Ο 9χρονος Γιος της αποβλήθηκε από το Σχολείο λόγω των μαλλιών του. Η Αντίδραση της Μαμάς; Άφησε άγαλμα τον Διευθυντή! - Fanpage

Ο 9χρονος Γιος της αποβλήθηκε από το Σχολείο λόγω των μαλλιών του. Η Αντίδραση της Μαμάς; Άφησε άγαλμα τον Διευθυντή!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν έναν κώδικα ενδυμασίας και εμφάνισης στο σχολείο, αλλά φαίνεται ότι ορισμένοι κανόνες είναι υπερβολικά αυστηροί.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένα σχολείο απέβαλε ένα μικρό αγόρι επειδή είχε μακριά μαλλιά.

Ήταν τρελό που ένα σχολείο ισχυριζόταν ότι το μήκος των μαλλιών ενός μικρού αγοριού ήταν «ακατάλληλο». Πολλοί από εμάς υποθέτουμε ότι αυτό ήταν ένα περίεργο, αλλά μεμονωμένο περιστατικό, αλλά δυστυχώς, συνέβη ξανά.

Ένα μικρό αγόρι στο Τέξας, έχει μακρύνει τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε μια κοινότητα κατά του καρκίνου.

Όταν πήγε στο σχολείο, τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα αν δεν κόψει τα μαλλιά του.

Η μαμά του, Faye Abunijmeh, ήταν συγκλονισμένη και έτσι επικοινωνούσε με τον επιθεωρητή της σχολικής περιοχής. Όταν πήρε την απάντηση του, εξοργίστηκε χειρότερα.

Στη συνέχεια, η Faye αποφάσισε να δημοσιεύσει το γεγονός για να προσπαθήσει να αλλάξει τους κανόνες σχετικά με το μήκος των μαλλιών.

1

Η Faye έγραψε:

«Ο γιος μου έχει μακρύνει τα μαλλιά του για να τα δωρίσει στην κοινότητα κατά του καρκίνου (δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει σε ποια οργάνωση να πάμε), είμαστε λίγα εκατοστά μακριά από το απαιτούμενο μήκος των 12 εκατοστών.

Χθες στο σχολείο μου είπαν ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να το ξεκινήσει αν δεν κόψει τα μαλλιά του. Ήρθα σε επαφή με τον επιθεωρητή ο οποίος διαβίβασε τις ανησυχίες μου στον ανώτερό του.»

2

Η απάντησή του ήταν:

«Είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι ο γιος σας θέλει να μακρύνει τα μαλλιά του για να τα δωρίσει για καλό σκοπό.

Το σχολείο όμως έχει έναν κώδικα ενδυμασίας και εμφάνισης τον οποίο όλοι οι μαθητές πρέπει να ακολουθήσουν για να γραφτούν το σχολείο.»

3

Όσον αφορά το μήκος των μαλλιών των αγοριών, ο κώδικας ένδυσης και εμφάνισης αναφέρει:

«Τα μαλλιά των αγοριών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα ακόλουθα όρια:

Μπροστά, δεν πρέπει να είναι μακρύτερα από την κορυφή των φρυδιών.

Στο πλάι, δεν πρέπει να υπερβαίνει τη γωνία της άνω γνάθου και όχι κάτω από το κάτω μέρος του λοβού του αυτιού.

Πίσω, όχι κάτω από το κολάρο του πουκάμισου και δεν θα επιτρέπονται οι αλογοουρές.»

4

«Ο κώδικας δημιουργήθηκε με τη συμβολή της κοινότητας. Αντικατοπτρίζει τα πρότυπα που έχει η κοινότητα μας για τους μαθητές στην περιοχή μας και όλες οι πτυχές του αναπτύχθηκαν για να διδάξουν τη φροντίδα και την υγιεινή, να αποτρέψουν τη διατάραξη και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους κατά της ασφάλειας.»

5

«Ποιο θέμα υγιεινής, πόσο μάλλον ποιο θέμα ασφάλειας και κινδύνου; Όταν στην πραγματικότητα δεν γνώρισαν ποτέ το παιδί μου. Είπαν ότι δεν του αρνούνται την ευκαιρία φοίτησης, απλά δεν συμπίπτει η εικόνα του με αυτή που απαιτεί ο κώδικας.

Το παιδί μου δεν ήταν βρώμικο για να διαταράξει το μαθησιακό περιβάλλον. Δεν έχουμε κατοικίδια ζώα και τα μαλλιά του είναι καθαρά.»

6

Σημείωσε επίσης ότι είναι ένα θρησκευτικό έθιμο και παράδοση για την οικογένεια τους και της είπαν:

«Οι θρησκευτικές αντιρρήσεις στον ενδυματολογικό κώδικα λαμβάνονται υπόψη μόνο όταν είναι υποχρεωτικές σύμφωνα με τη θρησκεία του εκάστοτε μαθητή και όχι εάν είναι απλά παράδοση της οικογένειας.»

7

«ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ; Δεν πρέπει να κρίνεται με βάση το φύλο του.

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ , ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.»

8

Αφήστε το σχόλιο σας: