Τα βασανιστήρια μιας μαζορέτας: Σοκαριστικό Βίντεο δείχνει έφηβη να ουρλιάζει απ'τον πόνο καθώς την αναγκάζουν να κάνει σπαγγάτο - Fanpage

Τα βασανιστήρια μιας μαζορέτας: Σοκαριστικό Βίντεο δείχνει έφηβη να ουρλιάζει απ’τον πόνο καθώς την αναγκάζουν να κάνει σπαγγάτο

Η αστυνομία του Denver ερευνά ένα περιστατικό σε σχολείο της περιοχής μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο το οποίο δείχνει μια μαζορέτα να φωνάζει καθώς την αναγκάζουν να κάνει σπαγγάτο.

Το βίντεο δείχνει την 13χρονη Ally Wakefield να την κρατάνε κάτω οι μαζορέτες και ο προπονητής σε κατασκήνωση στο East High School καθώς φωνάζει από τον πόνο.

93

«Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι! Δεν μπορώ!», φωνάζει. «Παρακαλώ σταματήστε. Παρακαλώ σταματήστε. Παρακαλώ σταματήστε.»

94

Το βίντεο κυκλοφόρησε από το δίκτυο KUSA, το οποίο ανέφερε ότι έχει λάβει κι άλλα βίντεο στα οποία συνολικά 8 μαζορέτες αναγκάζονται να κάνουν σπαγγάτο. Η Wakefield και η μητέρα της, Kirsten, δεν ήταν διαθέσιμες για συνέντευξη.

Το KUSA, ωστόσο, δημοσίευσε ένα email της μητέρας προς τον αθλητικό διευθυντή του σχολείο στις 15 Ιουνίου, στο οποίο έλεγε ότι η κόρη της τραυμάτισε το πόδι της κατά την διάρκεια του περιστατικού:

«Έχω επισυνάψει βίντεο του σπαγγάτο που εκείνη και άλλα μέλη της ομάδας αναγκάστηκαν να κάνουν στην κατασκήνωση και τις προπονήσεις, εκτός αν είχαν ιατρικό σημείο. Έτσι τραυμάτισε το πόδι της η Ally. Ο άντρας μου κι εγώ θέλουμε να μάθουμε τι θα κάνει η διεύθυνση για τον τραυματισμό της κόρης μου και πώς συνέβη.»

Ο προπονητής, Ozell Williams, ο οποίος έχει έχει χιλιάδες followers στο Instagram και ανεβάζει βίντεο του εαυτού του να κάνει τούμπες, προσλήφθηκε πρόσφατα.

Ο επόπτης των δημόσιων σχολείων του Denver, Tom Boasberg, είπε ότι το βίντεο είναι πολύ ανησυχητικό και αντίθετο με τις αξίες της κοινότητας του σχολείου.

95

Ο Boasbeg είπε την Τετάρτη ότι οι υπάλληλοι και οι προπονητές έχουν πάρει άδεια όσο διαρκεί η έρευνα, αλλά παρατήρησε ότι πρόκειται για συνηθισμένη τακτική και όχι πρώιμη κρίση των πράξεων τους:

«Νωρίτερα σήμερα έμαθα για μια άσκηση που χρησιμοποιείται στις προπονήσεις φέτος το καλοκαίρι στο East High School. Αρχίσαμε αμέσως να κάνουμε βήματα για να το ερευνήσουμε και το τμήμα ασφάλειας στηρίζει την αστυνομία του Denver σε αυτή την προσπάθεια.

Προκειμένου να γίνει μια δίκαιη και ενδελεχής έρευνα, έχουμε δώσει άδεια στον διευθυντή Andy Mendelsberg, την βοηθό διευθυντή Lisa Porter, τον προπονητή Ozell Williams, την βοηθό προπονητή Mariah Cladis και τον αναπληρωτή γενικό σύμβουλο Michael Hickman.

Αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική σε μια έρευνα αυτού του τύπου. Δεν υπονοεί ούτε προκρίνει με κανένα τρόπο τις πράξεις αυτών των ατόμων ή το αποτέλεσμα της έρευνας. Θα κοινοποιήσουμε τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν.

Θέλω να επαναλάβω την άνευ όρων αφοσίωση μας στην ασφάλεια των μαθητών μας. Απαγορεύουμε ρητά πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο της σωματική και πνευματική υγεία των μαθητών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να εξαναγκαστεί μαθητής να κάνει κάποια άσκηση ή δραστηριότητα πέρα από το σημείο όπου εκφράζει την επιθυμία να σταματήσει.

Όσο συνεχίζεται αυτή η έρευνα, είμαστε αφοσιωμένοι στο να εξασφαλίσουμε την καλύτερη υποστήριξη για τους μαθητές και το προσωπικό μας. Ο Jason Maclin θα είναι προσωρινός διευθυντής και θα παρέχουμε επιπλέον συμβουλευτικές συνεδρίες στους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Όσον αφορά συγκεκριμένα βίντεο, θέλω να τονίσω, σαν επόπτης της σχολικής περιφέρειας και πατέρας δύο έφηβων κοριτσιών, ότι οι εικόνες και οι πράξεις που απεικονίζουν είναι πολύ ανησυχητικές και εντελώς αντίθετες με τις βασικές μας αξίες σαν κοινότητα δημόσιων σχολείων.»

Ο Sonny Jackson, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Denver, είπε ότι τα βίντεο ερευνώνται.

96

«Ήρθαν στην προσοχή μας και έχουμε να κάνουμε πολλές συνεντεύξεις. Συνεχίζουμε να το ερευνούμε», δήλωσε.

Credit: buzzfeed.com

Αφήστε το σχόλιο σας: