"Όλοι κοροϊδεύουν τον γιο μου και τον αποκαλούν φρικιό..." - Η σπαρακτική εξομολόγηση ενός πατέρα που συγκλόνισε το διαδίκτυο - Fanpage

«Όλοι κοροϊδεύουν τον γιο μου και τον αποκαλούν φρικιό…» – Η σπαρακτική εξομολόγηση ενός πατέρα που συγκλόνισε το διαδίκτυο

O 7χρονος Jackson Bezzant έτρωγε το πρωινό του στο σχολείο, όταν τον πλησίασαν 3 μεγαλύτερα αγόρια και άρχισαν να τον πειράζουν. Τον αποκάλεσαν «τέρας» και «άσχημο», καθώς εκείνος καθόταν εκεί, αβοήθητος. Ευτυχώς, ένας βοηθός δασκάλου είδε τι συνέβαινε και σταμάτησε το βίαιο bullying.

Αλλά η ιστορία ήταν αρκετή για να κάνει τον ανήσυχο πατέρα του Jackson, Dan, να κλάψει. Ο Jackson έχει γεννηθεί με σύνδρομο Treacher Collins, μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει την ανάπτυξη των οστών και των ιστών του προσώπου. Ο Jackson είναι σχεδόν κουφός και έχει ήδη κάνει επέμβαση για να διορθώσει την οφθαλμική κόγχη.

Λόγω της εμφάνισης του, ο Dan έχει δει τον καλόκαρδο γιο του να γίνεται θύμα bullying στα χέρια ανθρώπων όλων των ηλικιών. «Μια φορά, μια γυναίκα πέρασε από δίπλα μας και την ακούσαμε να λέει, “Είδες το πρόσωπο αυτού του παιδιού;”», θυμάται.

Όταν άκουσε τι συνέβη στο σχολείο του Jackson, ο Dan αποφάσισε να πάρει θέση. Αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι η δημοσίευση του θα προκαλούσε τέτοια αντίδραση.

Διαβάστε παρακάτω γιατί έγινε viral η δημοσίευση του Dan…

Αυτός είναι ο Jackson Bezzant και σε λίγο καιρό θα γίνει 8 χρονών. Ο Jackson γεννήθηκε με σύνδρομο Treacher Collins. Έχει σοβαρά προβλήματα ακοής και όρασης και φοράει πάντα ακουστικό. Κατάγεται από το Rigby του Idaho.

Πρόσφατα ο πατέρας του άκουσε κάτι που τον έκανε χίλια κομμάτια. Ένα πρωινό στο σχολείο του Jackson, ενώ εκείνος έτρωγε, κάποια μεγαλύτερα αγόρια άρχισαν να του κάνουν bullying. Δυστυχώς, τέτοια πράγματα συμβαίνουν συχνά και οι μεγάλοι είναι συνήθως οι χειρότεροι.

Ο Dan αποφάσισε να κάνει μια δημοσίευση στο Facebook μετά το περιστατικό στο σχολείο:

«Η καρδιά μου είναι κομμάτια αυτή την στιγμή και η ψυχή μου είναι λες και ξεριζώνεται από το στήθος μου. Αυτός ο όμορφος νεαρός, ο γιος μου, Jackson, υπομένει συνεχείς επιθέσεις υποτιμητικών σχολίων και άγνοιας που όμοια τους δεν έχω ξαναδεί. Τον αποκαλούν άσχημο, φρικιό και τέρας σε καθημερινή βάση οι συνομήλικοι του στο σχολείο. Μιλά για αυτοκτονία και δεν είναι καν 8!

Λέει ότι δεν έχει φίλους και ότι όλοι τον μισούν. Τα παιδιά του πετάνε πέτρες και τον σπρώχνουν φωνάζοντας του φρικτά λόγια. Σας παρακαλώ, αφιερώστε ένα λεπτό και φανταστείτε να ήταν παιδί σας αυτό. Αφιερώστε ένα λεπτό να μιλήσετε στα παιδιά σας για τις ειδικές ανάγκες. Μιλήστε τους για την συμπόνια και την αγάπη προς τους άλλους. Η πάθηση του ονομάζεται Treacher Collins.

Αν θέλετε, ψάξτε το. Έχει κάνει απαίσια χειρουργεία και έχει αρκετά ακόμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Θα μπορούσα να συνεχίσω… αλλά σας παρακαλώ, μιλήστε στα παιδιά σας.

Σας παρακαλώ, κοινοποιήστε το. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε κανέναν.»

O Dan δεν περίμενε ποτέ να εξαπλωθεί η δημοσίευση του σαν φωτιά, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη. Τώρα τα παιδιά στο σχολείο προσεγγίζουν τον Jackson και την οικογένεια του και θέλουν να γίνουν φίλοι του και να το προστατέψουν.

Αλλά ο Dan θέλει οι αναγνώστες να γνωρίζουν ότι δεν κατηγορεί τους δασκάλους του Jackson. Αντίθετα, λέει ότι η ευθύνη να μάθουν στα παιδιά την ευγένεια και την αποδοχή είναι υποχρέωση των γονιών. «Θέλω οι γονείς να βλέπουν την δημοσίευση μου και να αισθάνονται τον πόνο μου», λέει. «Σας παρακαλώ, μιλήστε στα παιδιά σας και πείτε τους ότι το bullying δεν είναι εντάξει.»

Ο Dan λέει ότι η δημοσίευση του τον έφερε κοντά με δύο ακόμη παιδιά στην περιοχή του που έχουν το ίδιο σύνδρομο με τον Jackson… και ότι σχεδιάζουν να συναντηθούν!

Ο Dan έχει βάλει ακόμα και ταχυδρομική θυρίδα για όσους θέλουν να στείλουν ευχές και κάρτες στον Jackson… και είναι ήδη γεμάτη

Αφήστε το σχόλιο σας: