«Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης»: Το Τεράστιο Κόστος Της Ιστορικής Ταινίας Και το Άγνωστο Παρασκήνιο - Fanpage

«Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης»: Το Τεράστιο Κόστος Της Ιστορικής Ταινίας Και το Άγνωστο Παρασκήνιο

«Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης»: Το Τεράστιο Κόστος Της Ιστορικής Ταινίας

«Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης»: Πρόκειται για μια από τις ιστορικές και πιο προβεβλημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που δεν την έχει δει έστω και μια φορά στη ζωή του. Το κόστος όμως για να βγει στους κινηματογράφους ήταν ασύλληπτο για εκείνη την εποχή με τον Φίνο να βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Η επιστροφή της Αλίκης στη Φίνος Φιλμ

Το καλοκαίρι του 1968 η Αλίκη Βουγιουκλάκη επιστρέφει στη Φίνος Φιλμ μετά από μια περιπλάνηση στους κινηματογραφικούς οργανισμούς «Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης» και «Καραγιάννης-Καρατζόπουλος». Η νέα περίοδος συνεργασίας τους ξεκινά με τη ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Η Αρχόντισσα Και Ο Αλήτης». Η Εθνική μας σταρ υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την αμοιβή της, για τη συγκεκριμένη ταινία να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, συν ποσοστά από τις εισπράξεις.

Μαζί της επέστρεψε στο Φίνο και ο τότε σύζυγος της Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος τη περίοδο εκείνη συνεργαζόταν με τον Κώστα Καραγιάννη. Την επιστροφή της Αλίκης γιόρτασε ο ίδιος ο Φίνος απο την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων. «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» στοιχίζει στο Φίνο 6,5 εκατομμύρια δραχμές! Ποσό αστρονομικό για τα μεγέθη της εποχής.

Στην ταινία η Αλίκη, στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας εμφανίζετε ως αγόρι φορώντας περούκα και αντρικά ρούχα. Η μεταμφίεση της ήταν τόσο πετυχημένη που ο γυναικολόγος της ηθοποιού, που τότε έκανε θεραπεία για να μπορέσει να τεκνοποιήσει, περιέγραψε πως σε μια συνάντησή τους, το ζευγάρι είχε καθυστερήσει και ήρθε κατευθείαν από τα γυρίσματα. Όταν έφτασαν στο σπίτι τους ο γιατρός, που ήταν ήδη εκεί, είδε να βγαίνουν από το αυτοκίνητο ο Παπαμιχαήλ και ένας νεαρός και νόμιζε πως η Αλίκη τον έστησε στο ραντεβού τους.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και στο δρόμο μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων. Το πλούσιο σπίτι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, όπου διοργανώνεται ο αρραβώνας της Αλίκης με τον Τσιτσόπουλο, είναι η βίλα Λεβίδη στην Παλλήνη, που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη.

Αφήστε το σχόλιο σας: