Την αποκαλούσαν "Μαϊμού" εξαιτίας της εμφάνισής της. Όταν όμως είδαν το νέο της πρόσωπο μετά την εγχείρηση, τους κόπηκε η μιλιά! - Fanpage

Την αποκαλούσαν «Μαϊμού» εξαιτίας της εμφάνισής της. Όταν όμως είδαν το νέο της πρόσωπο μετά την εγχείρηση, τους κόπηκε η μιλιά!

Η Zara Hartshorn είναι μια Βρετανίδα που ζει με μια παράξενη γενετική διαταραχή. Η πάθηση, την οποία έχουν και δύο από τα επτά αδέλφια της, κληρονομήθηκε από τη μητέρα τους.

Το κύριο σύμπτωμα της νόσου είναι προφανές με μια ματιά στο πρόσωπό της: το δέρμα είναι τόσο χαλαρό και γεμάτο ρυτίδες, που ο κόσμος συχνά την περνάει για μια ηλικιωμένη γυναίκα. Πόσο χρονών πιστεύετε ότι είναι πραγματικά; Αν και είναι δύσκολο να πιστέψουμε, η Zara είναι μόλις 18 χρονών.

1

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολο για τη Zara και την οικογένειά της και μέχρι πρόσφατα σχεδόν δεν ήταν τίποτα γνωστό για την κατάστασή τους. Η Ζάρα και τα αδέλφια της έχουν υποστεί bullying από τότε που ήταν παιδιά. Τα παιδιά την αποκαλούσαν «γιαγιά» ή «μαϊμού» εξαιτίας των ρυτίδων και χαλασμένων της δοντιών.

Εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού, η Zara πείστηκε ότι έπρεπε να κάνει πλαστική χειρουργική επέμβαση. Χωρίς αυτήν, αισθανόταν ότι απλά δεν μπορούσε να ζήσει τη ζωή της, να βρει δουλειά ή να σπουδάσει. Όταν άρχισε να ψάχνει για έναν χειρούργο, της είπαν ότι αυτό θεωρείται αισθητική επέμβαση και η ασφάλειά της δεν θα την κάλυπτε. Ήταν απογοητευτικά νέα για τη Zara. Μέχρις ότου μια κλινική στις ΗΠΑ έμαθε για την περίπτωσή της και αποφάισε να την βοηθήσει εντελώς δωρεάν!

2

Εκτός από την αλλαγή της εμφάνισής της για να της δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το ταξίδι είχε επίσης ένα δεύτερο σκοπό: να μάθουν περισσότερα για την ασθένειας της Zara και όλες τις επιπτώσεις της. Η Zara και η οικογένειά της φοβήθηκαν, αλλά έπρεπε επίσης να μάθουν την αλήθεια, όσο φοβερή θα μπορούσε να αποδειχθεί.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Zara, οι γιατροί είχαν άσχημα νέα. Η κατάστασή της ονομάζεται ελαστόλυση, μια πολύ σπάνια μορφή γενετικής μετάλλαξης. Το χαλαρό δέρμα είναι μόνο μία από τις πολλές επιπτώσεις που έχει στο σώμα ενός ασθενούς, η οποία μπορεί να έχει συμπτώματα από αναπνευστικά έως καρδιακά προβλήματα. Από τη μία στιγμή στην άλλη, η Zara, η μητέρα της και τα αδέλφια της θα μπορούσαν να έχουν αναπνευστικές επιπλοκές, καταλήγοντας σε μια αναπηρική καρέκλα για το υπόλοιπο της ζωής τους ή ακόμα χειρότερα.

3

Παρά την τραγική διάγνωση, η Zara ήταν έτοιμη να κάνει λίφτινγκ για να δείχνει περισσότερο άτομο της ηλικίας της. Μετά την χειρουργική επέμβαση, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της ανυπομονούσαν να δουν το νέο της πρόσωπο. Ο χειρουργός όχι μόνο τέντωσε το δέρμα της, αλλά και της έκανε ρινοπλαστική.

4

Η ανάρρωση μετά την εγχείρηση ήταν πολύ επώδυνη και το πρόσωπο της Zara ήταν καλυμμένο με επιδέσμους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά τελικά ήρθε η μέρα που θα μπορούσε επιτέλους να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Αλλά ακόμη και ο γιατρός της έμεινε έκπληκτος όταν αφαίρεσε τον τελευταίο επίδεσμο από τη μύτη της. Η Zara φαινόταν εντελώς διαφορετική: έμοιαζε 20 χρόνια νεότερη. Η Zara δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελά καθώς κοίταξε το νέο της πρόσωπο στον καθρέφτη.

5

Για πρώτη φορά στη ζωή της η Zara ένιωθε ευχαριστημένη από την εμφάνισή της. Η χειρουργική επέμβαση της της έδωσε την αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση: ζώντας με μια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία της και να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο.

Αλλά με την καλύτερη κατανόηση της κατάστασής της, τόσο η Zara όσο και η οικογένειά της φροντίζουν τώρα να κάνουν τακτικές εξετάσεις και να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: