Ο Πάνος Μιχαλόπουλος συνδέθηκε με τη δεκαετία του 1980 και αποτελούσε πάντοτε ένα γόη του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά σήμερα έχει αλλάξει εντελώς κατεύθυνση στη ζωή του.
Η καριέρα του στο σινεμά ξεκίνησε το 1972 με την πολεμική ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Αέρα, αέρα, αέρα», ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στο θρυλικό «Λούνα Παρκ» του Γιάννη Δαλιανίδη. Το 1977 έπαιξε στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, πλάι στην Ειρήνη Παππά, τον Κώστα Καζάκο και την Τατιάνα Παπαμόσχου. Συνολικά συμμετείχε σε 28 ταινίες και σε 15 τηλεοπτικές σειρές, ενώ έπαιξε με επιτυχία και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.
Η πρώτη εμφάνιση του στο θεατρικό σανίδι έγινε το 1978 στο πλευρό της Ελλης Λαμπέτη στο έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», ενώ το 1980 πρωταγωνίστησε -με τον Κώστα Αρζόγλου και τον Ηλία Λογοθέτη- σε ένα gay έργο που συζητήθηκε πολύ, την «Ξανθιά φράουλα». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε πάλι με την Ελλη Λαμπέτη στο έργο «Ντόλλυ» και το 1982 ακολούθησε ένας ακόμη σταθμός στη θεατρική καριέρα του, όταν συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Κυρία με τις καμέλιες».
Στην τηλεόραση, οι πιο επιτυχημένες δουλειές του ήταν τα «Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία» (1985, ΕΡΤ), το «Τμήμα Ηθών» (1992, ΑΝΤ1), το «Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο» (2001, ANT1) και «Η ώρα η καλή» (2004, Mega).
Η αλλαγή κοσμοθεωρίας και η νέα του ενασχόληση
Η τελευταία δουλειά του στην υποκριτική χρονολογείται το 2009 με τη σειρά «Σ’ αγαπάω, πάρκαρε», που προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι.
Έκτοτε, ο γεννηθείς το 1949 στην Καλαμάτα, Πάνος Μιχαλόπουλος αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα πατρογονικά κτήματά του στη Μεσσηνία, δηλώνοντας ως ιδιότητα «αγρότης».
Το 2014 ήταν ένα βήμα από την επανεμφάνιση του στην τηλεόραση, υποψήφιος για ένα βασικό ρόλο στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος», αλλά το deal χάλασε, καθώς δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες της παραγωγής . Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 συζητούσε με τον Αντ1 για να συμμετάσχει στο «Dancing with the stars», ωστόσο χολώθηκε από την απόλυση του γιου του, Σωτήρη, ο οποίος εργαζόταν επί 12 χρόνια ως τεχνικός στο κανάλι του Αμαρουσίου, το οποίο ο Μιχαλόπουλος ο πρεσβύτερος θεωρούσε δεύτερο «σπίτι» του, έχοντας βιώσει παράλληλα ένα θάνατο που τον στιγμάτισε.