Νοσταλγία: 12 Φωτογραφίες Από Την Παλιά Και Όμορφη Αθήνα! (pics) - Fanpage

Νοσταλγία: 12 Φωτογραφίες Από Την Παλιά Και Όμορφη Αθήνα! (pics)

Νοσταλγία: 12 Φωτογραφίες Από Την Παλιά Και Όμορφη Αθήνα!

Αθήνα: Ένα ταξίδι στον χρόνο.. Πώς ήταν και πώς έγινε η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες.. Νοσταλγία και ένας μικρός…θυμός για το πώς ήταν και πώς έγινε η Αθήνα..

Η αγαπημένη μας Αθήνα έχει αλλάξει μέσα στο πέρασμα των χρόνων τόσο πολύ που οι παλιοί τρομάζουν να την αναγνωρίσουν όταν την περπατούν και οι νέοι όταν την βλέπουν σε παλιές φωτογραφίες. Πολλά από τα ιστορικά σημεία της έχουν καταγραφεί σε κλασικές πλέον ασπρόμαυρες φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών και αποτελούν ντοκουμέντα μιας άλλης εποχής. Ίσως πιο αθώας, ίσως πιο ρομαντικής. Τότε που ακούγαμε τέτοια τραγούδια και μόλις λίγες δεκαετίες μετά φτάσαμε σε κάτι τέτοιο. Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες.

Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τις τοποθεσίες που απεικονίζουν οι παλιές αυτές φωτογραφίες και να τις συγκρίνουμε με τις ίδιες τοποθεσίες σήμερα, στο 2017. Θα πάθετε σοκ όταν δείτε τις διαφορές όπως πάθαμε και εμείς κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Πατήστε πάνω στην παλιά φωτογραφία και δείτε πώς είναι σήμερα προσπαθώντας να συγκρατήσετε τα δάκρυα συγκίνησης και νοσταλγίας για τις ομορφιές και την αθωότητα που χάθηκαν μέσα στο πέρασμα του αδηφάγου χρόνου.

Πλατεία Ομονοίας

Ακαδημία Αθηνών 1940

Πρόβατα στο κέντρο της Αθήνας 1903

Παλιά περίπτερα

Παλιά τραμ

Κολωνάκι

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οδός Ερμού 1885

Κάλαντα 1953

Αθηναϊκό καφενείο

Τσολιάς δεκαετία ’70

Λατέρνα

Αφήστε το σχόλιο σας: