Σκύλος καταλαβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι έτοιμος να πεθάνει. Η αντίδρασή του, θα σας κάνει να δακρύσετε... - Fanpage

Σκύλος καταλαβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι έτοιμος να πεθάνει. Η αντίδρασή του, θα σας κάνει να δακρύσετε…

Ο δεσμός που αναπτύσσει ένας άνθρωπος με τον σκύλο του δεν μοιάζει με κανένα. Περνάμε χρόνια ολόκληρα παρέα με τους σκύλους, μεγαλώνοντας, μαθαίνοντας και ζώντας την κάθε μέρα. Για εμάς γίνονται μέλη της οικογένειας. Αποτελούν τεράστια κομμάτια της ζωής μας και συχνά βασιζόμαστε σε αυτούς για στήριξη και ανακούφιση. Σπάνια έχουμε μόνο ένα κατοικίδιο στην ζωή μας.

Για τους σκύλους είμαστε συνήθως εκεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Είμαστε ό,τι έχουν και βασίζονται πάνω μας για την επιβίωση τους. Είναι μια εξάρτηση που χτίζει την αφοσίωση και την αγάπη. Συνήθως αποχαιρετάμε τα κατοικίδια μας όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής του. Είναι όμως διαφορετικό όταν οι σκύλοι πρέπει να πουν αντίο σε μας.

Το παρακάτω βίντεο απεικονίζει αυτό ακριβώς. Ο ιδιοκτήτης αυτού του όμορφου σκύλου πέθανε και ο σκύλος πήγε στο νοσοκομείο για να του πει αντίο. Στο βίντεο ο σκύλος μυρίζει τον ιδιοκτήτη του κάπως παράξενα – σαν να είναι μπερδεμένος. Ξεκινά από την κορυφή του κρεβατιού και φτάνει ως στα πόδια.

Από το βίντεο δεν είναι ξεκάθαρο αν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή όχι. Ένα άρθρο από το Scientific American επιβεβαιώνει ότι είναι πιθανό ο σκύλος να ήταν μπερδεμένος και να προσπαθεί να καταλάβει από την μυρωδιά.

Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι έχουν πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης σε σύγκριση με μας. Είναι ένα από τα κυριότερα μέσα επικοινωνίας και μπορούν να εντοπίσουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε. Ένα από αυτά είναι το πώς μυρίζει το σώμα μας όταν είναι υγιές και το πώς μυρίζει όταν είμαστε άρρωστοι.

Τα βακτήρια του σώματος δημιουργούν μια νέα μυρωδιά όταν αρρωσταίνουμε και είναι κάτι που οι σκύλοι το καταλαβαίνουν εύκολα. Το σκυλάκι του βίντεο μυρίζει τον ιδιοκτήτη του συνεχώς, γιατί προσπαθεί να καταλάβει πόσο άρρωστος ήταν και δείχνει να ανησυχεί.
Σύμφωνα με έρευνα του Reader’s Digest, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να καταλάβουν οι σκύλοι για εμάς:

-Μπορούν να καταλάβουν πότε μαλώσαμε με τον σύντροφο μας.
-Μπορούν να καταλάβουν αν αντιπαθούμε κάποιον.
-Μπορούν να καταλάβουν αν είμαστε χαρούμενοι ή λυπημένοι.
-Μπορούν να καταλάβουν πού είχαμε πάει.
-ΚΑΙ μπορούν να καταλάβουν πότε πρόκειται να φύγουμε (γι’αυτό ετοιμάστε βαλίτσες κρυφά την επόμενη φορά).

Credit: shareably.co

Αφήστε το σχόλιο σας: