Το Θαύμα της Παναγίας στην πυρκαγιά στο Άγιο Όρος τον Αύγουστο του 2012 (ΒΙΝΤΕΟ) - Fanpage

Το Θαύμα της Παναγίας στην πυρκαγιά στο Άγιο Όρος τον Αύγουστο του 2012 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ενώ το σύνολο των δυνάμεων πυρόσβεσης δήλωνε ανήμπορο να περιορίσει τη φωτιά που κατέκαιγε δάση και απειλούσε μοναστήρια, μια ξαφνική καταρρακτώδης βροχή ακριβώς πάνω από το σημείο της φωτιάς μετά από δύο μήνες πλήρους ανομβρίας, έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς.

Το θαύμα έγινε αισθητό και ομολογήθηκε από εκατοντάδες άτομα που βρίσκονταν στον τόπο της καταστροφής. Να σημειωθεί ότι από την επόμενη συνεχίσθηκε η καλοκαιρία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα εκεί που όλα έδειχναν μαύρα και η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη, ξαφνικά το βράδυ της 11ης Αυγούστου άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στο βόρειο τμήμα της αθωνικής χερσονήσου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρχε ούτε συννεφάκι για δείγμα!

Αποτέλεσμα, το μέτωπο της φωτιάς να περιοριστεί κατά πολύ και η φωτιά να ελέγχεται πλήρως από την Πυροσβεστική, που έκπληκτη το πρωϊ διαπίστωσε πως δεν χρειαζόταν να πετάξουν αεροπλάνα!

Σύμφωνα με τις «Αγιορείτικες Μνήμες», δύο γεγονότα που προηγήθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν στον ουρανό δεν υπήρχε ούτε ένα σύννεφο:

– Μοναχοί της Ι. Μονής Ζωγράφου, που απειλούνταν δυνητικά από τη φωτιά, έκαναν λιτανεία προς την Ι. Μονή Χιλιανδαρίου.

– Οι Χιλιανδαρινοί μοναχοί έκαναν λιτανεία γύρω από το μοναστήρι, στις γραμμές άμυνας, μεταφέροντας μέρος του Τιμίου Σταυρού, αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας και την Εικόνα της Παναγίας της Θλίψης, η οποία κατά θαυματουργικό τρόπο βρέθηκε ανέπαφη μέσα στις στάχτες της μεγάλης πυρκαγιάς του 2004.Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε, είναι τούτο:

Τίς Θεὸς μέγας, ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν, σὺ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος.

Αφήστε το σχόλιο σας: