Μητέρα γέννησε δίδυμα, αλλά μόλις είδε ότι είναι σιαμαία εξαφανίστηκε από το μαιευτήριο. Σοκαρισμένοι οι γιατροί κάνουν έκκληση για... - Fanpage

Μητέρα γέννησε δίδυμα, αλλά μόλις είδε ότι είναι σιαμαία εξαφανίστηκε από το μαιευτήριο. Σοκαρισμένοι οι γιατροί κάνουν έκκληση για…

Μια μητέρα που γέννησε σιαμαία δίδυμα και μετά το έσκασε, κλήθηκε να επιστρέψει τα μωρά της στο νοσοκομείο καθώς «χρειάζονταν απεγνωσμένα χειρουργική επέμβαση».

Μια γυναίκα στην Ινδία, ως από θαύμα γέννησε φυσιολογικά τα βρέφη που ήταν ενωμένα στην κοιλιά, αλλά έφυγε μέσα σε λίγες ώρες.

Οι γιατροί, που δεν μπόρεσαν να πουν τα φύλα των παιδιών, δήλωσαν ότι ήταν ευάλωτα σε επιπλοκές της υγείας, επειδή μοιράζονταν τον ομφάλιο λώρο.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου και κάθε μωρό είχε όλα τα άκρα και ζωτικά του όργανα.

«Τα φύλο αυτών των μωρών θα αποκαλύπτονταν, μόνο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης», δήλωσε ο Δρ Rahul Aggarwal, παιδιατρικός χειρουργός στο νοσοκομείο Bhawani Prasad, στο Uttar Pradesh της βόρειας Ινδίας, ο οποίος έβγαλε τα δίδυμα.

Είχαν και τα τέσσερα άκρα τους, από μια καρδιά και τα άλλα τους τα όργανα, αλλά το γεγονός ότι ενώνονταν στην κοιλιά και μοιράζονταν τον ίδιο ομφάλιο λώρο, έκανε την κυκλοφορία του αίματος πρόκληση.

«Αν είχαν ομφάλιο λώρο, θα τα έκανε πολύ πιο δυνατά μωρά. Τώρα, χρειάζονται απεγνωσμένα χειρουργική επέμβαση, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν και να έχουν μια ευκαιρία».

Ο Δρ Aggarwal, είπε ότι η 32χρονη γυναίκα από ένα κοντινό χωριό, έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο και ο υπέρηχος γρήγορα αποκάλυψε ότι περιμένει δίδυμα.

Έδειξαν ότι τα δίδυμα συνδέονταν στην κοιλιά, έχοντας συνολικό μήκος 75 εκατοστά από το ένα κεφάλι του μωρού στο άλλο.

Είπε: «Η μητέρα είχε ήδη αρχίσει τις ωδίνες, όταν έφτασε στο νοσοκομείο».

«Και όταν κάναμε υπερηχογράφημα, επιβεβαίωσε ότι περιμένει δίδυμα αλλά δεν είχε ιδέα για το πώς, καθώς δεν είχε κάνει προηγουμένως υπερηχογράφημα.

Την ετοιμάσαμε για χειρουργείο, αλλά μέσα σε μια ώρα γέννησε φυσιολογικά, κάτι που ήταν θαύμα.

Η φυσιολογική γέννα σιαμαίων διδύμων, ειδικά όταν συνδέονται στην κοιλιά, είναι αρκετά δύσκολη. Είναι πολύ σπάνιο. Η γενναία γυναίκα γέννησε τα δίδυμα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Η μητέρα σοκαρίστηκε όταν είδε τα μωρά της, αλλά δέθηκε με αυτά αμέσως.

«Ήταν εκπληκτικό που είδαμε τα δύο μωρά μαζί», πρόσθεσε ο Δρ. Aggarwal. «Και τα δύο αντέδρασαν και άρχισαν να κλαίνε μαζί».

Είπε ότι συμβούλευσε τη μητέρα να αναζητήσει περαιτέρω ιατρική βοήθεια και την παρέπεμψε στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας (AIIMS), στο Νέο Δελχί, αλλά εξαφανίστηκε.

Είπε: «Η μητέρα και τα δίδυμα ήταν καλά για να μπορέσουν να πάνε σπίτι. Ωστόσο, τους σύστησα ένα καλύτερο νοσοκομείο με προηγμένες ιατρικές εγκαταστάσεις, ώστε να μπορέσουν να αναζητήσουν περαιτέρω θεραπεία.

Αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί. Δεν γνωρίζω τον τόπο τους ή αν πήγαν καθόλου τα δίδυμα οπουδήποτε αλλού. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα αναζητήσουν περαιτέρω βοήθεια».

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: