Οι Ανατριχιαστικές Συνέπειες του Χημικού Πόλεμου των ΗΠΑ κατά του Βιετνάμ, μέσα από 24 Σοκαριστικά Παραδείγματα - Fanpage

Οι Ανατριχιαστικές Συνέπειες του Χημικού Πόλεμου των ΗΠΑ κατά του Βιετνάμ, μέσα από 24 Σοκαριστικά Παραδείγματα

Καθώς ο κόσμος συζητά το τέλος του ISIS, τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, την απειλή της Βόρειας Κορέας και την ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ξεχνάνε τον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσαν το Agent Orange (ένα τοξικό μίγμα ζιζανιοκτόνων που περιείχε μεγάλες ποσότητες διοξίνης) για να εξουδετερώσουν την κάλυψη των δασών προκειμένου να βομβαρδίσουν τις βάσεις των εχθρών.

Ανάμεσα στο 1962 και το 1971, ο αμερικανικός στρατός έριξε πάνω από 20 εκατομμύρια γαλόνια Agent Orange πάνω από το νότιο Βιετνάμ. Το θανατηφόρο χημικό κατέστρεψε 5 εκατομμύρια έικρ δασών, εκατομμύρια χωράφια και μόλυνε τον αέρα και τις πηγές νερού και τροφίμων της χώρας. Η δηλητηριώδη καρκινογόνα ουσία σκότωσε πάνω από 400.000 πολίτες και προκάλεσε από ήπια ως σοβαρά γενετικά ελαττώματα σε τουλάχιστον 500.000 νεογέννητα.

Μέχρι σήμερα, πολλά παιδιά γεννιούνται με δύο κεφάλια, παραμορφωμένα σώματα, γυρισμένα άκρα ή χωρίς μάτια. Οι μεγαλύτερη παθαίνουν καρκίνο με ανησυχητικό ρυθμό, αφού οι μεταλλάξεις που προκάλεσε το Agent Orange συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ζωές τους.
Οι παρακάτω 24 ανατριχιαστικές εικόνες αποτελούν απόδειξη ότι οι ΗΠΑ την γλίτωσαν από τα εγκλήματα πολέμου που προκάλεσαν εξαιτίας του Agent Orange.

1. Ένα 10χρονο κορίτσι χωρίς χέρια γράφει στο τετράδιο του.

2. Ένα 5χρονο αγόρι, γεννημένο τυφλό και μουγγό εξαιτίας δηλητηρίασης από το Agent Orange, κάθεται στο φραγμένο παράθυρο ενός ορφανοτροφείου.

3. Ο Le Van O., ένα 14χρονο αγόρι που γεννήθηκε χωρίς μάτια εξαιτίας του Agent Orange.

4. Η 55χρονη Kan Lay κρατά τον 14χρονο γιο της που γεννήθηκε με σοβαρές σωματικές αναπηρίες εξαιτίας του Agent Orange.

5. Η Tran Thi Nghien κάνει μπάνιο την ανάπηρη κόρη της, θύμα του Agent Orange.

6. Η υπολοχαγός Kathleen Glover παρηγορεί ένα ορφανό αγοράκι από το Βιετνάμ.

7. Ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς μάτια είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι ενός ορφανοτροφείου που φροντίζει 125 παιδιά, όλα γεννημένα με αναπηρίες εξαιτίας του Agent Orange.

8. Ο Nguyen Xuan Minh, ένα 4χρονο αγόρι γεννημένο με σοβαρές παραμορφώσεις εξαιτίας του Agent Orange.

9. Η Nguyen The Hong Van, ένα 13χρονο κορίτσι που γεννήθηκε με διαταραχές του δέρματος και πνευματική αναπηρία. Μεγάλωσε κοντά στο μέρος όπου αποθήκευαν το Agent Orange.

10. Η καθηγήτρια Nguyen Thi Ngoc Phuong ποζάρει για φωτογραφία μαζί με τα ανάπηρα παιδιά που κουράρει. Όλα έχουν γεννηθεί με κάποιο ελάττωμα που προκάλεσε το Agent Orange.

11. Στρατιωτικό προσωπικό δείχνει πώς αντιμετωπίζεται μια διαρροή Agent Orange, συνειδητοποιώντας πόσο επικίνδυνο είναι το χημικό.

12. Ένα παιδί τρίτης γενιάς θύμα του Agent Orange. Παρ’όλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια ανάμεσα σε εκείνον και τον πόλεμο του Βιετνάμ, το παιδί αισθάνεται τις επιδράσεις του χημικού και ζει σε ένα ειδικό χωριό για θύματα του Agent Orange.

13. Ο Hoang Duc Mui, ένας Βιετναμέζος βετεράνος, μιλά στους Αμερικανούς βετεράνους κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στο Χωριό της Φιλίας, το καταφύγιο του Hanoi για τα θύματα του Agent Orange.

14. Ένας στρατιώτης, αφότου ψέκασε το χώμα με Agent Orange, προσπαθεί να ξεπλυθεί μέσα στα ίδια νερά που βοήθησε να μολυνθούν.

15. Αμερικανός βετεράνος δείχνει τα μεγάλα εξανθήματα που εμφανίστηκαν στα χέρια του, επειδή δούλευε με το Agent Orange. Έχει εξανθήματα στο μισό του σώμα.

16. Στρατιώτες ψεκάζουν την ζούγκλα με Agent Orange και μια επικίνδυνη ποσότητα του χημικού πέφτει στο δέρμα τους.

17. Ένα ελικόπτερο ψεκάζει Agent Orange.

18. Μια ομάδα αμερικανικών αεροπλάνων πετάνε πάνω από την ζούγκλα και απελευθερώνουν χημικά με σκοπό να σκοτώσουν τα δέντρα από κάτω τους.

19. Ένας άντρας ζητιανεύει χρήματα έξω από έναν καθεδρικό ναό. Έχει γεννηθεί με παραμορφωμένα χέρια εξαιτίας του Agent Orange και δεν μπορεί να βρει δουλειά.

20. Βαρέλια 55 γαλονιών γεμάτα Agent Orange περιμένουν να ριχτούν πάνω από το Βιετνάμ.

21. Τρία αεροπλάνα πετάνε πάνω από το Βιετνάμ πετώντας χημικά.

22. Εναέρια λήψη που δείχνει την επίδραση του Agent Orange. Η αριστερή πλευρά δεν έχει ψεκαστεί σε αντίθεση με την δεξιά.

23. Ένα αεροπλάνο ψεκάζει Agent Orange πάνω από χωράφι.

24. Δεν ψεκάζονταν όλα τα χημικά από ψηλά. Αυτοί οι στρατιώτες ψεκάζουν τις σοδειές ανεβασμένοι σε ένα όχημα, πλησιάζοντας πολύ το επικίνδυνο χημικό.

Οι σκέψεις σας;

Credit: anonymous-news.com

Αφήστε το σχόλιο σας: