Νίκη Τριανταφυλλιδη : Η Πανέμορφη Ηθοποιός που Επαιξε στον Αστραπόγγιανο - Fanpage

Νίκη Τριανταφυλλιδη : Η Πανέμορφη Ηθοποιός που Επαιξε στον Αστραπόγγιανο

Η Νίκη Τριανταφυλλιδη γεννήθηκε το 1942 στη Αθηνα και ξεχώρισε για το ταλέντο και την ομορφιά της.

Νικη Τριανταφυλλιδη ;  Η πρώτη φορά στη σκηνή

Το 1963 ανέβηκε για πρώτη φορά στο σανίδι στην παράσταση “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε με την αντιπολεμική ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου “Ουρανός” Ακολούθησαν οι ταινίες “Ο κράχτης”, “Πικρή μου αγάπη” και “Βρώμικη πόλη” και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε παίξει σε 20 ταινίες.

Το 1970 ανέλαβε χρέη σκηνοθέτη και κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους “Συνηθισμένο μου όνειρο”. Την περίοδο 1970-71 τιμήθηκε με το βραβείο “Μαρίκα Κοτοπούλη” ως η καλύτερη ηθοποιός της χρονιάς. Έπαιξε στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών τις εποχής και πήρε μέρος σε σπουδαίες παραστάσεις. Έζησε μια ήσυχη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αφοσιώθηκε στη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο. Δεν έδινε συνεντεύξεις ούτε έκανε κοσμική ζωή.

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Ρομάντσο, τον Οκτώβριο του 1969: “Δεν προσαρμόζομαι εύκολα γιατί δεν κάνω συμβιβασμούς στη ζωή μου και επειδή τη ζωή μας την διαμορφώνουμε συνήθως οι ίδιοι, είμαι αρνητική σε κάθε συμβιβασμό».

Νίκη Τριανταφυλλιδη : Ο γάμος

Παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Κώστα Μεσσάρη και απέκτησε μια κόρη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έκανε μεταφράσεις -διασκευές έργων του Αριστοφάνη. Πέθανε στις 13 Μαΐου 2013 σε ηλικία 71 ετών, καθώς αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Η Μάρθα Καραγιάννη είχε πει για εκείνη: “Ήταν μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της γενιάς μου”.

Αφήστε το σχόλιο σας: