Ξέθαψαν τους νεκρούς τους, τους έπλυναν, τους έντυσαν και τους πήγαν στα χωράφια. Ο λόγος, θα σας κάνει να ανατριχιάσετε... - Fanpage

Ξέθαψαν τους νεκρούς τους, τους έπλυναν, τους έντυσαν και τους πήγαν στα χωράφια. Ο λόγος, θα σας κάνει να ανατριχιάσετε…

Μια φυλή στην Ινδονησία, διοργανώνουν ένα «Walking Dead Festival», κατά το οποίο ξεθάβουν τα πτώματα των συγγενών και φίλων τους.

Έπειτα, τους πλένουν, τους ντύνουν και περπατούν μαζί τους στη συγκομιδή.

1

Κάθε χρόνο, οι οικογένειες στη Toraja, ξεθάβουν τα πτώματα των συγγενών και φίλων τους για να επανενωθούν για την ετήσια γιορτή που ονομάζεται Ma’nene.

Ακόμη και τα πτώματα των μωρών και των παιδιών ξεθάβονται για να γιορτάσουν τη γιορτή που διαρκεί για τουλάχιστον τρεις μέρες. Οι οικογένειες ανοίγουν τα φέρετρα και αφήνουν τα σώματα να στεγνώσουν για λίγο.

2

3

Αφού πλύνουν και ντύσουν με τα καλά τους τα πτώματα, τα πάνε βόλτα σε όλο το χωριό. Είναι κάτι σαν επίδειξη μόδας με ζόμπι.

Όλο αυτό τελειώνει, όταν γελάσουν από αυτί σε αυτί, διότι το κλάμα απαγορεύεται. «Είναι ο τρόπος μας να τιμήσουμε τους νεκρούς.

Είναι μια στιγμή χαράς και επανένωσης με τους δικούς μας ανθρώπους».

4

5

«Προσπαθούμε να τους τιμήσουμε και να πάρουμε τις ευλογίες τους για μια καλή συγκομιδή, είπε ένας κάτοικος του χωριού.

Μετά τη βόλτα, οι χωριανοί θυσιάζουν βουβάλια και γουρούνια, ως προσφορά στους νεκρούς για την δωρεάν βόλτα τους στον παράδεισο.

6

7

Η παράξενη αυτή παράδοση, ξεκίνησε αιώνες πίσω, όταν ένας κυνηγός βρήκε ένα αποσυντεθημένο πτώμα, το έντυσε με την μπλούζα του και το έθαψε με την κατάλληλη τιμή. Μετά την ταφή, θεώρησε ότι είχε ευλογηθεί με πολύ τύχη.

Οι άνθρωποι στη συνέχεια υιοθέτησαν την ιστορία και άρχισαν να γιορτάζουν το θάνατο των αγαπημένων τους.

8

9

10

Credit: 9gag

Αφήστε το σχόλιο σας: