Γιώργος Γαβριηλίδης: Η υποκριτική κυλούσε στις φλέβες του. Άλλωστε και οι δύο γονείς του ήταν ηθοποιοί, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1908.Καλοστεκούμενος, γλυκύτατος, υποδυόταν σχεδόν πάντα τον καλό ή τον αφελή και τις περισσότερες φορές τον ευκατάστατο. Άλλες φορές τον πατέρα ή τον θείο κάποιου από τους πρωταγωνιστές. Τον είδαμε κι ως υποψήφιο γαμπρό της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Μια τρελή σαραντάρα».
Γιώργος Γαβριηλίδης: Από μικρός στο σανίδι του θεάτρου
Ο Γιώργος Γαβριηλίδης αν και πολύ μικρός σε ηλικία, συχνά ανέβαινε στο σανίδι μαζί τους, παίζοντας παιδικούς ρόλους, μέχρι που όταν τελείωσε το σχολείο πήγε για σπουδές στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε με έπαινο. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1925 στο έργο του Ξενόπουλου «Ο Ψυχοπατέρας». Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, άρχισε να εμφανίζεται σε οπερέτες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε στο θέατρο Κοτοπούλη, με το έργο “Κοσμική κίνησις”. Την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά, στην ταινία “Ο κακός δρόμος”, που γύρισε στην Κωνσταντινούπολη, ο θίασος Κοτοπούλη. Τα επόμενα χρόνια έπαιζε στο θέατρο, από κωμωδία έως δράμα, επιθεώρηση και οπερέτα. Υπήρξε μάλιστα ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους κομπέρ.
Ο Γιώργος Γαρβιηλίδης επανεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη 24 χρόνια αργότερα. Είχε πια μεγαλώσει και η ώριμη και αριστοκρατική φυσιογνωμία του ήταν αυτό που ήθελαν σκηνοθέτες και παραγωγοί που τον προτίμησαν για δεκάδες ρόλους. Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είχε ποτέ. Η ερμηνεία του όμως εύκολα συναγωνιζόταν τις αντίστοιχες των μεγάλων πρωταγωνιστών.
“Ένας ήρωας με παντούφλες”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Η γυναίκα μου τρελάθηκε”, “Στουρνάρα 288”, “Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο”, “Ο Ηλίας του 16ου”, “Κορίτσια για φίλημα”, “Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη” είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες ταινίες που απολαύσαμε τον Γαβριηλίδη.
Γιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός δεσμός που κατέληξε σε γάμο
Ο ηθοποιός ήταν πολλά χρόνια ζευγάρι στη ζωή με την επίσης γνωστή ηθοποιό Μαρία Κρεβατά. Ήταν πολύ αγαπητοί από το κοινό όμως την προσωπική τους σχέση την κράτησαν κρυφή, καθώς η Μαρία Κρεβατά προστάτευε την ιδιωτικότητά της διά ροπάλου. Η ίδια αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη σχέση της μόνο όταν παντρεύτηκε η κόρη της (από τον πρώτο γάμο) και η μητέρα της ήταν αρκετά ηλικιωμένη για να παρεμβαίνει στα προσωπικά της, όπως συνήθιζε άλλοτε.
Ο γάμος τους έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σχεδόν κρυφά από όλους και παιδιά δεν απέκτησαν ποτέ στην κοινή τους πορεία. Οι δυο τους έκαναν πια κοινές εμφανίσεις στο θέατρο και το σινεμά (έπαιξαν μαζί σε 21 ταινίες!), όπως στο «Η γυναίκα μου τρελλάθηκε» (1966), όπου μας χάρισαν έναν από τους θρυλικότερους καυγάδες του ελληνικού σινεμά!
Γαβριηλίδης και Κρεβατά έμειναν μαζί μέχρι το τέλος του ηθοποιού το 1982. Όπως αποκάλυψε μάλιστα η κόρη της Μαρίκας και γνωστή ηθοποιός με τη σειρά της Γκέλυ Μαυροπούλου, η Κρεβατά έπασχε το τελευταίο διάστημα της ζωής της από γεροντική άνοια, αν και ποτέ δεν έπαψε να αναζητά τον αγαπημένο της Γιώργο (τον συνάντησε στον Παράδεισο τον Σεπτέμβριο του 1994).
Γιώργος Γαβριηλίδης: Το πρόβλημα υγείας και το τέλος
Από το 1960 ο Γιώργος Γαβριηλίδης αραίωσε τις εμφανίσεις του στο θέατρο για λόγους υγείας, συνέχιζε να παίζει όμως στον κινηματογράφο. Ο ηθοποιός πέθανε στην Αθήνα στις 23 Ιουλίου 1982, σε ηλικία 74 χρονών.