Ο Γιος της δείχνει σαν Γέρος ενώ είναι μόλις 5 ετών. Αυτό όμως που της είπε ο Γιατρός, της έκοψε τα Φτερά... - Fanpage

Ο Γιος της δείχνει σαν Γέρος ενώ είναι μόλις 5 ετών. Αυτό όμως που της είπε ο Γιατρός, της έκοψε τα Φτερά…

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τις σκληρές πραγματικότητες της ζωής, όταν πρόκειται για το παιδί μας.

Μια 19χρονη γυναίκα που είναι κάτοικος του Μπανγκλαντές, γέννησε ένα παιδί όχι και τόσο συνηθισμένο, ένα παιδί που πάσχει από progeria. Το ζευγάρι που δεν είναι οικονομικά καλά αγωνίζεται να επεκτείνει τη ζωή του παιδιού, αφού οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι δεν θα επιβιώσει για περισσότερο από 15 χρόνια.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία αυτού του 5χρονου.

1

Ο Bayezid Hossain γεννήθηκε το 2012 και αμέσως μετά τη γέννησή του, όλοι ήταν συγκλονισμένοι μαζί του. Η γέννα πραγματοποιήθηκε σε ένα νοσοκομείο έξω από τη Μαγκούρα, Νότιο Μπαγκλαντές. Ένας «εξωγήινος» είχε γεννηθεί σύμφωνα με τη 19χρονη μητέρα του Tripti Khatun.

2

Όταν είδε το νεογέννητο για πρώτη φορά, η Tripti είπε: «Ήμουν τρομοκρατημένη όταν γεννήθηκε, ήταν μόνο σάρκα και οστά, έμοιαζε σαν εξωγήινος και μου σπάραζε την καρδιά».

3

Ο 22χρονος Lovely Hossain και η Tripti είναι πρώτα ξαδέρφια και παντρεύτηκαν όταν ήταν μόλις 13. Παρόλα αυτά, αυτό είναι συνηθισμένο στο Μπαγκλαντές (Νότια Ασία), αλλά μετά τη γέννα οι άνθρωποι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους να φροντίσουν αυτό το παιδί.

4

Ο Bayezid είχε πλήρως σχηματισμένα δόντια όταν ήταν μόλις τριών μηνών και ήταν σε θέση να κάνει ώριμες συνομιλίες.

5

Οι γιατροί που ήταν παρόντες τη στιγμή της γέννησής του, δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τον Απρίλιο του 2016, ο Debashis Bishwas, σύμβουλος του Magura Central Hospital, Magura, είδε τον Bayezid και ενημέρωσε τους γονείς ότι πάσχει από προγηρία και ελαστόλυση.

6

Ο γιατρός μίλησε επίσης για το προσδόκιμο ζωής του, που δεν υπερβαίνει τα 15 χρόνια.

7

Ο Lovely μένει με τους γονείς του Hashem Shikdar, 50 ετών και Ayesha Begum, 40 ετών και εργάζεται ως εργάτης. Το μηνιαίο εισόδημά του είναι 5.000 Rs (50 δολάρια) και έχει ήδη ξοδέψει Rs 4 Lakh (4.000 δολάρια) από τη γέννα του παιδιού του ως σήμερα.

8

Ακόμα και μετά από συνεχείς προσπάθειες της οικογένειας, καμία δεν έχει φέρει αποτελέσματα μέχρι τώρα. Για τον Bayezid, έχουν επισκεφτεί ιερέα, φακίρη κ.α. Παρόλο που έχουν συμβληθεί να λάβουν ιατρική βοήθεια από το νοσοκομείο του Dhaka Medical College ή το ιατρικό πανεπιστήμιο Bangabandhu Sheikh Mujib στη Ντάκα λόγω της έλλειψης κατάλληλων πόρων που αντιμετωπίζουν.

9

Το παιδί πάσχει από συμπτώματα όπως πρησμένο πρόσωπο, κοίλα μάτια, χαλάρωση του δέρματος, πόνο των αρθρώσεων, δυσκολίες στην ούρηση και αδύναμα, σπασμένα δόντια.

10

Ως πάσχων από προγηρία, το σώμα του αυξάνεται οκτώ φορές σε σχέση με το φυσιολογικό ρυθμό και μαζί με το cutis laxa (διαταραχή του συνδετικού ιστού), το δέρμα του χαλαρώνει.

11

Λέγεται ότι η οικογένεια δεν λαμβάνει οικονομική και ηθική υποστήριξη από την κοινωνία.

12

Το επίπεδο νοημοσύνης του είναι κάτι περισσότερο από αυτό ενός μέσου ατόμου της ηλικίας του, αλλά τα παιδιά φοβούνται να είναι γύρω του. Οι άνθρωποι τον θεωρούν γέρο.

13

Η Tripti λέει: «Είναι πολύ πεισματάρης και ξέρει τι θέλει και είναι πολύ ανυπόμονος, αλλά είναι παιχνιδιάρης. Το μυαλό του είναι πολύ κοφτερό και είναι καλός συνομιλητής».

14

Δεν πηγαίνει στο σχολείο, αλλά το ώριμο μυαλό του ξέρει να τον κρατάει απασχολημένο με το να παίζει με την μπάλα του, να ζωγραφίζει και μετά να σπάει τα παιχνίδια του.

15

Έχει επιτύχει αυτή την ωριμότητα λόγω της ασθένειάς του, αλλά αποφεύγει να μιλάει γι’ αυτή. Κλαίει όταν αισθάνεται άσχημα όμως, σύμφωνα με την Tripti. Η σχέση του με τα ξαδέρφια του, από την άλλη πλευρά, είναι δυνατή, φιλική και χιουμοριστική.

Το να κάνουν ένα πρώτο παιδί σαν αυτό, έχει φοβίσει τους γονείς. Φοβούνται να κάνουν άλλο. Όντας οικονομικά αδύναμοι, δεν είναι επίσης σε θέση να κάνουν πολλά και απλώς ελπίζουν για ένα θαύμα που θα τον θεραπεύσει.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: