Οι γονείς εγκαταλείπουν το μωρό με το «παραμορφωμένο» πρόσωπο, αλλά όταν τον ξαναβλέπουν 30 χρόνια μετά; Παθαίνουν ΣΟΚ! - Fanpage

Οι γονείς εγκαταλείπουν το μωρό με το «παραμορφωμένο» πρόσωπο, αλλά όταν τον ξαναβλέπουν 30 χρόνια μετά; Παθαίνουν ΣΟΚ!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Η.Π.Α., λέει ότι το σύνδρομο Treacher Collins είναι μια γενετική διαταραχή που πλήττει 1 στους 50.000 ανθρώπους. Αλλάζει τον τρόπο που αναπτύσσονται τα οστά και οι ιστοί του προσώπου, επηρεάζοντας γενικά τα ζυγωματικά, το σαγόνι και το πηγούνι ειδικότερα.

Το σύνδρομο Treacher Collins έχει ως αποτέλεσμα τις ανωμαλίες του προσώπου, αλλά δεν επηρεάζει την νοημοσύνη του παιδιού. Έτσι, όταν πάνε να τους κάνουν bulling, αυτά τα παιδιά γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει.

Ο Jono Lancaster είναι ίσως το πιο διάσημο άτομο με σύνδρομο Treacher Collins.

Κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του NORD 2015, ο Jono εξήγησε: «Γεννήθηκα με μια γενετική πάθηση που επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου. Δεν έχω ζυγωματικά και έτσι τα μάτια μου πέφτουν κάτω. Λατρεύω τα μικρά μου αυτιά, δεν κρυώνουν τη νύχτα. Αλλά χρειάζομαι ακουστικά βαρηκοΐας.

1

Επί του παρόντος έχει 12.400 followers στο Twitter, 61.200 στο Instagram και 84.400 στο Facebook – αλλά όμως, είχε μια εξαιρετικά δύσκολη ζωή.

Τριάντα έξι ώρες μετά τη γέννησή του, ο Jono εγκαταλείφθηκε από τους βιολογικούς γονείς του, λόγω της εμφάνισής του. Στο συνέδριο Nord 2015, εξήγησε:

«Όταν γεννήθηκα, οι γονείς μου έπαθαν σοκ. Ήμουν έξω από το νοσοκομείο 36 ώρες μετά τη γέννησή μου. Οι κοινωνικές υπηρεσίες βρήκαν κάποιον να με φροντίσει. Η ανάδοχη μητέρα μου, ήταν μια κυρία που ονομάζεται Jean».

2

Η Jean προσπάθησε να επανασυνδέσει τον Jono με τους βιολογικούς του γονείς, αλλά τα γράμματά της επιστράφηκαν αναπάντητα και στις 18 Μαΐου 1990, η Jean τον υιοθέτησε.

Παρά το γεγονός ότι βρήκε έναν αγαπημένο κηδεμόνα, η ζωή του ήταν δύσκολη. Σε μια συνέντευξή του, ο Jono λέει:

«Ένιωθα σαν να ήμουν μόνος μου, και ένιωθα σαν να ήμουν ο μόνος στον κόσμο που ήταν σαν εμένα. Οι άνθρωποι είναι τυχεροί όταν κερδίζουν το λόττο ή γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, γιατροί, δικηγόροι, αλλά εγώ γιατί έπρεπε να καταλήξω να είμαι έτσι;»

Το ότι αισθάνονταν μόνος είχε βαθιές επιπτώσεις στον Jono, ο οποίος τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, κάνοντας επισκέψεις σε παιδιά με διάφορες αναπηρίες.

3

Ο Juno, όχι μόνο κατάφερε να γίνει πηγή ελπίδας και έμπνευσης για τα παιδιά με αναπηρίες όλου του κόσμου, αλλά κατάφερε να βρει και την αγάπη σε μια όμορφη ξανθιά κοπέλα που ονομάζεται Laura.

4

Γνωρίστηκαν όταν ο Jono δούλευε σε ένα γυμναστήριο και λέει στο BBC, «Αισθάνομαι τόσο χαλαρά στην εταιρεία της».

Το ζευγάρι αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι στο Normanton του West Yorkshire, όπου ο Jono συνεργάζεται με άτομα με αυτισμό και εξακολουθεί να αποτελεί έμπνευση για τους ανθρώπους παντού.

5

Το BBC έκανε ένα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Jocko, που ονομάζεται Love Me, Love My Face. Εξηγεί την ιστορία του και γράφει ότι προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τους βιολογικούς του γονείς.

Παρακολουθήστε το στο βίντεο παρακάτω!

Credit: Shareably

Αφήστε το σχόλιο σας: