Ο κτηνίατρος σοκαρίστηκε όταν είδε το μολυσμένο δέρμα του σκύλου. Μόλις όμως το πίεσε και είδε να βγαίνουν ΑΥΤΑ από μέσα, πάγωσε - Fanpage

Ο κτηνίατρος σοκαρίστηκε όταν είδε το μολυσμένο δέρμα του σκύλου. Μόλις όμως το πίεσε και είδε να βγαίνουν ΑΥΤΑ από μέσα, πάγωσε


Προσοχή: Το άρθρο περιέχει εικόνες που πολλοί αναγνώστες μπορεί να βρουν ενοχλητικές!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο κτηνίατρος έβγαλε δεκάδες σκουλήκια από το δέρμα ενός σκύλου. Το βίντεο έχει γίνει viral και έχει κοινοποιηθεί πάνω από 300.000 φορές. Στο βίντεο, ο κτηνίατρος πιέζει το ξυρισμένο δέρμα ενός σκύλου και βγάζει έξω τα σκουλήκια. Ευτυχώς, το ζώο δείχνει χαρούμενο στο τέλος του βίντεο.

Το βίντεο γυρίστηκε και ανέβηκε από κτηνίατρο στην Γκάμπια.

Η Daily Mail αναφέρει:

«Τα σκουλήκια αυτά είναι οι ζωντανές προνύμφες των μυγών και μπορούν να μολύνουν ζώα και να αναπτυχθούν κάτω από το δέρμα τους. Η διαδικασία, γνωστή και ως μυάση, μπορεί να διαρκέσει 3-5 μέρες πριν βγουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια. Δυστυχώς, μπορούν να μπουν και στο δέρμα του ανθρώπου, αλλά συνήθως συναντώνται σε κάδους σκουπιδιών ή σάπια τρόφιμα.»

Τα σκουλήκια αυτά είναι προνύμφες της αφρικανικής μύγας μάνγκο, ενός εντόμου που γεννά αβγά μέσα στο δέρμα του ξενιστή του. Το δέρμα χρησιμοποιείται σαν εκκολαπτήριο για τις προνύμφες, οι οποίες βγαίνουν από το δέρμα του ξενιστή. Το επιστημονικό τους όνομα είναι cordylobia anthropophaga.

Σύμφωνα με το 12Facts.com:

«Οι σκύλοι στην υποσαχάρια Αφρική συχνά εκτίθεται στις προνύμφες της μύγας μάνγκο. Οι μύγες αυτές γεννάνε τα αβγά τους σε έδαφος με υγρασία, ειδικά σε έδαφος που έχει μαρκαριστεί με τα ούρα η τα περιττώματα ενός ζώου, κι έτσι οι σκύλοι έρχονται σε επαφή με τα έντομα αυτά.

Η κατάσταση αυτή είναι πολύ συνηθισμένη, γι’αυτό και οι Αφρικανοί κτηνίατροι είναι ειδικοί στην αφαίρεση των σκουληκιών. Κατανοούν τη σημασία της αφαίρεσης τους το συντομότερο δυνατό, πριν μεγαλώσουν πολύ. Η καλύτερη τεχνική; Τα πιέζουν σαν σπυράκια!»

Η καλύτερη πρόληψη είναι η υγιεινή και ο έλεγχος του δέρματος του ζώου, αν έχει κυλιστεί σε χώμα και θάμνους – αν ζείτε σε περιοχή όπου υπάρχουν τέτοιες μύγες.

Συνιστάται χρήση αντιβιωτικών για ζώα και ανθρώπους. Επίσης, είναι σημαντικός ο τακτικός καθαρισμός των μολυσμένων πληγών.

Credit: davidwolfe.com

Αφήστε το σχόλιο σας: