Αισθανόταν άρρωστος αλλά νόμιζε πως έχει μια απλή γρίπη και δεν έδωσε σημασία. Την επόμενη μέρα ξύπνησε ΕΤΣΙ... - Fanpage

Αισθανόταν άρρωστος αλλά νόμιζε πως έχει μια απλή γρίπη και δεν έδωσε σημασία. Την επόμενη μέρα ξύπνησε ΕΤΣΙ…

Ένας άντρας στην Αγγλία απασχόλησε τα ΜΜΕ όταν αποκαλύφθηκε η ιατρική του κατάσταση, κατά την οποία τα μάτια και το στόμα του σφραγίστηκαν και απέκτησε φουσκάλες σε όλο το σώμα του.

Όταν ο Kevin Mannion είχε πονόλαιμο, σκέφτηκε ότι θα ήταν ένα απλό κρυολόγημα. Αλλά 6 μέρες αργότερα, η αρραβωνιαστικιά του, η Tanya Jackson, πήγε να τον φιλήσει και τρομοκρατήθηκε με την εμφάνισή του.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ο πονόλαιμος  θα μπορούσε να είναι τόσο επικίνδυνος. Είχε τρομερή όψη, έτρεμε και είχε παντού φουσκάλες,» εξηγεί στη Daily Mail η Jackson.

Περιέγραψε την τρομακτική του όψη με περισσότερες λεπτομέρειες: «Οι φουσκάλες του άρχισαν να σπάνε και στην πλάτη είχε δέρμα σαν φιδιού. Τα βλέφαρά του πρήστηκαν και τα χείλη του μαύρισαν και το δέρμα εσωτερικά και γύρω από το στόμα του απέκτησε φουσκάλες και έπειτα ξεφλούδισε. Το στόμα του σφραγίστηκε από τις πληγές, πίστευα ότι θα πεθάνει.»

Ο Mannion μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου ένας γιατρός αρχικά θεώρησε ότι είχε σήψη. Ωστόσο ένας χειρουργός έκανε διάγνωση για μια σπάνια ασθένεια που λέγεται σύνδρομο Stevens-Johnson.

1

2

Το  σύνδρομο Stevens-Johnson είναι μια σπάνια και σοβαρή λοίμωξη που προκαλεί αλλοιώσεις του δέρματος και των βλεννογόνων. Ξεκινάει με άτυπη λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, η οποία διαρκεί 1-14 ημέρες και χαρακτηρίζεται από πυρετό, πονόλαιμο, ρίγη, κεφαλαλγία και κακουχία και ενίοτε εμέτους και διάρροια. Μετά από 1-3 ημέρες εμφανίζονται ερυθηματώδεις επίπεδες κηλίδες, εξελισσόμενες σε φυσαλίδες και φλύκταινες. Στη συνέχεια το ανώτερο στρώμα του προσβεβλημμένου ιστού νεκρώνεται, πέφτει και αναρρώνει.

Το σύνδρομο Stevens-Johnson συνήθως απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο και η θεραπεία επικεντρώνεται στον έλεγχο των συμπτωμάτων και την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών καθώς το δέρμα αναγεννάται.

Η ανάρρωση μπορεί να απαιτήσει εβδομάδες μέχρι μήνες, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης.

3

4

Ο Mannion πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο και έπειτα πέρασε ένα μήνα ανάρρωσης στο σπίτι, πριν μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του.

Αν και τα χειρότερα έχουν περάσει γι’ αυτόν, ακόμα βήχει, έχει σημάδια στη πλάτη του και έχει φύσημα στον αριστερό του πνεύμονα.

5

Credit: Watchthis

Αφήστε το σχόλιο σας: