Μαμά Διδύμων Με Σύνδρομο Down Ανοίγει Την Καρδιά Της Και Συγκινεί! - Fanpage

Μαμά Διδύμων Με Σύνδρομο Down Ανοίγει Την Καρδιά Της Και Συγκινεί!

Μαμά Διδύμων Με Σύνδρομο Down Ανοίγει Την Καρδιά Της Και Συγκινεί!

Σύνδρομο Down: Η συγκινητική εξομολόγηση μιας μαμάς που γέννησε δίδυμα με σύνδρομο Down μας άγγιξε βαθιά και αξίζει να την διαβάσετε..

Τις πιο πολλές μανούλες που μαθαίνουν ότι θα γεννήσουν δίδυμα, συνήθως, τις πιάνει άγχος για το πως θα τα βγάλουν πέρα.

Πώς θα τα καταφέρουν τώρα που ξέρουν ότι θα έχουν δύο μωράκια. Πως θα οργανώσουν τα οικονομικά και όποια άλλα εμπόδια φέρνει η καθημερινότητα με δύο παιδιά που έχουν την ίδια ηλικία.

Αυτές ήταν και οι αρχικές ανησυχίες της Racheal Prescott, η οποία ενώ δεν είχε στο πρόγραμμα να κάνει τρίτο παιδί, έμαθε ότι περιμένει δίδυμα.

Μαζί με την αναπάντεχη εγκυμοσύνη, όμως, έμαθε και κάτι άλλο: ότι τα κοριτσάκια της είναι πολύ πιθανό να γεννηθούν με σύνδρομο Down.

Πώς ένιωσε και πώς αντέδρασε, μετά από αυτό;

Είχαμε αποφασίσει με το σύζυγό μου να μην κάνουμε τρίτο παιδί, αλλά όταν μάθαμε ότι είμαι έγκυος χαρήκαμε, αφού οι δυο μεγάλοι μας γιοι θα αποκτούσαν κι άλλη παρέα.

Ο αρχικός μας ενθουσιασμός έγινε εντονότερος όταν μας είπαν ότι είμαι έγκυος σε δίδυμα κοριτσάκια.

Μετά από πολλά ραντεβού με τους γιατρούς και εξετάσεις, μάθαμε ότι τα κοριτσάκια μας είναι πολύ πιθανό να γεννηθούν με σύνδρομο Down, κάτι το οποίο δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας.

Όσοι μάθαιναν ότι θα κάναμε δίδυμα ενθουσιάζονταν και μας έλεγαν πόσο όμορφη θα είναι η ζωή μας.

Λίγες μέρες μετά τον τοκετό μου, τον Φεβρουάριο του 2018, μία ευγενέστατη μαία ήρθε στο δωμάτιό μου και μου είπε πως η αντίδρασή μου όταν έμαθα ότι τα κορίτσια μου γεννήθηκαν με σύνδρομο Down την χαροποίησε πολύ.

“Αλήθεια; Γιούπι!”, της είχα απαντήσει, αν και εγώ δεν θυμόμουν τίποτα.

Αυτό, όμως, ένιωθα. Ήμουν χαρούμενη και αισιόδοξη για τα κορίτσια μου, αλλά και για την πλήρη στήριξη της οικογένειάς μου.

Ναι, δεν είχαμε σχεδιάσει τα παιδιά μας να έχουν σύνδρομο Down ούτε είχαμε ξαναζήσει την εμπειρία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών – τα κοριτσάκια μας γεννήθηκαν με συγγενή καρδιοπάθεια και ειδικά η μία χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετό καιρό μέχρι να γίνει εντελώς καλά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την ευτυχία που νιώθουμε όντας γονείς τεσσάρων υγιέστατων παιδιών.

Η μαμά που γέννησε τα δίδυμα με το σύνδρομο Down νιώθει πιο ευτυχισμένη από ποτέ
Εκείνο που θέλω να ξέρουν όσοι θέλουν να κάνουν παιδιά είναι πόσο αξιαγάπητοι άνθρωποι είναι όσοι γεννιούνται με σύνδρομο Down.

Διαβάστε, μιλήστε και μάθετε για αυτό πριν νιώσετε απογοήτευση αν ακούσετε ότι το μωράκι που περιμένετε ίσως γεννηθεί με σύνδρομο Down.

Και εσείς που περιμένετε μωράκι με σύνδρομο Down να θυμάστε ότι δεν σας συνέβη κάτι κακό.

Αντίθετα, η ζωή σας θα γίνει μια γιορτή. Θα ανακαλύψετε κομμάτια του εαυτού σας που δεν ξέρατε καν ότι υπήρχαν…».

Αφήστε το σχόλιο σας: