Έρευνα-ΣΟΚ: Όλο και περισσότεροι άντρες σταματούν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά και επιλέγουν μια πολύ πιο επικίνδυνη εναλλακτική - Fanpage

Έρευνα-ΣΟΚ: Όλο και περισσότεροι άντρες σταματούν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά και επιλέγουν μια πολύ πιο επικίνδυνη εναλλακτική

Από το χάπι στην σπείρα και το εμφύτευμα, υπάρχουν αρκετές επιλογές για τις γυναίκες που θέλουν να αποτρέψουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αλλά για τους άντρες, υπάρχει μόνο μία ασφαλής επιλογή – το προφυλακτικό. Οπότε τι γίνεται όταν κάποιος δεν θέλει να τα χρησιμοποιεί, έχει αλλεργία ή απλά θέλει μία πιο φυσική μέθοδο αντισύλληψης. 

Μετά υπάρχει άλλη μία επιλογή, αν και ελάχιστοι ειδικοί την συνιστούν. Το ‘τράβηγμα’ είναι η τεχνική στην οποία ο άντρας τραβιέται πριν φτάσει στην κορύφωση. Αλλά οι ειδικοί λένε πως ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι ακόμα ‘αρκετά υψηλός.’ Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν προσφέρει προστασία ενάντια στα αφροδίσια νοσήματα.

Εκτός από αυτό, η τεχνική αυτή είναι επιτυχημένη μόνο όταν ο άντρας μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του παρά την ένταση της στιγμής. Ωστόσο, αυτή είναι η συνηθέστερη επιλογή των αντρών, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

3

Ο αριθμός των αντρών που χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική έχει διπλασιαστεί από 10% το 2002 σε 19% το 2015. Επίσης, οι περισσότεροι νεαροί άντρες θα βασιστούν σ’αυτήν, παρά τις προειδοποιήσεις πως δεν είναι αρκετά αξιόπιστη. Στοιχεία δείχνουν πως περίπου 22 στις 100 γυναίκες θα μείνουν έγκυες λόγω αυτής της μεθόδου.

Αυτό σημαίνει πως έχει περίπου 78% επιτυχία, σε αντίθεση με το προφυλακτικό που είναι 98% αποτελεσματικό. Ο λόγος που δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα είναι επειδή ο άντρας δεν προλαβαίνει πολλές φορές να τραβηχτεί αρκετά γρήγορα. Αλλά ακόμα και αν τραβηχτεί έγκαιρα, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Έρευνα από το 2011 είδε πως τα προσπερματικά υγρά μπορούν να περιέχουν ζωντανό σπέρμα, έτοιμο να γονιμοποιήσει το ωάριο.

4

Φυσικά, εκτός από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μετάδοσης ενός ΣΜΝ. Μία έρευνα που έγινε πέρυσι αποκάλυψε πως οι περισσότερες γυναίκες στην Ευρώπη βασίζονται στην μέθοδο αυτή για αντισύλληψη.

Οι σκέψεις σας;

Credit: nypost.com

Αφήστε το σχόλιο σας: