Η νεογέννητη κόρη της πέθανε ξαφνικά. Δυστυχώς η αιτία ήταν κάτι που λίγες μητέρες προσέχουν... - Fanpage

Η νεογέννητη κόρη της πέθανε ξαφνικά. Δυστυχώς η αιτία ήταν κάτι που λίγες μητέρες προσέχουν…

Ενώ θα έπρεπε να ήταν ο πιο ευτυχισμένος χρόνος της ζωής τους, έγινε τραγικός για ένα ζευγάρι από την Αϊόβα. Η Nicole και ο Shane Sifrit μόλις είχαν φέρει την κόρη τους Mariana στον κόσμο. Οι δυο τους επίσης παντρεύονταν και μόλις είχε ξεκινήσει το ταξίδι τους ως οικογένεια.

1

Σύντομα, μετά την ανταλλαγή όρκων τους, τα πράγματα πήραν μια τρομακτική τροπή για το ζευγάρι. Οι Nicole και Shane συνειδητοποίησαν ότι το νεογέννητο τους δεν έτρωγε και δεν κατάφεραν να το ξυπνήσουν. Η μικρή ήταν μόλις μιας εβδομάδας.

2

Οι γονείς έλαβαν άμεσα μέτρα. Άφησαν νωρίς το γάμο τους και κατευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων για να δουν τι συμβαίνει. Τα νέα ήταν πολύ άσχημα για τη μικρή Mariana.

3

Ο πατέρας της Mariana, Shane, μίλησε για το τραγικό συμβάν σε έναν τοπικό σταθμό ειδήσεων. Είπε: «Άρχισε αμέσως να καταρρέει. Μέσα σε δύο ώρες είχε σταματήσει να αναπνέει και όλα τα όργανα της αποδυναμώνονταν».

4

Οι γιατροί γρήγορα κατάλαβαν ότι η μικρή είχε προσβληθεί με τον ιό της μηνιγγίτιδας. Έκαναν στο κοριτσάκι αρκετές μεταγγίσεις αίματος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Τα νεφρά της έπαψαν να λειτουργούν.

5

Το ήπαρ της σταμάτησε να λειτουργεί σωστά επίσης. Αυτό οδήγησε σε εσωτερική αιμορραγία. Δυστυχώς, το νεογέννητο πέθανε μόλις 18 ημερών.

6

Η Nicole και ο Shane ήταν σοκαρισμένοι. Το γεγονός ότι η κόρη τους πέθανε από έναν ιό που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει, τους έκανε να αισθάνονται ακόμη χειρότερα. Τώρα, οι γονείς χρησιμοποιούν τη τραγωδία τους για να προειδοποιήσουν τους άλλους γονείς, έτσι ώστε να μπορέσουν να σωθούν άλλα νεογέννητα μωρά.

7

Οι γονείς συμβουλεύουν τους άλλους να μην αφήνουν κανέναν να φιλάει το νεογέννητό τους. Η Mariana μολύνθηκε με μηνιγγίτιδα HSV1, η οποία προκαλείται από τον ιό του έρπητα. Και οι δύο γονείς της ήταν αρνητικοί σε αυτόν τον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι η Mariana τον κόλλησε από κάποιον άλλο.

8

«Έχετε τα μωρά σας απομονωμένα, μην αφήνετε κανένα να τα επισκέπτεται, χωρίς να έχει πλύνει καλά τα χέρια του. Μην αφήνετε τους άλλους να φιλάνε το μωρό σας και βεβαιωθείτε ότι σας ρωτούν πριν πάρουν το μωρό σας».

9

Οι γονείς χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα για να μοιραστούν τις προειδοποιήσεις τους. Χρησιμοποιούν το hashtag #thefightformariana για να μεταδώσουν το μήνυμά τους. Αλλά δεν μοιράζονται μόνο συμβουλές.

10

Οι γονείς έχουν επίσης μοιραστεί τη λύπη τους που πρέπει να αποχαιρετήσουν τη νεογέννητη κόρη τους. Στο Facebook, η Nicole έγραψε: «Η πριγκίπισσα μας Mariana Reese Sifrit κέρδισε φτερά αγγέλου στις 8:41 π.μ. σήμερα το πρωί. Τώρα πλέον δεν υποφέρει και είναι με τον Κύριο».

11

«Ευχαριστώ όλους όσους ακολούθησαν το ταξίδι μας και μας υποστήριξαν μέσα από εδώ. Στις 18 ημέρες της ζωής της, έκανε τεράστια εντύπωση στον κόσμο και ελπίζουμε με την ιστορία της να σώσουμε πολυάριθμες νεογέννητες ζωές».

12

Η παιδίατρος Dr. Tanya Altmann από την Καλιφόρνια εξηγεί: Είναι πολύ συνηθισμένο να κολλήσεις τον ιό, αλλά πολύ σπάνια εξελίσσεται σε μηνιγγίτιδα. Οι πρώτοι δύο μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού είναι πολύ κρίσιμοι, καθώς ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στα νεογέννητα».

13

Ο ιός είναι αρκετά κοινός. 10 από τα 40.000 μωρά που γεννιούνται ετησίως στην Αϊόβα, θα κολλήσουν τον ιό και οι νέοι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά. Να αποφεύγετε κυρίως την άμεση επαφή.

Mother holding a baby while he opens his mouth

Για τη Nicole και τον Shane ήταν και είναι ακόμα μια δύσκολη περίοδος, αλλά είναι απίστευτο το πώς καταφέρνουν να μετατρέψουν ένα τραγικό γεγονός σε κάτι θετικό, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους άλλους στο να αποφύγουν την ίδια τραγωδία. Έχει δημιουργηθεί μια σελίδα GoFundMe για τους γονείς, για να πληρώνουν ιατρικά έξοδα.

15

Credit: Guff

Αφήστε το σχόλιο σας: