Ξύπνησε με τα πόδια της πρησμένα και γεμάτα μώλωπες. Τότε κατάλαβε ότι η αιτία ήταν ΑΥΤΟ που έκανε το προηγούμενο βράδυ - Fanpage

Ξύπνησε με τα πόδια της πρησμένα και γεμάτα μώλωπες. Τότε κατάλαβε ότι η αιτία ήταν ΑΥΤΟ που έκανε το προηγούμενο βράδυ

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση κάνει καλό για το σώμα μας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να σεβόμαστε τα όριά μας. Όταν οι μύες μας δεν χρησιμοποιούνται σε βαριές ασκήσεις, είναι καλύτερο να αυξάνεται σταδιακά το επίπεδο δυσκολίας. Διαφορετικά, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια εφιαλτική κατάσταση, όπως η εμπειρία της Casey Daniel.

1

Η Casey, από το Λος Άντζελες, ήταν πρόθυμη να δοκιμάσει ένα μάθημα spin με ποδήλατα. Αυτές οι προπονήσεις είναι γνωστές για το ποσό των θερμίδων καίγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και υποτίθεται ότι είναι ιδανικές για απώλεια βάρους. Η Casey ανέβηκε στο ποδήλατο και κατέβαλλε μεγάλη ενέργεια κατά τη διάρκεια της εξοντωτικής περιόδου.

Κουρασμένη από την προπόνηση, πήγε στο σπίτι και κοιμήθηκε. Αλλά την επόμενη μέρα … «Ξύπνησα και αισθάνθηκα σαν να με χτύπησε λεωφορείο», θυμάται. «Είχα κάποιους ασυνήθιστους μώλωπες που άρχιζαν να εμφανίζονται πάνω από τα γόνατά μου». Ένιωθε αφόρητο πόνο – ανίκανη να περπατήσει ή να κουνήσει τα πόδια της στο ελάχιστο, έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ραβδομυόλυση, μια παράξενη πάθηση που προκαλείται από σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς.

2

Οι μυϊκές ίνες της Casey είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες και χρειάστηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των μυών στους μηρούς της. Οι γιατροί έπρεπε να κάνουν μεγάλες τομές στα πόδια της για να σώσουν την κινητικότητά της. Η αιτία; Η υπερβολική σωματική επιβάρυνση με άσκηση.

Η Casey θυμάται με δάκρυα στα μάτια την επόμενη μέρα μετά την έντονη προπόνηση, «δεν μπορώ να εκφράσω πόσο τρομακτικό είναι να μην μπορώ να περπατήσω και να νιώθω τέτοιο πόνο», αναφέρει. Χρειάζεται ακόμα εντατική φυσικοθεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα ως μέρος της ανάρρωσής της και για να βοηθήσει με το περπάτημα της. Μία ακόμα ατυχία περίμενε την Casey, καθώς έχασε τη δουλειά της ως νοσοκόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που έπρεπε να νοσηλευτεί.

3

4

Η Casey δεν είναι η μοναδική που υποφέρει από σοβαρά τραύματα στα πόδια, ως αποτέλεσμα τέτοιας γυμναστικής. Και άλλοι έχουν επίσης πάθει ραβδομυόλυση, θέλοντας να αποκτήσουν φόρμα κατά την πρώτη προπόνηση. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να προσεγγίσετε τον γυμναστή αν έχετε αμφιβολίες, αν νιώθετε πίεση ή πόνο και να τους ενημερώνετε πάντα αν πηγαίνετε για πρώτη φορά σε μια προπόνηση. Μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τις αντοχές σας, για το πώς να προπονηθείτε και πόσο να ασκηθείτε.

Η Casey έχει τώρα μια σελίδα GoFundMe που έχει συσταθεί για να βοηθήσει να πληρώσει τα ιατρικά της έξοδα. Η θλιβερή ιστορία της μας δείχνει ότι, ενώ πρέπει να γυμναστούμε, πρέπει να είναι μέσα στα όρια που μας επιτρέπει το σώμα μας. Πρέπει πάντα να δίνουμε προσοχή στα σημάδια που μας λένε να σταματήσουμε και να ξεκουραστούμε. Καταβάλλοντας το σώμα μας σε σύντομο χρονικό διάσημα βραχυπρόθεσμα είναι επικίνδυνο. Μερικές φορές, το ασφαλέστερο μονοπάτι είναι επίσης το πιο αποτελεσματικό.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την Casey στο παρακάτω βίντεο:

Credit: Healthhacks

Αφήστε το σχόλιο σας: