπε ότι είχε τρομερό πονοκέφαλο και της είπα να πάρει ένα χάπι. Αλλά είπε ότι είχε έναν οξύ πόνο στον αυχένα και ήταν στα πρόθυρα να λιποθυμήσει.»

Βρήκε τη γυναίκα του να τρέμει, να κλαίει, να ζαλίζεται και να κάνει εμετό από τον πόνο.

«Καθώς την οδηγούσα στο νοσοκομείο μου είπε να είμαι έτοιμος να το αποδεχτώ αυτό, επειδή θα έμενε εκεί, δε θα επέστρεφε σπίτι. Τότε λιποθύμισε και αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που μου είπε και ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή.»

Οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλική αιμορραγία και έπειτα από τρεις μέρες εξετάσεων οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

«Μου είπαν ότι θα έδιναν 3 μέρες περιθώριο στα μωρά, επειδή της είχαν κάνει πολλές αξονικές, της έδωσαν δυνατή αντιβίωση και φάρμακα. Αυτό σήμαινε ότι όλα είχαν τελειώσει για τα μωρά μας. Μου είπαν ότι μόλις οι καρδιές τους σταματούσαν να χτυπάνε, θα έκλειναν τα μηχανήματα και θα μπορούσα να θάψω τη γυναίκα μου.» 

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: