Η Επιστήμη Μίλησε: Οι Άνθρωποι που ξεχνάνε Εύκολα είναι πολύ πιο Έξυπνοι από τους Υπόλοιπους! - Fanpage

Η Επιστήμη Μίλησε: Οι Άνθρωποι που ξεχνάνε Εύκολα είναι πολύ πιο Έξυπνοι από τους Υπόλοιπους!

Είναι χρήσιμο να έχει κανείς γρήγορη και ακριβή μνήμη, ιδιαίτερα στο σχολείο και την δουλειά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ξεχνάμε το όνομα κάποιου ή πράγματα που μας έχουν πει. Όταν μας συμβαίνει, αισθανόμαστε λίγο χαζοί.

Αν αναρωτιέστε κι εσείς γιατί μερικές φορές ξεχνάτε φαινομενικά απλά πράγματα, η απάντηση είναι ότι δεν σας συμβαίνει κάτι. Σύμφωνα με μια έρευνα από το Neuron Journal, είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε και αυτό μπορεί μάλιστα να μας κάνει ακόμη πιο έξυπνους.

1

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Toronto ανακάλυψε ότι η τέλεια μνήμη δεν έχει σχέση με την εξυπνάδα. Στην πραγματικότητα, αν ξεχνάτε μια στο τόσο, μπορεί να είστε ακόμη πιο έξυπνοι.

2

Συνήθως, όποιος θυμάται περισσότερα πράγματα, θεωρείται πιο έξυπνος. Η έρευνα ωστόσο, ανακάλυψε ότι είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε τις λεπτομέρειες. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο για τον εγκέφαλο να θυμάστε το γενικότερο πλαίσιο παρά τις μικρές λεπτομέρειες.

3

Ο εγκέφαλος είναι πολύ πιο έξυπνος από όσο νομίζουμε. Είναι τόσο έξυπνος που ο ιππόκαμπος (το όργανο όπου αποθηκεύονται οι αναμνήσεις) σβήνει τις σημαντικότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το CNN, αυτό μας βοηθά να εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο την διαδικασία λήψης αποφάσεων, κρατώντας αυτά που είναι σημαντικά και σβήνοντας αυτά που δεν είναι.

4

Αυτή η θεωρία βγάζει νόημα, αν σκεφτείτε ότι είναι σημαντικότερο να θυμάστε το πρόσωπο παρά το όνομα κάποιου.

Μπορεί και τα δύο να είναι απαραίτητα για κοινωνικούς σκοπούς, αλλά αν ήμασταν στο ζωικό βασίλειο, θα ήταν σημαντικότερο να θυμόμαστε το πρόσωπο κάποιου που απειλεί την ζωή μας, παρά το όνομα του.

5

Ο εγκέφαλος δεν αποφασίζει απλά τι είναι σημαντικό να θυμόμαστε, αλλά αποθηκεύει τις νέες αναμνήσεις και αντικαθιστά τις παλιές.

Όταν ο εγκέφαλος είναι γεμάτος αναμνήσεις, πιθανόν να εμποδίσουν την αποτελεσματική διαδικασία λήψης αποφάσεων.

6

Για τους ανθρώπους γίνεται όλο και σημαντικότερο να διατηρούμε τις μνήμες του γενικότερου πλαισίου, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της εύκολης πρόσβασης σε πληροφορίες.

Είναι πιο χρήσιμο για εμάς εξελικτικά να ξέρουμε πώς να γκουγκλάρουμε μια λέξη σωστά ορθογραφημένη ή να εγκαταστήσουμε την κεφαλή του ντουζ, παρά να θυμόμαστε πώς ακριβώς γίνεται.

7

Σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πάντα, αλλά είναι υγιές να ξεχνάμε μια μικρή λεπτομέρεια μια στο τόσο.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα ξεχάσετε κάτι, απλά θυμηθείτε ότι ο εγκέφαλος σας απλά κάνει την δουλειά του.

Pencil Check Checklist List Pen Checked Marker

Αφήστε το σχόλιο σας: