Δύτες έκαναν μια Ανατριχιαστική Ανακάλυψη στον Βυθό της Θάλασσας Το Αποτρόπαιο Θέαμα Σοκάρει και τους πιο Σκληρούς... - Fanpage

Δύτες έκαναν μια Ανατριχιαστική Ανακάλυψη στον Βυθό της Θάλασσας Το Αποτρόπαιο Θέαμα Σοκάρει και τους πιο Σκληρούς…

Δύτες που εξερευνούσαν το απομακρυσμένο νησί Kokoya, στην Ινδονησία, έκαναν μια τρομερή ανακάλυψη. Βρέθηκαν ανάμεσα σε σπάνια θηλαστικά, παγιδευμένα στον πυθμένα του ωκεανού μέσα σε κλουβιά.

Αυτά τα μεσαίου μεγέθους θαλάσσια θηλαστικά είναι Ντιγκόνγκ. Αποτελούν ένα από τα τέσσερα ζωντανά είδη της σειράς Sirenia, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τρία είδη των manatees.

Ένας από τους δύτες, ο Delon Lim, δήλωσε ότι τα ζώα φαινόταν να είναι μια μητέρα χωριστά από το παιδί της σε ξεχωριστά κλουβιά. Η μαμά είχε ένα σχοινί δεμένο γύρω από την ουρά της, ενώ το μωρό της δεν είχε.

Ένας από τους δύτες ανέβασε τη φωτογραφία στο tweeter λέγοντας, «θέλω να αναφέρω ότι υπήρχε ένα dugong που αιχμαλωτίστηκε και δέθηκε στο νησί Kokoya από ψαρά… Η κατάστασή του είναι θλιβερή!» Αν και δεν ήξεραν πόσο καιρό τα Ντιγκόνγκ κρατήθηκαν αιχμάλωτα εκεί κάτω, γνώριζαν ότι τα χρησιμοποιούμενα σχοινιά φαίνονταν πολύ φθαρμένα και ότι τα τραύματα και τα σημάδια στην ουρά της μητέρας ήταν πολύ βαθιά. Τους φάνηκε ότι ήταν εκεί για μερικές εβδομάδες. Αιχμαλωτίστηκαν από έναν ψαρά που ζήτησε χρήματα για αντάλλαγμα, για να δει και να τραβήξει φωτογραφίες των Ντιγκόνγκ. Οι δύτες προσπάθησαν να πείσουν τον άνθρωπο να τα αφήσει ελεύθερα, επειδή είναι προστατευόμενα είδη. Ο Lim είπε: «Όταν εγκαταλείψαμε το νησί, ο ψαράς συμφώνησε να τα απελευθερώσει. Αλλά αφού δεν ήμασταν και τόσο πεπεισμένοι ότι θα το έκανε, ανέβασα το βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Και οι άλλοι δύτες το έκαναν επίσης».

Μέσα σε λίγες ώρες, οι αρχές της άγριας πανίδας ήρθαν σε επαφή με τον Lim για να μάθουν πού ήταν η ακριβής θέση των κλουβιών. Οι υπάλληλοι κατέβηκαν στο βυθό την επόμενη μέρα και βρήκαν τα ζώα ακόμα κλειδωμένα εκεί και τα απελευθέρωσαν.

Είναι τρομερό ότι τα ζώα κρατιούνται αιχμάλωτα σε τέτοιου είδους συνθήκες με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση.

Credit: Goodfullness

Αφήστε το σχόλιο σας: