Νοσοκόμα πιάστηκε στα πράσα να ψεκάζει αεροζόλ στο στόμα γυναίκας με άνοια. Δείτε το βίντεο που έχει σοκάρει το διαδίκτυο! - Fanpage

Νοσοκόμα πιάστηκε στα πράσα να ψεκάζει αεροζόλ στο στόμα γυναίκας με άνοια. Δείτε το βίντεο που έχει σοκάρει το διαδίκτυο!

Μια νοσοκόμα από το Bupa πιάστηκε χάρη σε κρυφή κάμερα να κακοποιεί λεκτικά ασθενή με άνοια και στην συνέχεια να ψεκάζει δύο φορές το στόμα της με αεροζόλ. Η Susan Draper είπε στην 78χρονη Betty Boylan ότι ήταν καλύτερο να έχει αποσμητικό σπρέι στο στόμα της παρά κόπρανα και μετά της ζήτησε να πλύνει το στόμα της με πετσέτα.

Η 43χρονη Draper κατηγορείται για την κακοποίηση της ηλικιωμένης χήρας, η οποία έμενε στο γηροκομείο Perry Locks στο Birmingham.

Το ειρηνοδικείο του Birmingham είδε το βίντεο της Draper, η οποία εργαζόταν στο γηροκομείο για 17 χρόνια πριν απολυθεί. Στο βίντεο η Draper μπαίνει στο δωμάτιο της Boylan στις 14 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

Ο κατήγορος, Shawn Williams, είπε: «Η Betty Boylan είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα άτομα – δεν μπορεί να κουνηθεί και έχει ακράτεια.» Η οικογένεια της Boylan την επισκεπτόταν 3 φορές τη μέρα και παρ’όλο που η ίδια δεν μπορούσε να κάνει συζήτηση, ανταποκρινόταν στα εξωτερικά ερεθίσματα και ήταν χαρούμενη, ήρεμη και συνεργάσιμη.

93

Αλλά τον περασμένο Αύγουστο είδαν ότι είχε εμφανείς μελανιές στο σώμα της, κι έτσι αποφάσισαν να βάλουν κρυφή κάμερα. Στο βίντεο διάρκειας 7 λεπτών, η κατηγορούμενη πιάνει το αποσμητικό και το ψεκάζει από απόσταση 30 εκατοστών από την ασθενή, από την κοιλιά και προς τα πάνω.

Μετά ρίχνει στο πρόσωπο της και η Boylan της ζητά να σταματήσει. Έβηχε, αλλά δεν μπορεί να κουνηθεί. Η δεύτερη νοσοκόμα που είναι στο δωμάτιο λέει ότι το σπρέι μπήκε στο στόμα της ασθενούς, αλλά η κατηγορούμενη γελά και απαντά: «Είναι καλύτερο από κακά».

«Αυτό είναι ένδειξη έλλειψης φροντίδας, γιατί δεν την άλλαξαν ούτε την κοίταξαν. Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε αποφύγει μια επαγγελματίας και υπεύθυνη νοσοκόμα – κι αυτή εδώ είναι έμπειρη», είπε ο Williams. «Η οικογένεια άφησε το αποσμητικό για να το έχει η ηλικιωμένη, αλλά δεν είναι ωραίο να το χρησιμοποιούν, αν δεν την ελέγχουν όπως πρέπει. Δεν κοίταξαν να δουν αν είχε κάνει την ανάγκη της.»

Η κατηγορούμενη είπε ότι δεν το έκανε με σκοπό να εκνευρίσει την γυναίκα και ότι απλά ακολουθούσε την διαδικασία που έκανε τα 17 χρόνια που δούλευε εκεί. «Αλλά αν αυτή η οικειότητα μειώνει την επαγγελματική της προσέγγιση, τότε συνοδεύεται από παραμέληση», είπε ο Williams.

Η κατηγορούμενη άρχισε να σκουπίζει το πρόσωπο της Betty με μια πετσέτα προσώπου και της ζήτησε να πλύνει το στόμα της, παρ’όλο που η γυναίκα έβγαζε παράξενους θορύβους από το στόμα.

Ακολούθησε πειθαρχική συνάντηση και η κατηγορούμενη απολύθηκε. Στις 31 Ιανουαρίου έδωσε συνέντευξη για το περιστατικό και έγινε έξαλλη. Παρουσιάζοντας αποδείξεις είπε στο δικαστήριο ότι έκανε ένα χαζό λάθος.

«Ήθελα απλά να μυρίζει καλά και να έχει ωραία εμφάνιση – δεν είμαι κακός άνθρωπος – δεν θα έκανα κακό σε κανέναν. Οι ήχοι αυτοί είναι συνηθισμένοι για την Betty. Με μάρτυρα τον Θεό, δεν έκανα κακό στην Betty, την αγαπώ τόσο πολύ. Δεν άσκησα έφεση για την απόλυση μου, γιατί ανέχτηκα αρκετά. Δεν θα έλεγα ότι ντράπηκα, σοκαρίστηκα όταν είδα το βίντεο. Δεν πήγα εκεί με επιθετική διάθεση, δεν θα το έκανα αυτό.»

Στην ανάκριση που έκανε ο Williams στην Draper είπε: «Της φερθήκατε με έλλειψη σεβασμού και αξιοπρέπειας. Δεν κάνατε αρκετά για να μην πάει το σπρέι πάνω της – ούτε καν για να μην πάει πάνω στην συνάδελφο σας.»

94

Η Draper απάντησε: «Όταν είπα ότι ήταν ένα χαζό λάθος, εννοώ ότι χρησιμοποίησα πολύ σπρέι – έτσι είμαι, το παρακάνω με τα πάντα.» Συμφώνησε με τον Williams όταν εκείνος είπε ότι ψέκασε πολύ αεροζόλ πάνω από το κεφάλι της.

«Όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους ή ανήμπορους είναι πολύ έμπιστα άτομα. Σε αυτή την περίπτωση, η φροντίδα έπεσε πολύ», είπε ο Williams. Είπε ακόμη ότι ο τρόπος που χρησιμοποιούσαν για να μετακινήσουν την ασθενή ήταν λάθος ή αμφίβολος και ότι το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εάν η προσφώνηση “Betty Boo Boo” θεωρείται υποτιμητική για την ασθενή.

«Υπάρχει αθροιστική επίδραση: το πώς μιλάνε στο θύμα, ο τρόπος που την σηκώνουν από το κρεβάτι και δεν ελέγχουν αν έχει κάνει την ανάγκη της, το ψέκασμα με το σπρέι και ο τρόπος που χρησιμοποίησε την πετσέτα για να σκουπίσει το πρόσωπο της – όλα αυτά δείχνουν κακή περιποίηση.»

Μετά την καταδίκη, ο δικηγόρος υπεράσπισης, Peter Ricketts είπε ότι η κατηγορούμενη δεν είχε βλάψει το θύμα, αλλά είχε προκαλέσει προσωρινή ενόχληση. Η Draper πήρε εγγύηση άνευ όρων ως τις 24 Ιουλίου. Στο μεταξύ, η 49χρονη νοσοκόμα πήρε τον Φεβρουάριο 12μηνη κοινοτική εντολή, όταν παραδέχτηκε ότι συμπεριφέρθηκε άσχημα και παραμέλησε την Boylan. Επίσης, της δόθηκε εντολή να δουλέψει 40 ώρες άνευ αμοιβής.

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: