Μετά τον καφέ το κουλούρι: Ξαναχτυπούν οι Τούρκοι, κατηγορούν ότι τους κλέψαμε το σησαμένιο κουλούρι

Την Ελλάδα κατηγορεί για ακόμη μια φορά η Τουρκία για κλοπή των εδεσμάτων της και αυτή τη φορά κύριος στόχος έγινε το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Για προσπάθεια της Ελλάδας να κλέψει τις «γεύσεις» της τουρκικής κουζίνας κάνει λόγο η τουρκική ιστοσελίδα ekonomi.haber7.com.

Τι καταγγέλλει το τουρκικό άρθρο για την Ελλάδα

«Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Μάλιστα, με προκλητικό τόνο γίνεται λόγος για επίμονη προσπάθεια της Ελλάδας, εδώ και χρόνια, να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια κλοπής των «τουρκικών» εδεσμάτων όπως ο μπακλαβάς, το ντονέρ, το κεμπάπ και το κοκορέτσι σημειώνοντας πως τώρα θέλει να υιοθετήσει και το στρογγυλό σνακ το οποίο κρατά από τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το άρθρο της τουρκικής ιστοσελίδας καταπιάνεται από ένα ελληνικό ενημερωτικό πόρταλ, το οποίο μιλά τα για «Το πιο φρέσκο και πιο τραγανό κουλούρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας προσπαθεί να διεκδικήσει το κουλούρι με σουσάμι.

«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική», σημειώνει το άρθρο.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να έχεις οικογένεια – Δε μπορώ να φύγω από τα παιδιά μου»

Πάχυνε, παράτησε το τραγούδι, διανύει την 6η δεκαετία της ζωής της: Η πιο διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια των ’90s επέστρεψε στις πίστες και δεν την αναγνώρισε κανείς

Θρήνος στο ταε κβον ντο: Πέθανε η 22χρονη λατρεμένη αθλήτριαv – «Καλό σου ταξίδι κοριτσάκι μου»