Κάντε αυτό το ΤΕΣΤ και μάθετε πόσο πιθανό είναι να πεθάνετε σε μικρή ηλικία. Εσείς καταφέρατε να το περάσετε; - Fanpage

Κάντε αυτό το ΤΕΣΤ και μάθετε πόσο πιθανό είναι να πεθάνετε σε μικρή ηλικία. Εσείς καταφέρατε να το περάσετε;

Τα γραφεία που στέκεσαι όρθιος, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μέρα με τη μέρα. Μελέτες δείχνουν ότι για κάθε ώρα που κάθεστε, το προσδόκιμο ζωής σας μειώνεται κατά δύο ώρες.

Σύμφωνα με την Kelly Starrett, συγγραφέα του «Deskbound: Standing Up to a Sitting World», δεν αρκεί απλώς το να αντικαταστήσετε το να κάθεστε με το να στέκεστε. Η Kelly, η οποία έχει Ph.D. στη φυσικοθεραπεία, λέει ότι το σώμα είναι σχεδιασμένο για να εκτελεί όλο το εύρος της κίνησης. Προτείνει να εναλλάσσουμε το κάθισμα με την κίνηση, όχι μόνο να στεκόμαστε.

1

Τι κάνουμε γι’ αυτό;

Οι άνθρωποι, πρέπει να είναι σε θέση να κάθονται σταυροπόδι στο έδαφος και να εργάζονται στο έδαφος. Η Kelly προτείνει να καθόμαστε στο πάτωμα ή σε μια μπάλα άσκησης αντί σε καρέκλα, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία και η ευεξία μας. Αν το σώμα σας στερείται εύρους κίνησης, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε. Μια ανισορροπία κινήσεων οδηγεί γενικά σε κάποιο είδος τραυματισμού με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι μόνο το να στέκεστε αντί να κάθεστε. Πρόκειται για τη διατήρηση του σώματός σας ευέλικτου.

Η Kelly προτείνει επίσης να κάνετε μασάζ κάθε δύο εβδομάδες για να ενεργοποιείτε τους μαλακούς ιστούς. Στο βιβλίο της, μιλάει για τη σημασία της στάσης και της κινητικότητας και την διαβεβαίωση ότι όλοι οι μύες σας τεντώνονται και χρησιμοποιούνται. Κάθε μέρος συνδέεται με ένα άλλο μέρος και όλα συνεργάζονται για να σας κρατούν υγιείς και δυνατούς.

«Δεν είμαστε μόνο ένα σύστημα οστών, δεν είμαστε μόνο ένα μυϊκό σύστημα, και δεν είμαστε μόνο ένα σύστημα συνδετικού ιστού. Είμαστε ένα σύστημα συστημάτων», εξήγησε.

Το τεστ

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η ικανότητά σας να ανυψώνετε το σώμα σας από το πάτωμα, από μια καθιστή θέση, μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο για πρόωρη θνησιμότητα. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο σας χέρια και τα γόνατα ή ένα αντικείμενο για να βοηθηθείτε να σηκωθείτε από το πάτωμα, είναι πιθανό ότι είστε αδύναμοι ή έχετε περιορισμένο εύρος κίνησης.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να εκτελέσετε τη δοκιμή συνεδρίασης στο σπίτι:

Credit: Davidwolfe

Αφήστε το σχόλιο σας: