H Γιαγιά ξέρει καλύτερα: Αφαιρέστε τη σκουριά από τα μαγειρικά σκεύη – Η μαγειρική σόδα θα σας σώσει!
Κουζινικά και σκουριά δεν γίνεται να συνυπάρχουν μέσα στην κουζίνα μας. Τα γιαγιαδίστικα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην κουζίνα σας..
Τα σκεύη μας θέλουμε να είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κάθε είδους σκουριά για να μαγειρεύουμε με ασφάλεια. Φυσικά, οι καλές μας οι γιαγιάδες που όλα τα γνωρίζουν, χρησιμοποιούσαν πάντα τον καλύτερο τρόπο για να διώξουν τη σκουριά χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.
Συρμάτινο πετσετάκι και μαγειρική σόδα
Μπορείτε να βρείτε συρμάτινα πετσετάκια ή σφουγγάρια στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας. Φροντίστε να τα προμηθευτείτε επειδή θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Τώρα, για να εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα αυτής της συμβουλής, το κλειδί είναι το “αστέρι” της συνταγής μας: η μαγειρική σόδα.
Τι θα χρειαστείτε;
συρμάτινα πετσετάκια
μαγειρική σόδα (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας που θα καθαρίσετε)
Οδηγίες
Ξεκινήστε ζεσταίνοντας λίγο νερό.
Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα δοχείο μαζί με τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε μονάχα όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας πολτός. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του αντικειμένου ή της επιφάνειας που θα καθαρίσετε.
Στη συνέχεια βάζετε τον πολτό της μαγειρικής σόδας πάνω στο συρμάτινο πετσετάκι ή στο σφουγγάρι. Έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τη σκουριασμένη επιφάνεια.
Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε πολύ σκληρά, μπορεί να φθείρετε το σκεύος. Τρίψτε το σκεύος προσεκτικά και έπειτα αφήστε το στην άκρη για πέντε λεπτά.
Μετά από πέντε λεπτά ξεπλύντε το με κανονικό νερό.
Τα παρακάτω βήματα είναι πολύ σημαντικά. Θα εγγυηθούν ότι η σκουριασμένη κατσαρόλα, το σκουριασμένο τηγάνι ή το σκουριασμένο μαχαίρι σας θα είναι έτοιμα για χρήση.
Πρέπει να στεγνώσετε τελείως το σκεύος με χαρτί κουζίνας. Μόλις τελειώσετε, τρίψτε το σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε την επιφάνειά του και στη συνέχεια αποθηκεύστε το.