Φιλέλληνας Από Την Αυστρία Συγκλονίζει Προσφέροντας 3,5 Τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας Στην Καβάλα - Fanpage

Φιλέλληνας Από Την Αυστρία Συγκλονίζει Προσφέροντας 3,5 Τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας Στην Καβάλα

Φιλέλληνας Από Την Αυστρία Μας Συγκλονίζει Προσφέροντας 3,5 Τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας Στην Καβάλα

Φιλέλληνας: Η δράση του αποτελούσε «κοινό μυστικό» για πολλά χρόνια. Ο Αυστριακός Φιλέλληνας, ερωτεύτηκε την Ελλάδα όταν την επισκέφτηκε για πρώτη φορά μαζί με την οικογένειά του πριν από 35 χρόνια. Η αγάπη που έλαβε σε εκείνο το πρώτο ταξίδι ήταν εκείνη που «πυροδότησε» την ατελείωτη προσφορά του Γιώργιου-Θεοδόσιου Τρόμπητερ προς της Ελλάδα.

Μάλιστα, ο ίδιος μαζί με την γυναίκα του βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και παντρεύτηκαν με ορθόδοξο γάμο στην Ουρανούπολη. Επέλεξαν για γαμήλιο ταξίδι την Θάσο. Διαβάστε παρακάτω την τεράστια προσφορά αυτού του ανθρώπου προς τον τόπο που αγάπησε.

Η προσφορά του ήταν «κοινό μυστικό»

Στη μικρή κοινωνία της Χρυσούπολης, στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αποτελούσε “κοινό μυστικό”, χρόνια τώρα, η προσφορά αγάπης ενός Αυστριακού φιλέλληνα.

Ονομάζεται Γεώργιος-Θεοδόσιος Τρόμπητερ και πριν από ένα χρόνο περίπου μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και δύο συμπατριώτες του, έφεραν 3,5 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Χρυσούπολης.

Ο κ. Τρόμπητερ έγινε, μάλιστα και νονός δύο παιδιών νεαρών οικογενειών του Δήμου Νέστου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Η αγάπη του συνταξιούχου Αυστριακού για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους κατοίκους της “μετρά” ήδη 35 χρόνια, όταν μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και τις δυο κόρες τους, την Εύα – Μαρία και την Μπιάνκα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Η πρώτη επαφή

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης επίσκεψης, στο καφενείο κάποιου ορεινού χωριού, ένας παππούς άρχισε να παίζει με τα δύο μικρά κορίτσια και κάποια στιγμή σηκώθηκε από το καφενείο και πήγε στο περίπτερο για να αγοράσει σοκολάτες.

Η τόσο απλή αυτή χειρονομία συγκίνησε πολύ τον κ. Τρόμπητερ και, όπως εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα, ήταν μια κίνηση, που όχι μόνο τον ξάφνιασε αλλά ήταν και πρωτόγνωρη για τον ίδιο.

Φωτορεπόρτερ στο επάγγελμα, στο τμήμα μάρκετινγκ της εφημερίδας “Στάιερ” της ομώνυμης αυστριακής πόλης, ο κ. Τρόμπητερ έμεινε χωρίς δουλειά, όταν η εφημερίδα αγοράστηκε από εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.

Η ανεργία ήταν μια δύσκολη κατάσταση, που τον στεναχώρησε αφάνταστα.

Τότε, η σύζυγός του Ελένη τον παρακίνησε να επισκεφθεί και πάλι το Άγιο Όρος. Θα ήταν η δεύτερη επίσκεψή του στη μοναστική πολιτεία.

Η πρώτη τον σημάδεψε και επέστρεψε στην πατρίδα του πραγματικά αναγεννημένος. Έτσι, συνδέθηκε πνευματικά με την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και τον ηγούμενό της, γέροντα Παρθένιο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε και πνευματικός του πατέρας. Μετά και τη δεύτερη αυτή επίσκεψη, ο Αυστριακός φιλέλληνας και η σύζυγός του βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και παντρεύτηκαν στην Ουρανούπολη με ορθόδοξο γάμο. Για γαμήλιο ταξίδι ήρθαν για πρώτη φορά στη Χρυσούπολη και στη Θάσο.

Ο Γεώργιος – Θεοδόσιος Τρόμπητερ έγραψε και βιβλία που αναφέρονται στην Ελλάδα και τους Έλληνες και τα έσοδα από τα δύο πρώτα τα διέθεσε στα άρρωστα παιδιά της Αυστρίας. Ενώ για να γράψει ένα βιβλίο θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, οπουδήποτε αλλού σταματάει η έμπνευσή του.

Ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα, συνταξιοδοτήθηκε, και τα χρήματα της σύνταξής του αποδείχτηκαν αρκετά για τη λιτή ζωή της οικογένειάς του.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η βοήθεια προς τον πλησίον έγινε για τον ίδιο φιλοσοφία και στάση ζωής.
Όταν η αγαπημένη του χώρα, η Ελλάδα, μπήκε σε κρίση, δεν ήταν δυνατόν να μην αναλάβει δράση κι έτσι τα έσοδα από τα βιβλία του δόθηκαν για τη στήριξη των παιδιών στην Ελλάδα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια από τη βόρεια Αυστρία

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γεώργιος – Θεοδόσιος Τρόμπητερ ήρθε για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα κι αυτή τη φορά συνοδευόταν από δύο συμπατριώτες του, τον Βόλφγκανγκ Μανγκ και τον Κριστόφ Στίπσιτς, με τους οποίους δεν γνωρίστηκε σε κάποια πόλη της Αυστρίας, αλλά στη …Θάσο.
Μαζί τους έφεραν και την πολύτιμη βοήθεια για τις άπορες οικογένειες της Χρυσούπολης, που έχουν παιδιά.

Παιδικές τροφές, παπούτσια, ρούχα, χριστουγεννιάτικα δώρα, φίλτρα νερού, σχολικά είδη, παιχνίδια, φάρμακα για τους ηλικιωμένους του γηροκομείου και πολλά άλλα αγαθά ήταν η βοήθεια που παρέδωσαν στις αποθήκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Χρυσούπολης, μαζί με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, προσφορά όλα των ανθρώπων της περιοχής τους.

Και μπορεί η σύνταξη του κ. Τρόμπητερ να μην ξεπερνά τα 700 ευρώ τον μήνα, ωστόσο η αγάπη του για την Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη που παρακινεί ευαισθητοποιημένους ανθρώπους της περιοχής, όπου ζει, προκειμένου να βοηθήσουν οικογένειες με μικρά παιδιά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Οι τρεις Αυστριακοί ήρθαν στη Χρυσούπολη αθόρυβα και το ίδιο αθόρυβα αποχώρησαν, χωρίς να επιζητούν την προβολή.

Ήταν οι μαρτυρίες των ιερέων που παρέλαβαν την ανθρωπιστική βοήθεια αυτές που έκαναν γνωστό το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων και ιδιαιτέρως του κ. Τρόμπητερ, ενός ευτυχισμένου παππού πέντε εγγονιών, που στις 3 Δεκεμβρίου, έκλεισε έξι δεκαετίες ζωής.

Το ευχαριστώ

Στις 22 Αυγούστου η προσφορά του μεγάλου φιλέλληνα ανταμείφθηκε με μια λιτή εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Χρυσούπολης όπου ομόφωνα, αποφάσισε να τιμήσει τον φίλο, τον αδελφό, τον κ. Γεώργιο-Θεοδόσιο Τρόμπητερ και να τον αναγορεύσει Ευεργέτη της, χαρίζοντας μία πλακέτα ως ένδειξη αγάπης και απόλυτου σεβασμού.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αμπελακιώτου Βασιλική ανέφερε:

“Πριν περάσω στον λόγο της σημερινής μας συγκέντρωσης θα ήθελα να αναφερθώ στον ΄Ανθρωπο που αγάπησε πολύ την πόλη μας και στο έργο του, το οποίο πολλοί από εσάς ίσως να μην το γνωρίζουν.
Ο κ. Γεώργιος-Θεοδόσιος Τρόμπητερ κάνει μεγάλο αγώνα στην πατρίδα του την Αυστρία για να βοηθήσει οικογένειες με παιδιά του Δήμου μας που έχουν ανάγκη.
Από τα χρήματα που εμπιστεύθηκε και άφησε στη Φιλόπτωχο βοηθήσαμε στα παρακάτω:

1. Πληρώσαμε φροντιστήρια μαθητών για Αγγλικά αλλά και για προετοιμασία πανελληνίων εξετάσεων για όλη τη χρονιά και θα συνεχίσουμε.
2. Πληρώσαμε τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. σε οικογένειες που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
3. Στο Γυμνάσιο Χρυσούπολης πήραμε 3 υπολογιστές και 1 προντζέκτορα.Επίσης πληρώσαμε Δεκατιανό για 15 παιδιά για όλη την χρονιά.
4. Φάρμακα στο Ε.Σ.Υ και στο Γηροκομείο.
5. Νοσήλεια σε παιδάκια που χρειάστηκε να επισκεφτούν γιατρούς.
6. Θέρμανση για όλο τον χειμώνα σε πάνω από 20 οικογένειες.
7. Βαπτίσαμε 7 παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα οι γονείς τους.
8. Στο ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. προσφέραμε μικρές ηλεκτρικές συσκευές, που έφερε ο Γιώργος από την Αυστρία και μία Ηλεκτρική κουζίνα.
9. Στηρίξαμε ένα παιδάκι από την παιδούπολη πληρώνοντας τις συνεδρίες για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία για όλη τη χρονιά.
10. Μοιράσαμε τρόφιμα και ρούχα την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε πολλές οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τα 3 φορτηγά γεμάτα τρόφιμα-ρούχα-ηλεκτρικές συσκευές-δώρα και παιγνίδια τα οποία έφεραν ο Γιώργος και οι φίλοι του και τα οποία μοιράστηκαν τα Χριστούγεννα, σε οικογένεις με παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά τα υλοποίησε η Φιλόπτωχος χάρη στον κ. Γιώργο και στον Πατέρα Θεοδόσιο που είδαν το έργο μας και μας εμπιστευθήκανε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον Πατέρα Τιμόθεο. Ο οποίος σε όλη αυτή τη προσπάθεια είναι δίπλα μας. Με τις συμβουλές του κάνει πιο εύκολο το έργο μας.

Μετά από όλα αυτά το Δ.Σ.της Φιλοπτώχου ομόφωνα αποφάσισε να τιμήσει τον φίλο μας, τον αδελφό μας, τον κ. Γεώργιο-Θεοδόσιο Τρόμπητερ και να τον αναγορεύσει Ευεργέτη της, χαρίζοντας μία πλακέτα ώς ένδειξη αγάπης και απόλυτου σεβασμού.

Επίσης στον φίλο του και φίλο μας Βόλφανγκ. O οποίος με χαρά και με χαμόγελο, συνόδευσε τον Γιώργο τα Χριστούγεννα. Έφεραν τα φορτηγά με τα δώρα,χαρίζουμε αυτή την πλακέτα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για να θυμάται τους φίλους του στην Χρυσούπολη.

Και τέλος να ευχαριστήσουμε και τις συζύγους των φίλων μας, την Ελένη και την Μπέτυ. Και φυσικά όλους τους φίλους του στην Αυστρία που στηρίζουν το έργο του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας. Στον Άνθρωπο που μας έκανε πολλές φορές να δακρύσουμε από συγκίνηση, για την ανιδιοτελή προσφορά του”.

Αφήστε το σχόλιο σας: