Όταν η 9χρονη κόρη της γύρισε από το σχολείο δεν είχε όρεξη ούτε να φάει. Τότε η μαμά βλέπει την προσβολή των δασκάλων της! - Fanpage

Όταν η 9χρονη κόρη της γύρισε από το σχολείο δεν είχε όρεξη ούτε να φάει. Τότε η μαμά βλέπει την προσβολή των δασκάλων της!

H μητέρα μιας μαθήτριας που πάει στην τρίτη δημοτικού δηλώνει αναστατωμένη, καθώς το τμήμα εκπαίδευσης του δήμου της της έστειλε ειδοποίηση για το βάρος της κόρης της μέσα στη σχολική τσάντα του κοριτσιού, και κατηγοριοποιεί την 9χρονη κόρη της ως «υπέρβαρη».

Κάθε χρόνο, 870.000 μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία σχολική τάξη της Νέας Υόρκης λαμβάνουν αξιολόγηση για την σωματική τους κατάσταση και τους ορίζουν να πάνε την ειδοποίηση στους γονείς τους, χωρίς να την κρυφοκοιτάξουν.

1

Η Laura Bruij Williams αναφέρει ότι η κόρη της, Gwendolyn Williams, κοίταξε το δικό της έγγραφο. Η Gwendolyn έχει ύψος 1,24 μέτρα και ζυγίζει 30 κιλά. Η αξιολόγηση έγραψε ότι ο δικός της Δείκτης Μάζας Σώματος είναι «υπέρβαρη».

Είπε στη μητέρα της ότι το σχολείο την θεωρεί ότι είναι υπέρβαρη, δήλωσε η μητέρα στο NBC 4 New York. «Θύμωσα πολύ και αναστατώθηκα επειδή δε θέλω κάτι τέτοιο να της γίνει συνείδηση.»

Το τμήμα εκαπίδευσης αναφέρει ότι οι αξιολογήσεις «βασίζονται στο αν ο μαθητής/μαθήτρια βρίσκεται στη ζώνη καλής σωματικής κατάστασης με βάση την ηλικία και το φύλο.»

Οι αξιολογήσεις πρέπει να παραμείνουν σφραγισμένες και να παραδοθούν αποκλειστικά σε γονείς, έτσι ώστε οι γονείς να ξεκινήσουν συζητήσεις με τα παιδιά για καλές διατροφικές συνήθειες και άσκηση.

Η Williams, δηλώνει ότι η κόρη της είναι δραστήρια και υγιής, και ότι θα προτιμούσε οι αξιολογήσεις να δίνονται κατευθείαν στους γονείς, έτσι ώστε τα παιδιά να μη μπουν στο πειρασμό να κρυφοκοιτάξουν. Αναφέρει επίσης ότι μια φίλη της κόρης της, έκλαιγε όταν είδε τη δική της σχολική αξιολόγηση.

«Πιστεύω ότι πρέπει να ταχυδρομούνται στο σπίτι ή να παραδίνονται σε συγκεντρώσεις γονιών,» προσθέτει η μητέρα.

Αφήστε το σχόλιο σας: