Του είπαν από το σχολείο πως το φόρεμα της κόρης του «αποσπά την προσοχή των αγοριών». Η απάντησή του; Άφησε άγαλμα τον διευθυντή! - Fanpage

Του είπαν από το σχολείο πως το φόρεμα της κόρης του «αποσπά την προσοχή των αγοριών». Η απάντησή του; Άφησε άγαλμα τον διευθυντή!

Αν ο πατέρας Tony Alarcon δεν έχει πρόβλημα με τα ρούχα που φοράει η 13χρονη κόρη του, τότε δε έπρεπε να τα θεωρεί ακατάλληλα ούτε το σχολικό περιβάλλον όπου φοιτά η κόρη του.

Αυτός είναι ο λόγος που ο πατέρας αναστατώθηκε όταν το Γυμνάσιο Fisher στο Λος Γκάτος της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε στην κόρη του, τη Demetra Alarcon, ότι το κοντό φόρεμα που φορούσε αποσπούσε την προσοχή των αγοριών και παραήταν κοντό για τα δεδομένα του σχολείου.

Η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από τον Alarcon να φέρει την κόρη του μια αλλαξιά ρούχων και το έκανε, ένα αμάνικο μπλουζάκι και σορτσάκι, που η διεύθυνση δεν ενέκρινε εκ νέου.

1

«Σήμερα έχει καύσωνα έξω και η κόρη μου φοράει κολάν, επειδή δε θέλει να μπει στο στόχαστρο του ενδυματολογικού κώδικα, επειδή φοράει σορτσάκι,» δήλωσε ο Alarcon. «Και αυτό δεν είναι εντάξει. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.»

«Οι μαθητές αναμένεται να φορούν ρούχα που είναι κατάλληλα για τις σχολικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν», αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου του Λος Γκάτος.

2

Η Alarcon αναφέρει ότι ο ενδυματολογικός κώδικας ένδυσης φαίνεται να απευθύνεται άδικα στα κορίτσια. Αν και ο ενδυματολογικός κώδικας εμποδίζει τα αγόρια να φορούν καπέλα, η Demetra δήλωσε ότι σπανίως τους κάνουν παρατήρηση γι’ αυτό.

Το σχολείο Fisher έχει πολιτική ενδυματολογικού κώδικα στοχεύει κυρίως γυναικεία ρούχα, όπως μπλουζάκια με τιραντάκια και σορτσάκια. Πρέπει να υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας που να είναι δίκαιος και λογικός και που δεν προκαλεί συναισθηματικά ζητήματα. Ο τωρινός τους προκαλεί να αμφισβητήσουν το σώμα τους ή να αισθάνονται ότι να είναι σύμβολα του σεξ σε ηλικία 13 ετών. Επειδή δεν είναι. Είναι απλά παιδιά.»

Ο Alarcon ξεκίνησε μια συζήτηση σχετικά με την πολιτική ενδυματολογικού κώδικα στην σελίδα NextDoor.com, όπου πολλοί γονείς δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι ο ενδυματολογικός κώδικας στέλνει στα κορίτσια αρνητικά μηνύματα για το σώμα τους.

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα, ανάγκασε τη διεύθυνση του σχολείου να αναθεωρήσει τον ενδυματολογικό σχολικό κώδικα.

Η διευθύντρια Diana G. Abbati δήλωσε ότι το σχολικό συμβούλιο θα προβεί σύντομα σε συνέλευση και θα ανακοινώσουν τα σχέδιά τους για τον ενδυματολογικό κώδικα στο μέλλον.

Credit: Shareably

Αφήστε το σχόλιο σας: