Ξεπερνάει τους εφοπλιστές: Ελληνίδα Μπαίνει στη Λίστα με τους Πλουσιότερους της Ελβετίας - Fanpage

Ξεπερνάει τους εφοπλιστές: Ελληνίδα Μπαίνει στη Λίστα με τους Πλουσιότερους της Ελβετίας

Ελληνικό χρώμα λίστα με τους πλουσιότερους της Ελβετίας, την οποία δημοσίευσε τo οικονομικό περιοδικό Bilanz.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η οικογένεια Safra, η οποία ελέγχει την ιδιωτική τράπεζα J. Safra Sarasin και είναι η πλουσιότερη από τις τραπεζικές δυναστείες της Ελβετίας. Η οικογένεια, που έχει καταγωγή από τη Συρία και τη Βραζιλία, αλλά και διασύνδεση με την Ελλάδα, ελέγχει μεταξύ άλλων την εταιρεία της μπανάνας Chiquita, ενώ διαθέτει και σημαντικά ακίνητα, όπως ο γνωστός πύργος Gherkin του Λονδίνου. Σύμφωνα με το Bilanz, η περιουσία της οικογένειας ανέρχεται στα 23 δισ. ελβετικά φράγκα (22 δισ. ευρώ).

Μετά από τον θάνατο του «πατριάρχη» της δυναστείας, Joseph Safra, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο έλεγχος κάποιων εκ των σημαντικότερων περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας πέρασε στα χέρια της 68χρονης χήρας του και των τεσσάρων παιδιών της. Πρόκειται για την Vicky Sarfaty, η οποία στα 17 της παντρεύτηκε τον άνδρα που θα γινόταν ο πλουσιότερος τραπεζίτης του κόσμου. Η ίδια ζει στην Ελβετία, όμως διαθέτει ελληνική υπηκοότητα, επομένως συγκαταλέγεται από το Forbes ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες δισεκατομμυριούχους.

Η πλουσιότερη Ελληνίδα, σύμφωνα με τη Λίστα Forbes είναι η Βίκυ Σάφρα, με περιουσία που αγγίζει τα 7,8 δισεκατομύρια δολάρια.

Το όνομά της μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο φιγουράρει στη θέση 339 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο στις 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Mega, η 68χρoνη Ελληνίδα και τα 4 παιδιά της κληρονόμησαν τη μυθική περιουσία της από τον σύζυγό της, τον πλουσιότερο Βραζιλιάνο, ιδιοκτήτη τραπεζών σε 3 ηπείρους και του πύργου Γκέρκιν στο Λονδίνο, τον Τζόσεφ Σάφρα.


Βίκυ Σάφρα: Ποια είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα της λίστας Forbes – Η ζωή και η αμύθητη περιουσία της [Βίντεο]
Λίστα Forbes: Ποιος είναι ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2021 – Όλα τα ελληνικά ονόματα
Τραπεζίτης και ιδρυτής της τράπεζας SAFRA, έφτασε στη Βραζιλία το 1962 από τον Λίβανο και θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνδρας της Βραζιλίας και μέσα στους 40 πλουσιότερους άνδρες στον πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes.

Tον Δεκέμβριο του 2020 η περιουσία σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο έφτανε τα 7,1 δισεκατομύρια που μέσα σε μερικούς μήνες αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια φτάνοντας στα 7,8 δισ.

Η πάμπλουτη Ελληνίδα αποφεύγει τις κοσμικότητες αλλά όχι και τον κόσμο και είναι επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Βίκυ και Τζόσεφ Σάφρα”, ενώ περνάει τον καιρό της στην πολυτελή κατοικία της στη Βραζιλία.

O Λιβανέζος επιχειρηματίας προέρχεται από ρίζα της οποίας οι τραπεζικές δραστηριότητες χάνονται στα βάθη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ακραία εργασιομανής ο ίδιος τιμούσε τον κόπο των συνεργατών του με τη μάλλον εκκεντρική του συνήθεια να πληρώνει τις υπερωρίες με κοσμήματα τα οποία έδινε στους υπαλλήλους του με απώτερο αποδέστη τις συζύγους τους.

Στο 1969 ο Τζόσεφ Σάφρα παντρεύτηκε την Ελληνίδα Βίκυ Σαρφάτη και μετέπειτα κυρία Σάφρα με την οποία είχαν γνωριστεί στην Ελβετία. Μαζί απέκτησαν 4 παιδιά, την Έσθερ και τους τρεις γιους Ντέιβιντ, Αλμπέρτο και Τζακόμπ, και 14 εγγόνια να επισφραγίζουν την ευτυχία τους μακριά από τις κοσμικότητες.

Forbes: Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία με αντίσωμα νέας γενιάς κατά του κορονοϊού από την AbCellera
Στους κοσμικούς κύκλους το ζευγάρι ήταν θέμα συζήτησης για την αγάπη του για την απομόνωση, την τέχνη, την επιστήμη και τα σπάνια αλλά και αξέχαστα δείπνα που παρέθετε σε εξέχουσες προσωπικότητες στο σπίτι των 130 δωματίων στο Μοραμπί.

Φήμες λένε πως όλες οι εκδηλώσεις είχαν πάντα την αυστηρή φύλαξη ανδρών των μυστικών υπηρεσιών που προστάτευαν τους κροίσους που γευμάτιζαν.

Αφήστε το σχόλιο σας: