Κορίτσια, το νου σας! ΕΤΣΙ θα καταλάβετε αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα όταν αλλάζετε ρούχα σε κάποιο δοκιμαστήριο. - Fanpage

Κορίτσια, το νου σας! ΕΤΣΙ θα καταλάβετε αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα όταν αλλάζετε ρούχα σε κάποιο δοκιμαστήριο.

Τα ψώνια μπορεί να είναι μια αγχωτική κατάσταση, δεδομένου ότι πρέπει να βρίσκεστε σε ένα γεμάτο μέρος και να «βομβαρδίζεστε» από πολλά φώτα και θόρυβο.

Ίσως να σας αποθαρρύνει το γεγονός ότι πρέπει να πάτε στα δοκιμαστήρια για να δοκιμάσετε τα ρούχα, γιατί θα πρέπει να δείτε τον εαυτό σας σε πολλούς και μεγάλους καθρέφτες, από όλες τις οπτικές γωνίες.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην είστε μόνοι σε αυτό το μικρό χώρο…

Είμαστε συνηθισμένοι στις κάμερες και περιμένουμε να υπάρχουν κάποιες κρυμμένες στο κατάστημα , αλλά όχι και στα δοκιμαστήρια.

Και βέβαια υπάρχει η λογική προσδοκία της ιδιωτικότητας, αλλά πολλά κράτη επιτρέπουν στην πραγματικότητα κάμερες στα δοκιμαστήρια και πολλοί επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται αυτή τη μέθοδο πρόληψης από την κλοπή.

1

Σύμφωνα με το Legal Beagle, υπάρχουν μόνο 13 κράτη που δεν επιτρέπουν κάμερες παρακολούθησης στα δοκιμαστήρια.
Αυτά είναι η Νότια Ντακότα, το Νιού Χάμσαϊρ, το Μίτσιγκαν, το Μέιν, η Μινεσότα, η Γιούτα, το Κάνσας, το Ντελάγουερ, η Χαβάη, η Τζόρτζια, η Καλιφόρνια, το Αρκάνσας και η Αλαμπάμα.

2

Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή ένα κράτος επιτρέπει αυτού του είδους την επιτήρηση, δεν σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας θα το κάνει, αλλά θα μπορούσε να το κάνει και να είναι και νόμιμος.

Το Dopplr αναφέρει ότι άλλα κράτη, εκτός από τα 13 όπου είναι εκτός νόμου, έχουν αντιφατικούς νόμους σχετικά με το αν οι πελάτες πρέπει να προειδοποιούνται για την παρακολούθηση ή όχι.

Το καλύτερο λοιπόν είναι να ελέγχετε μόνοι σας τον χώρο.

3

Φυσικά, οι κρυμμένες κάμερες είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευθούν. Κάποιες μπορεί να είναι μικρότερες και από το νύχι.
Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να ελέγξετε αν παρακολουθείστε. Το News 18 περιγράφει τέσσερις διαφορετικές μεθόδους που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε αν υπάρχει μια κρυφή κάμερα.

Το τεστ τηλεφώνου

4

Η πρώτη μέθοδος είναι εύκολη. Εάν υπάρχει μια κρυφή κάμερα γύρω, πιθανότατα θα δημιουργηθεί χάος με τον χτύπο του κινητού τηλεφώνου σας.

Εάν παρατηρήσετε ότι δεν έχετε σήμα στο δοκιμαστήριο, θα μπορούσε να είναι επειδή υπάρχει κρυφή κάμερα στο χώρο.

Το τεστ του διπλού καθρέπτη

5

Η πιο δημοφιλής κρυψώνα κρυφών καμερών είναι πίσω από έναν καθρέφτη διπλής όψης.

Είναι εύκολο να κολλήσετε μια μικρή κρυμμένη κάμερα πίσω από το γυαλί και να φιλτράρετε όλα όσα συμβαίνουν μπροστά της.

Κάνει τρομακτικό ήχο, αλλά υπάρχουν τρόποι για να ελέγξετε αν ένας καθρέφτης είναι διπλής όψης ή όχι.

1. Κοιτάξτε μέσα στον καθρέφτη

6

Οι καθρέφτες διπλής όψης λειτουργούν όταν το δωμάτιο από την πλευρά του καθρέφτη φωτίζεται με έντονο φωτισμό και η άλλη πλευρά του καθρέφτη παραμένει στο σκοτάδι.

Αν κοιτάξετε μέσα στον καθρέπτη και αποκλείετε το φως με τα χέρια σας, ίσως μπορείτε να δείτε μέσα από τον καθρέφτη και να εντοπίσετε αν είναι όντως διπλής όψης.

2. Δοκιμή φωτός

7

Χρησιμοποιήσετε το φακό στο τηλέφωνό σας για να κοιτάξετε μέσα από τον καθρέφτη.

Αν κρατάτε το φως στον καθρέφτη και μπορείτε να δείτε πέρα από αυτό, τότε θα μπορούσε να υπάρχει κάμερα στην άλλη πλευρά.

3. Αγγίξτε τον

8

Η δοκιμή αφής είναι ίσως η πιο εύκολη για την ανίχνευση ενός διπλού καθρέφτη.

Όταν αγγίζετε έναν πραγματικό καθρέφτη, υπάρχει πάντα ένα μικρό χάσμα μεταξύ του δακτύλου σας και της αντανάκλασης – αυτό είναι ένδειξη ενός πραγματικού καθρέφτη.

Ωστόσο, αν στα δάχτυλά σας δεν φαίνεται κενό, τότε είναι πιθανώς ένας καθρέφτης διπλής όψης.

Αφήστε το σχόλιο σας: