Γιώργος Κάππης: Εγινε γνωστός μέσα από τους δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες που έπαιζε και συστήθηκε στο ευρύ κοινό. Γεννήθηκε το 1928, στην Θεσσαλονίκη και εμφανίστηκε σε ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη, σε ρόλους όπως του αφελή γιου του Αλέκου Λειβαδίτη στο «Ο εμίρης και ο κακομοίρης» αλλά και ως σκηνοθέτης που τελικά ξυλοφορτώνεται από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «Ο τρελός τα έχει 400». Ήταν πολύ αγαπητός από το κοινό και όλοι τον θυμούνται μέχρι και σήμερα, ειδικά οι λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που δεν έχαναν φιλμ! Έλαβε μέρος και σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80.
Γιώργος Κάππης: Ο αλησμόνητος δευτεραγωνιστής
Αλησμόνητος έχει μείνει στη μνήμη του πειραϊκού θεατρόφιλου κοινού όταν (μετά τη μεταπολίτευση) ανοίγοντας η αυλαία, το σκηνικό παρουσίαζε μια μεγάλη κλειστή γροθιά με ανασηκωμένο όμως το μεσαίο δάκτυλο στη κορυφή του οποίου φερόταν να κάθεται ο Γ. Κάππης, χωρίς να μιλάει. Μετά παρέλευση 2-3 λεπτών και ενώ το κοινό γέλαγε έντονα προκαλούμενος πειραχτικά έλεγε:
– Γελάτε ε!…, Γελάστε!…, Γελάστε!… Όλοι σας 7 χρόνια καθόσασταν εδώ πάνω!
Γιώργος Κάππης: Τα οικονομικά προβλήματα και η κηδεία με τους λίγους συναδέλφους
Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Κάππης ήταν παραγκωνισμένος καλλιτεχνικά. Πέθανε φτωχός, μέσα στη μοναξιά, το Μάιο του 1999 στο σπίτι του από καρδιά. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας με παρουσία πολύ λίγων συναδέλφων του. Είχε μια κόρη, την Πατρίτσια.
Αυτοί που τον τίμησαν στην κηδεία του ήταν μόνο η Άννα Φόνσου, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Γιώργος Φούντας μαζί με την γυναίκα του Χρυσούλα Ζώκα, η Μαρία Μαρτίκα και ο Χρήστος Φωτίδης. Την επόμενη μέρα της κηδείας του μίλησαν γι’ αυτόν σε δελτίο ειδήσεων του Σκαι ο Κώστας Βουτσάς και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου που είχε παίξει μαζί του στον κινηματογράφο και στο θέατρο.