Ακραίες τροποποιήσεις σώματος: Αυτή η γυναίκα έχει σπάσει ΚΑΘΕ ρεκόρ. Δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία της και θα καταλάβετε.. - Fanpage

Ακραίες τροποποιήσεις σώματος: Αυτή η γυναίκα έχει σπάσει ΚΑΘΕ ρεκόρ. Δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία της και θα καταλάβετε..

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο από την Αυστραλία ταξίδεψε στις απομακρυσμένες κοιλάδες της νότιας Αιθιοπίας κι εκεί συνάντησαν την Ataye Eligidagne. Μόλις είδαν την 20χρονη για πρώτη φορά, έμειναν άφωνοι. Κι αυτό γιατί η νεαρή γυναίκα είχε έναν σιδερένιο δίσκο στο κάτω χείλος της και ήταν τόσο μεγάλος, όσο το κεφάλι της.

1

Η Ataye χρειάστηκε 3 χρόνια για να ανοίξει τόσο πολύ το χείλος της ώστε να χωρέσει τον δίσκο με διάμετρο 20 εκατοστά. Το κατάφερε αυξάνοντας σιγά σιγά το μέγεθος των δίσκων. Έβγαλε ακόμη και 2 δόντια για να μένει ο δίσκος στην θέση του.

2

Οι δίσκοι στα χείλια είναι σύμβολο κύρους για τις αγροτικές φυλές των Suri και Mursi στον νότιο Σουδάν και την νοτιοδυτική Αιθιοπία – όσο μεγαλύτερος ο δίσκος σε μια γυναίκα, τόσο μεγαλύτερη προίκα με βοοειδή θα λάβει η οικογένεια της όταν παντρευτεί.

3

Είναι απίθανο πόσο διαφορετική έννοια έχει η ομορφιά σε διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Όπως μας δείχνει και η Ataye, το ανθρώπινο σώμα είναι απίστευτα ελαστικό!

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: