Κάκια Αναλύτη: Ένα από τα εξαιρετικά ταλέντα που πέρασαν από το ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο. Το ραφινάτο και απέριττο στυλ υποκριτικής της σε συνδυασμό με την γοητευτική της παρουσία, έκαναν τον κόσμο να τη θυμάται για πάντα. Μεγάλωσαν γενιές και γενιές με τις ταινίες της και η ίδια μεγάλωσε στον Πειραία και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, μαθητεύοντας πλάι στον σπουδαίο Δημήτρη Ροντήρη. Ερωτεύτηκε τον γνωστό ηθοποιό, Κώστα Ρηγόπουλο που αγαπήθηκαν παράφορα, έζησαν μαζί από πολύ νεαρή ηλικία και για τα επόμενα 46 χρόνια μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.
Κάκια Αναλύτη: Τα πρώτα βήματα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Το θεατρικό της ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 1955 στο έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου με τίτλο «Το Φιόρο του Λεβάντε» με τον θίασο του Διονύση Παγουλάτου. Ακολούθως, συνεργάστηκε με το θίασο του Αδαμάντιου Λεμού για το έργο «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» αλλά και με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη στο έργο «Βαθιές είναι οι ρίζες». Συνεργαζόμενη με τον θίασο της κυρίας Κατερίνας Ανδρεάδη, της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε πολλά έργα, ως επί το πλείστον κωμωδίες, μεταξύ των οποίων «Μαμά», «Η κυρία δε με μέλλει», «Κλέφτρα αγάπη μου», «Άσπρο, μαύρο, κόκκινο», «Μαθήματα Ηθικής», «Μαριάνα Πινέδα». Ακολούθησαν συνεργασίες με την «Νέα Σκηνή» του Κωστή Λειβαδέα, του Ντίνου Ηλιόπουλου, της Κατερίνας Ανδρεάδη, του Νίκου Χατζίσκου το 1962 με το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Όπερα της Πεντάρας». Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1959 με την ταυτόχρονη συμμετοχή της σε έξι ταινίες με χαρακτηριστική τη συμμετοχή της στην ταινία «Λαός και Κολωνάκι», με συμπρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο.
Κάκια Αναλύτη: Η γνωριμία και ο γάμος με τον Κώστα Ρηγόπουλο
Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι η συνεργασία της με την κυρία Κατερίνα Ανδρεάδη στάθηκε αφορμή να γνωριστεί με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και μετέπειτα σύζυγό της Κώστα Ρηγόπουλο, επίσης ηθοποιό. Το 1955 λοιπόν, κι όταν η Κάκια Αναλυτή ήταν μόλις 18 ετών και μαθήτρια ακόμα στη Δραματική Σχολή γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον Κώστα Ρηγόπουλο, 25 ετών τότε, αποφασίζοντας μέσα σε τρεις μήνες να παντρευτούν. Αρχικά, οι γονείς της Κάκιας Αναλυτή δεν ήταν σύμφωνοι με αυτή τους την απόφαση καθώς ο Κώστας Ρηγόπουλος δεν είχε εδραιωθεί και καταξιωθεί στον χώρο με αποτέλεσμα να μην έχει ένα σταθερό εισόδημα. Οι αντιστάσεις τους ωστόσο κάμφθηκαν όταν συνειδητοποίησαν τον ειλικρινή και παμφάνερο έρωτα των δύο νέων κι έτσι έδωσαν την ευχή τους στο ζευγάρι. Από τον γάμο τους απέκτησαν μία κόρη, την επίσης ηθοποιό, Ζωή Ρηγοπούλου.
Με τον σύζυγό της Κώστα Ρηγόπουλο συμπορεύτηκαν μαζί προσωπικά και καλλιτεχνικά επί 46 χρόνια έως ότου τους χώρισε ο θάνατος του ηθοποιού το 2001, έπειτα από τρίμηνη νοσηλεία του στο Θριάσιο Νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό. Μετά το γεγονός του θανάτου του Κώστα Ρηγόπουλου, λέγεται ότι η Κάκια Αναλυτή κατέρρευσε. Μην αντέχοντας την απώλειά του, η Κάκια Αναλυτή πέθανε έναν χρόνο αργότερα, την 1η Ιουνίου 2002. Μάλιστα, ο Κώστας Ρηγόπουλος, πριν φύγει από την ζωή, στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο «Το παραμύθι της ζωής μου» περιέγραφε, πλημμυρισμένος από χείμαρρο συναισθημάτων, την γνωριμία και τον ειλικρινή έρωτά του για την Κάκια Αναλυτή.
Κάκια Αναλύτη: Η καλλιτεχνική πορεία μαζί με τον άντρα της ζωής της
Πέρα από την προσωπική τους ζωή, η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος υπήρξαν κι ένα πετυχημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι με πάμπολλες επιτυχίες. Την περίοδο 1962 – 1963 με τον Κώστα Ρηγόπουλο και τον Γιάννη Αργύρη συνέπτυξαν θίασο και ανέβασαν την κοινωνική ηθογραφία των Βαγγέλη Γκούφα – Βασίλη Ανδρεόπουλου «Μια πόρτα δραχμές πεντακόσιες». Το χειμώνα του 1963 συγκροτείται ο θίασος Ρηγόπουλου – Αναλυτή ο οποίος στεγαζόταν στο θέατρο «Αναλυτή», όπου μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90 το ζεύγος ανέβασε πολλά έργα, κυρίως μπουλβάρ. Η μεγάλη τους επιτυχία, εμπορική και καλλιτεχνική, προέκυψε το 1967 και για τις επόμενες δώδεκα θεατρικές σεζόν με το έργο «Αγάπη μου Ουαουά» το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο με το ίδιο πρωταγωνιστικό ζεύγος. Μετά την εν λόγω επιτυχία, το ζευγάρι ανέβασε έργα όπως: «Έρωτας και πολιτική», «Το αυτί του Αλέξανδρου», «Ένα κρεβάτι για τρεις», «Λεωφορείον ο Πόθος», «Η καρυδόπιτα», «Ο επιθεωρητής έρχεται», «Γυάλινος κόσμος», «Φθινοπωρινή ιστορία».