Γιώργος Τσιτσόπουλος: Ο «Μεγάλος Δεύτερος» Του Ελληνικού Κινηματογράφου, Η Αρρώστεια και Οι Τελευταίες Λέξεις - Fanpage

Γιώργος Τσιτσόπουλος: Ο «Μεγάλος Δεύτερος» Του Ελληνικού Κινηματογράφου, Η Αρρώστεια και Οι Τελευταίες Λέξεις

Γιώργος Τσιτσόπουλος: Ο «Μεγάλος Δεύτερος» Του Ελληνικού Κινηματογράφου, Η Αρρώστεια και Οι Τελευταίες Του Λέξεις

Γιώργος Τσιτσόπουλος: Ο Γιώργος Τσιτσόπουλος γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά στο θέατρο το 1955 στο πλευρό του θιάσου της Μαρίκας Κοτοπούλη. Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε σε 21 ταινίες κυρίως σε «δεύτερο ρόλο» στο πλευρό του Κώστα Βουτσά. Ο ίδιος συνήθισε να λέει πως «είμαι ο μεγάλος δεύτερος». Ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο. Έφυγε από τη ζωή στις 24 Απριλίου 2006 σε ηλικία 77 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο.

 

«Ο μεγάλος δεύτερος»

Ο ίδιος δεν είχε βρει πολλούς πρωταγωνιστικους ρόλος στην καριερα του. Ηταν γνωστός ως «Ο μεγάλος δεύτερος» και ηταν περήφανος για την δουλειά του.

Με παραγωγό τον Φίνο γύρισε 21 ταινίες, εκ των οποίων οι 12 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. Είχε συνεργαστεί ένα μεγάλο πλήθος αστέρων του κινηματογράφου όπως με:

Κατίνα Παξινού,
Κάρολο Κουν
Αλέξη Μινωτή
Κώστα Βουτσά

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1957 στο κοινωνικό δράμα του Ντίνου Δημόπουλου «Το αμαξάκι».

Συμμετείχε στις ταινίες:

«Οι γαμπροί της ευτυχίας»
«Κάτι να καίει»
«Νύχτα Γάμου»
«Γαμπρός από το Λονδίνο»
«Η Παριζιάνα»
Εκεί υποδυόταν πολλούς και διάφορους ρόλους.

Ένας άνθρωπος ηπίων τόνων

Κατάφερε μέσα από τους ρόλους του να καθιερωθεί και να κάνει μεγάλη καριέρα. Αν και στην προσωπική του ζωή ήταν ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, ως καλλιτέχνης ήταν ανήσυχος και δεν άντεχε την προχειρότητα. Πέρα από την επιτυχημένη του διαδρομή στον κινηματογράφο, ο ίδιος καμάρωνε ιδιαίτερα για την θεατρική του καριέρα.
Με το άγχος ενός πρωτοεμφανιζόμενου, μέχρι την τελευταία του παράσταση. Για την προσφορά του στο θέατρο τιμήθηκε το 2000 με το βραβείο «Κάρολος Κουν».

«Κάνω θέατρο, δεν παίζω ρόλους», έλεγε.

«Οι ρόλοι που παίζω δεν ανήκουν σε μένα αλλά στο θέατρο. Πέρα από μένα, πάνω από μένα υπάρχει το θέατρο. Αυτό που κάνουμε πρέπει να το τιμά και όχι να το υποβαθμίζει. Και ας μην έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Ας κάνουμε απλά καλά τη δουλειά μας!».

Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο. Πέθανε, νικημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 2006, σε ηλικία 77 ετών. Σύμφωνα με το βιβλίο «Έλληνες Ηθοποιοί της Φθαρτής Αθανασίας», δίπλα του είχε την αγαπημένη του σύζυγο, στην οποία φεύγοντας από τη ζωή είπε μόνο δυο λέξεις: «Σ’αγαπώ».

Αφήστε το σχόλιο σας: