Βασάνισε εκατοντάδες Γυμνά Κορίτσια μέχρι Θανάτου. Η Ανατριχιαστική Ιστορία της προκαλεί Τρόμο ακόμα και σήμερα... - Fanpage

Βασάνισε εκατοντάδες Γυμνά Κορίτσια μέχρι Θανάτου. Η Ανατριχιαστική Ιστορία της προκαλεί Τρόμο ακόμα και σήμερα…

Με τo πέρασμα των ετών, υπήρξαν κατά συρροή δολοφόνοι, που ήταν τόσο κακοί ώστε συνέχισαν να απολαμβάνουν μια μάλλον αμφίβολη φήμη στα βιβλία της ιστορίας. Είτε πρόκειται για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, τον Albert Fish ή τον Ted Bundy, η απλή αναφορά των ονομάτων τους δημιουργεί ανατριχίλα σε πολλούς, ακόμη και σήμερα.

Ωστόσο, ένα όνομα παραμένει σχετικά άγνωστο, παρά το γεγονός ότι αυτό το πρόσωπο έκανε δεκάδες δολοφονίες: ο λόγος γίνεται για την Ελισάβετ Μπάθορι. Γνωστή και ως η κόμισσα του αίματος, η Μπάθορι έζησε στην Ουγγαρία από το 1560 ως το 1614 και η ιστορία της θα μπορούσε να είναι ταινία τρόμου.

1

Η ιστορία της είναι τυλιγμένη στο μυστήριο και κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσοι άνθρωποι έπεσαν θύματα των σατανικών ενεργειών της. Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο μέχρι και 650 νεαρά κορίτσια …

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή Ελισάβετ παντρεύτηκε τον κόμη Ferenc Nádasdy για πολιτικούς λόγους στην ηλικία των 15 ετών. Δυσαρεστημένη με τον κανονισμένο γάμο από την αρχή, δεν λυπήθηκε ιδιαίτερα στο άκουσμα του θανάτου του Ferenc στον πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1604. Ο έλεγχος ολόκληρης της περιουσίας του άρχοντα και το κάστρο του Nádasdy στη συνέχεια παραδόθηκε σε αυτήν.

2

Τότε λέγεται ότι ξεκίνησε το βασίλειο της τρομοκρατίας. Υπάρχουν υποψίες ότι η κόμισσα χρησιμοποίησε την υπόσχεση της εργασίας για να προσελκύσει νεαρά κορίτσια από τη γύρω αγροτική περιοχή στο κάστρο της. Οι κοπέλες τότε εξαφανίζονταν χωρίς ίχνος. Όταν οι φήμες για τις φερόμενες ωμότητες που λάμβαναν χώρα στο κάστρο τελικά εξαπλώθηκαν, οι ντόπιοι εισέβαλαν στο κάστρο. Είναι ασαφές το τι πραγματικά συνέβη εκεί, αλλά η φήμη της Ελισάβετ ως μια σατανική μορφή σφραγίστηκε για πάντα.

3

Όταν έφεραν σε «δίκη» την Ελισάβετ, δεν της επιτρεπόταν να μιλήσει προς υπεράσπιση της – και ρωτήθηκαν μόνο οι υπηρέτες της. Ενώ οι ίδιοι δέχτηκαν βασανιστήρια, παραδέχτηκαν ότι ακρωτηρίασαν και δολοφόνησαν 80 κορίτσια. Περαιτέρω ομολογίες αποκάλυψαν πως τα κορίτσια τα έγδυναν και τα αλυσόδεναν. Τα θύματα φέρεται να μαστιγώνονταν, ξυλοκοπούνταν, και ακρωτηριάζονταν χρησιμοποιώντας λεπίδες. Σε ορισμένα κορίτσια περνούσαν βελόνες ανάμεσα στα δάχτυλά και τα ούλα τους, άλλα ζεματίζονταν με βραστό νερό, τις πατούσαν με καυτά σίδερα ή αναγκάζονται να σταθούν γυμνές στο χιόνι, ενώ έριχναν κρύο νερό πάνω τους. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι από 36 έως και 80 νεαρά κορίτσια βασανίστηκαν και τελικά υπέκυψαν στα τρομερά τραύματά τους.

4

Δεδομένου ότι οι ομολογίες έλαβαν χώρα μέσω βασανιστηρίων, είναι ακόμα ασαφές τι πραγματικά αληθεύει. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελισάβετ βασάνιζε και δολοφονούσε νεαρά κορίτσια – απλά παραμένει άγνωστο σε ποιο βαθμό επεκτάθηκαν αυτές οι φρικαλεότητες. Μετά τη δίκη, οι φήμες και πάλι γεμάτη εξαπλώθηκαν ανάμεσα στους κατοίκους. Προσπαθώντας να βρει την αιώνια νεότητα, η κόμισσα λέγεται ότι έκανε μπάνιο με το αίμα των θυμάτων της και έπινε το αίμα παρθένων.

5

Υπήρξαν επίσης φήμες για ένα ημερολόγιο που περιέχει τα ονόματα πάνω από 650 θυμάτων, αν και ένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει ποτέ βρεθεί. Παρ ‘όλες αυτές τις αντιφάσεις, η Ελισάβετ κρίθηκε ένοχη. Ενώ οι συνωμότες της κάηκαν στην πυρά, η Ελισάβετ κλειδώθηκε σε κελί χωρίς παράθυρα, που είχε μόνο μια μικρή σχισμή για να της περνάνε φαγητό. Πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα.

6

Μια εκπληκτική ιστορία, η ζωή της κόμισσας του αίματος έδωσε την έμπνευση για πολλά βιβλία και ταινίες. Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι η κόμισσα μπορεί να υπήρξε το θύμα μιας συνωμοσίας, τοπικών γαιοκτημόνων. Λέγεται ότι πολλοί άλλοι ευγενείς και γυναίκες ότι έχουν εκτελέσει παρόμοιες απεχθείς πράξεις, και η Ελισάβετ παραπέμφθηκε σε δίκη για λόγους στρατηγικής και πολιτικής.

Η ποινική διαδικασία διεξήχθη με εξαιρετικά αμφίβολο τρόπο, και δυστυχώς πλέον είναι δυνατόν να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη. Υπάρχει και μια μικρή αμφιβολία ότι η ιστορία της κόμισσας του αίματος περιβάλλεται από μυθοπλασία.

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: