Η κόρη της δεν ξυπνούσε με τίποτα. Τότε η μητέρα τρομοκρατημένη συνειδητοποιεί ότι... - Fanpage

Η κόρη της δεν ξυπνούσε με τίποτα. Τότε η μητέρα τρομοκρατημένη συνειδητοποιεί ότι…

Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί για παιδιά και ζώα αν μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών.

Η θερμοπληξία είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να επιφέρει μέχρι και θάνατο. Η θερμοπληξία είναι η κλινική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επιμένουσα υπερθερμία, με σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας σώματος πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου. Μία ειδική μορφή θερμοπληξίας είναι και η ηλίαση. Η θερμοπληξία απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια και αν δεν χορηγηθεί βοήθεια μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο, τη καρδιά, τα νεφρά και τους μύες. Η βλάβη χειροτερεύει όσο περισσότερο καθυστερεί η βοήθεια, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών ή ακόμα και θανάτου.

Αλλά τα αυτοκίνητα εν μέσω καύσωνα δεν είναι τα μοναδικά μέρη που άνθρωποι και ζώα μπορούν να πάθουν θερμοπληξία. Μια μητέρα, η Jennifer Abma, μοιράζεται την τρομερή εμπειρία που έζησε με την κόρη της Anastasia, θέλοντας να προειδοποιήσει άλλους γονείς για τους δυνητικούς κινδύνους.

1

Η Jennifer μοιράστηκε την εμπειρία της στη σελίδα της στο Facebook page και η ανάρτησή της γρήγορα έγινε viral.

Μέσα σε 2 εβδομάδες, η δημοσίευση είχε πάνω από 11.000 αντιδράσεις και μοιράστηκε 46.000 φορές.

2

Έγραψε:

«Έτσι πέρασα το βράδυ μου, ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου, αυτό είναι σοβαρή θερμοπληξία.»

3

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να μη μπορείς να ξυπνήσεις το παιδί σου. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ένα παιδί δεν χρειάζεται να είναι στον ήλιο για να πάθει θερμοπληξία.

4

Μας πήρε 20 λεπτά για να την ξυπνήσουμε, όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ήρθαν με αστυνομικούς, επειδή δεν ήξεραν τι να αναμένουν, όπως το ίδιο δεν ήξερα και εγώ. Είναι απόδειξη του πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

 

5

Η Anastasia έπεσε για ύπνο. Δεν είχα ιδέα πόσο ζεστό ήταν το δωμάτιό της μέχρι που πήγα να την ξυπνήσω και ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα, είχε αναψοκοκκινήσει, ήταν καυτή και δεν μπορούσα να την ξυπνήσω για 15 λεπτά. Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα και μέτρησαν το σάκχαρό της, που ήταν 1,2 ενώ θα έπρεπε να είναι πάνω από 4. Της χορήγησαν σακχαρόζη και μέσα σε μερικά λεπτά άρχισε να κλαίει, εμφανώς τρομαγμένη.

6

Όχι ότι δεν έχω ευθύνη για όσα της συνέβησαν, αλλά εύκολα κατηγορείς τον εαυτό σου. Είναι ένα μάθημα που έμαθα και ελπίζω και άλλοι γονείς να μάθουν κάτι από αυτό. Να ελέγχετε τα δωμάτια στο σπίτι σας επειδή μπορεί να αποβεί επικίνδυνο όπως σε ένα ζεστό αυτοκίνητο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είμαι ακόμα σοκαρισμένη και δε θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν είχα πάει να την ελέγξω.»

8

Εσείς γνωρίζατε ότι ένα δωμάτιο μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με ένα ζεστό αυτοκίνητο; Αφήστε μας τα σχόλιά σας.

Αφήστε το σχόλιο σας: