Τα Μωρά που Γεννήθηκαν Σιαμαία το 2020 Κοιτάζονται για Πρώτη Φορά - Fanpage

Τα Μωρά που Γεννήθηκαν Σιαμαία το 2020 Κοιτάζονται για Πρώτη Φορά

Στο Ισραήλ για πρώτη φορά έγινε μια πολύ σπάνια επέμβαση. Τα δίδυμα κοριτσάκια που είχαν γεννηθεί το 2020 με ενωμένα τα κεφαλάκια τους, υποβλήθηκαν σε χειρουργείο και κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά. Τέτοιες επεμβάσεις έχουν γίνει ελάχιστες σε όλο τον κόσμο και το βίντεο που κυκλοφορεί έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα συγκίνησης.

Η ιστορία των σιαμαίων μωρών

Μια 12ωρη χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Soroka της πόλης Beersheba στο Ισραήλ, έδωσε τη δυνατότητα στα ενός έτους δίδυμα κορίτσια να κοιταχτούν για πρώτη φορά μεταξύ τους. Η προετοιμασία για τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση, κράτησε αρκετούς μήνες, ενώ περιλάμβανε την τοποθέτηση μοσχευμάτων στο κεφάλι των δύο κοριτσιών και τη συμμετοχή αρκετών ιατρών από το Ισραή λ και το εξωτερικό.

Το δύσκολο χειρουργείο

Η προετοιμασία περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, όπως ενημέρωσε ο Mickey Gideon, επικεφαλής νευροχειρουργός του Soroka. “Προς χαρά μας, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε”, δήλωσε στο κανάλι 12.

Ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Soroka, Eldad Silberstein, μίλησε μετά το χειρουργείο για την κατάσταση της υγείας των μικρών κοριτσιών. “Αναπνέουν και τρώνε μόνα τους” είπε χαρακτηριστικά.

Τα δίδυμα κορίτσια, γεννήθηκαν με ενωμένα κεφάλια τον Αύγουστο του 2020, ενώ πλέον είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν από την επέμβαση. Όπως αναφέρει το BBC, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επέμβαση στο Ισραήλ, και η 20η φορά παγκοσμίως.

Δείτε το φανταστικό βίντεο

Αφήστε το σχόλιο σας: