Ίσως δεν το γνωρίζετε αλλά αυτό Συμβαίνει Πραγματικά στο Σώμα μας όταν Απέχουμε Μέρες από το Σεξ! Και δεν Είναι για καλό... - Fanpage

Ίσως δεν το γνωρίζετε αλλά αυτό Συμβαίνει Πραγματικά στο Σώμα μας όταν Απέχουμε Μέρες από το Σεξ! Και δεν Είναι για καλό…

To σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στην ενήλικη ζωή, ως μία από τις βασικές σωματικές ανάγκες.

Έχετε όμως αναρωτηθεί γιατί το σώμα μας χρειάζεται σεξ; Μπορεί να μη το γνωρίζετε, αλλά συμβαίνουν αλλαγές στο σώμα σας όταν σταματάτε να κάνετε σεξ για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Μπορεί να βιώσετε ονειρώξεις στον ύπνο σας

Οι γυναίκες, καθώς και οι άνδρες που δεν κάνουν σεξ, θα ανακαλύψουν ότι το σώμα τους θα τους υπενθυμίζει τι λείπει από τη ζωή τους στον ύπνο τους.

Γίνεστε περισσότερο συνειδητοί

Το αίσθημα ευτυχίας προέρχεται από χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο. Όταν βιώνετε σεξουαλική δραστηριότητα, απελευθερώνετε χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε υπέροχα. Μην επιτρέποντας στο σώμα σας να λάβει αυτή τη φυσική απελευθέρωση, αισθάνεστε κατάθλιψη και λιγότερη αυτοπεποίθηση από το κανονικό.

Τα επίπεδα άγχους αυξάνονται

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ μειώνουν το άγχος. Έτσι, όταν έχετε να κάνετε καιρό σεξ, ίσως παρατηρήσετε ότι τα επίπεδο άγχους σας αυξάνονται.

Χάνετε τη λίμπιντό σας

Όταν το σώμα σας σταματά να έχει αισθήματα που σχετίζονται με τον οργασμό, απλώς προσαρμόζεται στο να μην λαμβάνει αυτά τα συναισθήματα και σταματά να τα αναζητά.

O κίνδυνος να πάθετε ουρολοίμωξη μειώνεται

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος δεν είναι αστείο. Είναι επώδυνες και ενοχλητικές. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι σχεδόν κάθε φορά που έχετε λοίμωξη, ήταν μετά από σεξ; Έρευνα έχει δείξει ότι το 80% των ουρολοιμώξεων δημιουργούνται μέσα σε 24 ώρες από τη σεξουαλική επαφή.

Τα κολπικά τοιχώματα εξασθενούν

Φαίνεται ότι πάνω από την ηλικία των 50 ετών περίπου, οι γυναίκες κινδυνεύουν να μην αισθάνονται ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ, αν δεν έχουν τακτική σεξουαλική επαφή. Συνήθως, τα κολπικά τοιχώματα λεπταίνουν και μπορεί ακόμα και να σκιστούν όταν μπουν στην εμμηνόπαυση, καθιστώντας το σεξ πολύ επώδυνο.

Το ανοσοποιητικό σας υποφέρει

Φαίνεται ότι το σεξ προσφέρει μερικά βασικά οφέλη στην υγεία μας, αλλά όταν δεν κάνουμε τακτικά σεξ, γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, μια ορμόνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού ερεθισμού, η οποία απελευθερώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν έχετε οργασμό. Αυτή η ορμόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βοηθώντας το σώμα σας να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια, τους ιούς και άλλα μικρόβια.

Παίρνετε βάρος

Ίσως να μην συνειδητοποιείτε πόσες θερμίδες καίτε όταν κάνετε σεξ, αλλά μπορεί να το προσέξετε όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ. Μόνο τα απαλά φιλιά καίνε περίπου 68 θερμίδες ανά ώρα, αλλά μπορείτε να κάψετε περίπου 476 θερμίδες κάνοντας σεξ.

Έχει αντίκτυπο στη μνήμη και την συγκέντρωση

Η απώλεια μνήμης και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι μεγάλες παρενέργειες της ζωής χωρίς σεξ. Το σεξ ενισχύει τη λειτουργικότητα του ιππόκαμπου, το οποίο είναι ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου που βοηθάει στη μακροχρόνια μνήμη σας. Κατά τη διάρκεια του σεξ, νέοι νευρώνες παράγονται από αυτήν την περιοχή του εγκεφάλου, οι οποίοι σας βοηθούν σημαντικά στα προβλήματα μνήμης. Όταν σταματήσετε το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποδυναμώνει τη μνήμη σας και οι γνωστικές λειτουργίες σας μειώνονται.

Οι προπονήσεις σας θα επηρεαστούν!

Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ βοηθούν με την αντοχή του πόνου, τα κίνητρα και τον βελτιωμένο ύπνο. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, απελευθερώνεται η ορμόνη ντοπαμίνη, που σας κάνει να αισθάνεστε καλά και σας βοηθάει να έχετε κίνητρο για να γυμναστείτε. Αν χάσετε ξαφνικά αυτή τη πηγή ντοπαμίνης, το κίνητρό σας μπορεί να μειωθεί επίσης.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: