Θυμάστε το μωράκι που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο και οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα; Δείτε ΠΩΣ έχει γίνει σήμερα, 9 χρόνια μετά! - Fanpage

Θυμάστε το μωράκι που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο και οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα; Δείτε ΠΩΣ έχει γίνει σήμερα, 9 χρόνια μετά!

Προσοχή: Το άρθρο περιέχει εικόνες που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ενοχλητικές

Ένα κορίτσι που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο λόγω μίας σπάνιας γενετικές διαταραχής έχει αψηφήσει κάθε πιθανότητα και πρόσφατα γιόρτασε τα 9α γενέθλιά της χάρη στην αγάπη της οικογενείας της.

Η Vitória Marchioli, από το Barra de São Francisco της Βραζιλίας, πάσχει από το σύνδρομο Treacher Collins που απέτρεψε την δημιουργία των οστών του προσώπου της.

53

Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί πίστευαν πως θα επιβίωνε μόνο για μερικές ώρες. Αρνήθηκαν μάλιστα να την ταΐσουν και είπαν στην οικογένεια να την πάνε σπίτι και να αρχίσουν να κανονίζουν τις διαδικασίες για την κηδεία.

55

Νωρίτερα αυτό τον μήνα όμως, γιόρτασε τα 9α γενέθλιά της, αψηφώντας κάθε προσδοκία. Οι γιατροί είπαν πως ο μόνος λόγος που έμεινε ζωντανή είναι λόγω της αγάπης και της φροντίδας των γονιών της.

54

Ο πατέρας της, Ronaldo, 39, είπε: ‘Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς έζησε τόσο πολύ και πιστεύουν πως η αγάπη και η φροντίδα μας ευθύνεται. Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να προσφέρουμε στην κόρη μας καλύτερη ποιότητα ζωής και για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την εμφάνισή της. Την αγαπάμε και είμαστε ευγνώμονες που την έχουμε στην ζωή μας.’

56

Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει μόνο έναν στους 50,000 ανθρώπους. Η Vitória έχει κάνει 8 επεμβάσεις για να αναδομηθούν τα μάτια, η μύτη και το στόμα της. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να την βοηθήσουν, πολύ συχνά δέχονται άσχημα σχόλια για την εμφάνισή της.

57

Ο κύριος Marchioli είπε: ‘Έχουμε νιώσει την απόρριψη από τον κόσμο λόγω της εμφάνισης της κόρης μας. Ακόμα και η ίδια βιώνει την λεκτική κακοποίηση καθημερινά στο σχολείο. Η Vitória όμως δέχεται όλη την φροντίδα, αγάπη και στοργή που μπορούμε να της δώσουμε και προσπαθούμε κάθε μέρα να την βοηθάμε όσο μπορούμε.’

58

‘Ελπίζουμε στο μέλλον η ανθρωπότητα να αγαπάει τον κόσμο, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, το χρώμα του δέρματος, την φυλή ή την θρησκεία.’

59

Εάν θέλετε να βοηθήσετε την οικογένεια μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους στο GoFundme.

Οι σκέψεις σας;

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: