Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Ζάμπλουτοι από όλο τον Κόσμο κάνουν αιμοκάθαρση με το Αίμα νεαρών Εφήβων για να αποκτήσουν Αθανασία - Fanpage

Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Ζάμπλουτοι από όλο τον Κόσμο κάνουν αιμοκάθαρση με το Αίμα νεαρών Εφήβων για να αποκτήσουν Αθανασία

Εάν είσαι έφηβος, πιθανώς να το έχεις νιώσει πως οι παλιότερες γενιές προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν. Για να έχουν καλό σπίτι, σίγουρη δουλειά και σύνταξη, έχουμε καταλήξει να ζούμε σε γκαράζ, να δουλεύουμε με άθλιες συνθήκες και η σύνταξη να φαίνεται σαν ένα άπιαστο όνειρο.

Είναι προφανές πως η νέα γενιά δεν περνάει και τόσο καλά σ’αυτή την σχέση. Αλλά η αφαίμαξη φαίνεται να είναι πολύ περισσότερο κυριολεκτική πλέον, επειδή οι πολύ πλούσιοι βάζουν στο σώμα τους αίμα νέων σε προσπάθεια να ζήσουν λίγο παραπάνω.

Πάνω από 100 άνθρωποι πήραν μέρος σε μία κλινική δοκιμή στο Σαν Φρανσίσκο στην οποία έδιναν το αίμα τους σε γηραιότερους ασθενείς. Κάθε διαδικασία κοστίζει $8,000, στην οποία κάθε ασθενής δέχεται στο σώμα του 2,5 λίτρα από πλάσμα – το υγρό στοιχείο του αίματος που μένει αφού αφαιρεθούν όλα τα άλλα κύτταρα – το οποίο παίρνουν από νεαρούς ανθρώπους.

Αυτή η διαδικασία προσφέρεται πειραματικά με σκοπό να αναζωογονήσει τους γηραιότερους. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ασθενών είναι τα 60 χρόνια. Ο Jesse Karmazin, 32, ένας επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Stanford, είπε πως τα αρχικά αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

‘Θα μπορούσε να βελτιώσει πράγματα όπως εμφάνιση ή διαβήτη, καρδιακή λειτουργία ή μνήμη.’

33

Η νέα θεραπεία έρχεται μετά από αρκετές μελέτες τα τελευταία 17 χρόνια στις οποίες ερευνητές του Stanford έχουν δείξει πως μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα στα όργανα, τους μυς και τα βλαστοκύτταρα.

Ωστόσο, παρά τα αποτελέσματα που βασίζονται σε ποντίκια, πολλοί επιστήμονες έχουν επιτεθεί στο πείραμα του Karmazin λέγοντας πως είναι ανήθικο.

‘Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η θεραπεία έχει αποτελέσματα,’ λέει ο Tony Wyss-Coray, νευροεπιστήμονας από το Stanford.

Πολλοί επεσήμαναν επίσης τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει από τις μεταγγίσεις αίματος, όπως κνίδωση, πνευμονικές βλάβες και θανατηφόρες λοιμώξεις. Άλλοι είπαν πως είναι απλά μια απάτη που θέλει να εκμεταλλευτεί την άγνοια που έχουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του αίματος των νεαρών ανθρώπων.

34

Και επίσης υπάρχουν και εκείνοι που λένε πως είναι λάθος οι εταιρίες να παίρνουν το αίμα των νεαρών ανθρώπων, οι οποίοι το έδωσαν για όσους το έχουν ανάγκη, και να το χρησιμοποιούν για ακριβές πειραματικές θεραπείες.

Και με πολλούς φτωχούς ανθρώπους να πουλάνε το αίμα τους για να ζήσουν, είναι πολύ αμφιλεγόμενο να ξοδεύονται τόσα χρήματα έτσι ώστε οι πλούσιοι να μπορέσουν να ξεγελάσουν τον θάνατο.

Ο Karmazin έχει απαντήσει στις κριτικές λέγοντας πως η έρευνά του έχει περάσει ηθική επανεξέταση. Σε όσους λένε πως η θεραπεία του δεν έχει αποτελέσματα, δήλωσε: ‘Ήδη βλέπουμε ανθρώπους να είναι πολύ καλύτερα μετά από μία μόλις θεραπεία. Είναι σαν πλαστική επέμβαση αλλά από μέσα.’

Οι σκέψεις σας;

Credit: bbc.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: