Έκαναν εργαστηριακά πειράματα σε αυτό το γουρουνάκι, αλλά δείτε πώς είναι σήμερα... Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό! - Fanpage

Έκαναν εργαστηριακά πειράματα σε αυτό το γουρουνάκι, αλλά δείτε πώς είναι σήμερα… Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

Δυστυχώς, εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται και κακοποιούνται κάθε χρόνο σαν πειραματόζωα από χιλιάδες εταιρίες. Αυτό το 4 μηνών γουρουνάκι ήταν πειραματόζωο και το κακοποιούσαν βίαια σε εργαστήριο. Το γουρουνάκι βρέθηκε να πονά πολύ με 18 σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα. Αυτό ξεπερνά τα όρια του πειράματος – ήταν βασανιστήριο.

Η Caitlin Cimini είναι η ιδρύτρια του Rancho Relaxo και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, ειδικά κατά των πειραμάτων σε αυτά. Κατάφερε να σώσει το γουρουνάκι, την Alba, από την φρικτή μοίρα της και την πήρε μαζί με τα υπόλοιπα ζώα στο ράντσο της. Το Rancho Relaxo είναι ένα μη κερδοσκοπικό καταφύγιο ζώων στο Woodstown του New Jersey.

«Πέρασε 8 εβδομάδες στο εργαστήριο, από την πρώτη ως την όγδοη εβδομάδα της ζωής της. Της έκαναν πειράματα με φωτιά. Τους έχω βάλει έλαιο καρύδας και ελπίζουμε να μειωθούν κάπως, αλλά δεν θα φύγουν ποτέ.» Η Caitlin ήθελε να κάνει τα πάνα για να πάρει μαζί της την Alba κι έτσι την έβαλαν να υπογράψει εμπιστευτικό συμφωνητικό από την εταιρία. Η Caitlyn δεν μπορεί να πει τίποτα για τις ακριβείς συνθήκες των δοκιμών.

«Όταν συμφωνείς να πάρεις ένα ζώο από αυτά τα εργαστήριο, στην ουσία κάνεις συμφωνητικό εχεμύθειας. Δεν επιτρέπεται να πω τίποτα σχετικά με το προϊόν για το οποίο γίνονταν οι δοκιμές. Δεν επιτρέπεται να πως καν από ποια πολιτεία προέρχεται.» Είναι αρκετά ασυνήθιστο αυτά τα ζώα να ελευθερώνονται, αφού συνήθως τους κάνουν ευθανασία.

Σύμφωνα με την Caitlyn, στα άλλα δύο γουρούνια που ήταν μαζί με την Alba έκαναν ευθανασία, αλλά φαίνεται ότι ένας υπάλληλος συμπάθησε την Alba και βοήθησε να ελευθερωθεί.

«Η Alba είχε έντονη προσωπικότητα. Ήταν πολύ τρυφερή, ήθελε την αγάπη των ανθρώπων και το εργαστήριο σχεδόν συμφώνησε να την ελευθερώσει για να ζήσει την ζωή της. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει κανονικά. Είναι πολύ, πολύ σπάνιο.»

Πριν μεταφερθεί η Alba μόνιμα στο Rancho Relaxo, έπρεπε να συνηθίσει την νέα της ζωή. Μια νεαρή γυναίκα, η Kristen, την φρόντισε για έναν μήνα ώστε να είναι υγιής, της έκανε τα εμβόλια που έπρεπε και την πήγε στον κτηνίατρο. Η Janice, μια άλλη εθελόντρια, φρόντισε να βρει στην Alba σπιτικό.

Η Caitlin λέει ότι η Alba είναι ένα πολύ γλυκό και τρυφερό ζώο. «Δεν καταλαβαίνεις αν έχει ψυχικά τραύματα. Η προσωπικότητα της είναι απίστευτη. Είναι τόσο τρυφερή και εμπιστεύεται πολύ τους ανθρώπους.»

Το γουρουνάκι έχει κάνει πολλούς φίλους στο ράντσο, παρ’όλο που τα άλλα γουρούνια χρειάζονται ακόμη χρόνο για να την συνηθίσουν. Η Caitlin είναι σίγουρη ότι σύντομα θα γίνουν φίλοι μαζί της.

«Οι σκύλοι την αγαπούν, κι εκείνη το ίδιο. Λατρεύει τους επιστάτες μας. Έχει γνωρίσει τρία από τα γουρούνια που μένουν στο καταφύγιο μας – τον Elmer, την Martha και την Linda. Τα πάει τέλεια με τον Elmer, αλλά η Martha και η Linda είναι λίγο σνομπ.»

Μετά από τα φρικτά βασανιστήρια της, η Alba έχει πλέον μια ήρεμη ζωή στο ράντσο χάρη στην Caitlin και τους υπόλοιπους εθελοντές. Παρ’όλο που τα σωματικά τραύματα της είναι ακόμη ορατά, εκείνη τα πάει πολύ καλά!

«Η προσωπικότητα της είναι τόσο ισχυρή αλλά ήπια. Ξαπλώνει στο πλάι και ζητά να της τρίψεις την κοιλιά. Είναι απίθανη», λέει η Caitlin.

Credit: animalchannel.co

Αφήστε το σχόλιο σας: