Ανείπωτη ΦΡΙΚΗ: 2 Κουτάβια Βρέθηκαν Βαμμένα Ροζ και Παρατημένα να Πεθάνουν. Μετά από πολλή Αγάπη και Φροντίδα όμως... - Fanpage

Ανείπωτη ΦΡΙΚΗ: 2 Κουτάβια Βρέθηκαν Βαμμένα Ροζ και Παρατημένα να Πεθάνουν. Μετά από πολλή Αγάπη και Φροντίδα όμως…

Υπάρχει μια διαμάχη ανάμεσα στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και τους ιδιοκτήτες ζώων για το αν η βαφή του τριχώματος είναι μια ασφαλής διαδικασία.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά θα πρέπει να έχουν το φυσικό τους τρίχωμα, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε παρέμβαση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι βαφές είναι άκακες και κάποια σκυλιά πρέπει να περιποιούνται.

Στην πραγματικότητα όμως κάποια βαμμένα σκυλιά χρησιμοποιούνται προς οικονομική εκμετάλλευση και καταλήγουν να παραμεληθούν και να εγκαταλειφθούν.

Ένας σκύλος βρέθηκε εγκατελελειμμένος στους δρόμους της Ρωσίας να κάνει εμετό εξαιτίας της ροζ βαφής του. Τον περασμένο μήνα δύο φουντωτά σκυλιά νεαρής ηλικίας, ράτσας Σαμογιέντ, παρατήθηκαν σε δάσος, αφού πρώτα ο πρώην ιδιοκτήτης τους τα κακοποίησε.

1

Ευτυχώς, βρέθηκαν έγκαιρα και τα ανέλαβε μια φιλόζωη γυναίκα, που τα πήρε υπό την προστασία της στο σπίτι της.

Τα σκυλιά χρησιμοποιούνταν ως ατραξιόν και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους χρέωνε τους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους.

Εντέλει, τα σκυλιά μεγάλωσαν και έτσι ο ιδιοκτήτης τα εγκατέλειψε χωρίς νερό και τροφή. Όχι μόνο ήταν καλυμμένα με ψύλλους και τσιμπούρια όταν βρέθηκαν, αλλά είχαν και δεχτεί και πυροβολισμούς από αεροπίστολο. Ένα εκ των δύο είχε ακόμα μέσα του σφαιρίδια.

Ο πρώην ιδιοκτήτης τους, ο Mark Protsenko δεν έδειξε να μετανιώνει για τις πράξεις του.

«Τα ζώα έχουν σκοπό ύπαρξης για να τα τρώμε και να γίνονται δέρμα για παλτό, παπούτσια και γάντια. Κάθε μέρα όταν κάθεστε για φαγητό, καταναλώνετε ένα ζώο. Το ίδιο ισχύει για τα φάρμακα που είναι δοκιμασμένα σε ζώα,» δήλωσε ο ίδιος.

Τώρα έχει αρκετά άλλα σκυλιά που βάφει και εκμεταλλεύεται οικονομικά.

«Αυτό το ζευγάρι τώρα κάνει βόλτες με νέα κουτάβια, ένα ροζ, ένα γαλάζιο και ένα ενήλικο Σαμογιέντ βαμμένο σαν λιοντάρι,» αναφέρει ένας ακτιβιστής. «Την περασμένη εβδομάδα τους βλέπαμε σχεδόν κάθε μέρα στο Novorossiysk της Ρωσίας, και πρόσφατα ήταν στο Gelendzhik. Παρακαλούμε τους κατοίκους και τους τουρίστες να μη στηρίζουν αυτή την παράνομη επιχείρηση και να απευθύνεστε στην αστυνομία όποτε τους βλέπετε.»

2

Τα δύο ροζ σκυλιά ζουν τώρα με μια γυναίκα που ονομάζεται Margarita.

«Μια γυναίκα από τη Μόσχα με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε αν μπορώ να κρατήσω τα σκυλιά για κάποιο διάστημα,» εξηγεί η Margarita. Αυτά τα σκυλιά τα εκμεταλλεύονταν οικονομικά με φωτογραφήσεις επί πληρωμή. Και όταν μεγάλωσαν, δεν τους εξυπηρετούσαν πια και απλά τα πέταξαν.»

Όπως θα δείτε παρακάτω είναι πολύ πιο ευτυχισμένα τώρα στο νέο τους σπίτι.

Credit: Shareably

Αφήστε το σχόλιο σας: