Της έκαναν Bullying όταν Έκοψε τα Μαλλιά της για Δωρεά σε Παιδιά με Καρκίνο - Fanpage

Της έκαναν Bullying όταν Έκοψε τα Μαλλιά της για Δωρεά σε Παιδιά με Καρκίνο

Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού να ανακαλύψουν ότι το παιδί τους είναι εκτεθειμένο σε κακεντρεχή πειράγματα στο μέρος που δεν μπορούν να το επιβλέψουν: στο σχολείο. Όταν η Τζέτα Φοσμπεργκ αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνισή της, το bullying έγινε ανελέητο.  Λέμε με ελαφρά τη καρδία ότι τα παιδιά είναι σκληρά, όταν θα έπρεπε να τα διδάσκουμε να μην είναι.

Σε αυτή τη περίπτωση, η δεκάχρονη Τζέτα έγινε θύμα bullying, όταν έκοψε κοντά τα μαλλιά της και την κορόιδευαν επειδή «έμοιαζε με αγόρι.» Τώρα η μαμά της στέκεται ενάντια σε όσους γίνονται θύτες bullying.

Διαβάστε την γενναία ιστορία της Τζέτα παρακάτω…

1

Η δεκάχρονη Τζέτα Φοσμπεργκ ήταν πολύ ενθουσιασμένη να κάνει καινούριο κούρεμα. Ήξερε ότι θα έκανε κάτι σπουδαίο, όταν θα δώριζε τα μαλλιά της σε παιδιά με καρκίνο, για να γίνει μια περούκα.

2

Έκοψε περίπου 14 εκατοστά μήκος μαλλιών. Ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα, αν αναλογιστούμε πόσο προσκολλώνται στα μαλλιά τους τα μικρά κορίτσια!

“Φυσικά ήμαστε πολύ περήφανοι,” δήλωσε η μητέρα της Τζέτα, η Χάιντι. “Πιστεύαμε ότι είναι η καλύτερη ιδέα που σκέφτηκε μόνη της.”

3

Μετά το κούρεμα, η Τζέτα ήθελε να κάνει το κούρεμα ακόμα πιο κοντό.

“Αποφάσισε ότι δεν ήταν αρκετά κοντά. Έτσι ξαναπήγαμε στο κομμωτήριο και της τα έκοψαν σε αγορέ κούρεμα, και πιστεύω τότε είναι που χειροτέρεψαν τα πράγματα,” δήλωσε η Χάιντι. “Τα παιδιά έλεγαν ότι θέλει να γίνει αγόρι, και την φώναζαν άσχημη.”

4

Όταν τα πειράγματα έγιναν ανελέητα, η μητέρα δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα την ιστορία της Τζέτα, και ενθαρρύνθηκε από την θετική ανταπόκριση του κόσμου. Έκτοτε, χρησιμοποιούν τη σελίδα της Τζέτα στο Facebook για να υπερασπίζονται παιδιά που δέχονται bullying!

“Μερικά παιδιά, το βιώνουν αυτό σε χειρότερο βαθμό, σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι η Τζέτα το έζησε, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Θέλουμε να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν είναι απλή συμπεριφορά παιδιών, και τα παιδιά δε θα έπρεπε να μιλάνε με αυτό τον τρόπο.”

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την γενναία και αλτρουιστική ιστορία της Τζέτα και μοιραστείτε την με τους φίλους σας! 

Αφήστε το σχόλιο σας: