Περτούλι: Ο Χειμερινός Παράδεισος Στα Τρίκαλα Για Δραστηριότητες Στο Χιόνι - Fanpage

Περτούλι: Ο Χειμερινός Παράδεισος Στα Τρίκαλα Για Δραστηριότητες Στο Χιόνι

Περτούλι: Ο Χειμερινός Παράδεισος Στα Τρίκαλα Για Δραστηριότητες Στο Χιόνι

Περτούλι: Ένα πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο, με ποικιλία δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους σε προσκαλεί για μια μαγευτική χειμωνιάτικη εξόρμηση.

Το αφράτο, φρέσκο χιόνι έχει καλύψει τα πάντα. Την ίδια στιγμή το κρύο έχει περιοριστεί και ο ήλιος έχει βγει. Είναι η καλύτερη στιγμή για όλους εκείνους που αγαπούν το βουνό και τους αρέσουν οι χειμερινές διακοπές, αφού μπορούν να κάνουν δραστηριότητες στο χιόνι και γενικότερα στη φύση.

Μόλις φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι. Λίγο πριν αφήναμε πίσω μας την Ελάτη, με τα τουριστικά εμπορικά περίπτερα, τις ταβέρνες και τα καφέ. Από ένα σημείο και μετά, ο δρόμος μεταμορφώνεται σε ένα τοπίο-αριστούργημα: καθώς κινείσαι ανάμεσα στα ελατοδάση, κάποιες στροφές μοιάζουν σαν να τις βλέπεις στην τηλεόραση, ενώ το χιόνι αρχίζει σταδιακά να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του.

Ένα μεγάλο τμήμα αυτού του δάσους, έκτασης 33.000 στρεμμάτων, παραχωρήθηκε το 1934 από το δημόσιο στο τμήμα Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε οι φοιτητές να κάνουν τις επιστημονικές τους έρευνες. Μάλιστα, κάποιες κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν γίνει κοντά στο χωριό, σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.

Συνεχίζουμε την κίνησή μας μέσα σε αυτό το πανέμορφο δάσος, το οποίο έχει και πολύ πλούσια πανίδα, καθώς εδώ ζουν καφέ αρκούδες, ζαρκάδια, αλεπούδες, αγριογούρουνα, αγριόγατες και διάφορα άλλα είδη. Την ίδια στιγμή κινούμαστε με την άνεση και την ασφάλεια που μας δίνει το νέο Peugeot 5008, ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα premium μοντέλο. Η δυναμική του σχεδίαση, το πρωτοποριακό και εξελιγμένο i-Cockpit, και ο πλούσιος εξοπλισμός του, μας δίνει την άνεση που θέλουμε καθώς κινούμαστε στο βουνό.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Ο δρόμος που περνάει μπροστά ακριβώς από το χιονοδρομικό κέντρο, είναι αυτός που συνδέει την Ελάτη με το Περτούλι. Κάτι που σημαίνει ότι, όσο χιόνι κι αν έχει, είναι ένας δρόμος πάντα ανοιχτός. Το χιονοδρομικό διαθέτει τρεις πίστες: μία για αρχάριους, μία για προχωρημένους και μία αντοχής, με κλίσεις που φτάνουν μέχρι και τις 40 μοίρες.

Παράλληλα, εδώ στήνεται ένα ολόκληρο πάρκο, όπου δίνεται η ευκαιρία να απολαύσει κανείς το χιόνι και πέρα από το σκι. Έτσι, πριν ή μετά το ζεστό ρόφημα στο σαλέ, ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει από μία σειρά δραστηριοτήτων.

Ο Γιώργος Πολυγένης και η ζωή του στο βουνό

Σήμερα θα περάσουμε αρκετές ώρες της ημέρας στο χιονοδρομικό κέντρο. Φτάνοντας, συναντάμε τον Γιώργο Πολυγένη, ιδιοκτήτη του Pertouli Extreme Sport (www.pertouliextremesports.gr), ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού. «Η αλήθεια είναι ότι αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει στο χιονοδρομικό είναι σκι. Αυτό όμως δεν ισχύει. Ο καθένας που φτάνει εδώ, έχει μία ευρεία γκάμα επιλογών, ανάλογα με τη φυσική του κατάσταση, αλλά και τη διάθεσή του».

Ένα ξύλινο σπιτάκι, που παλιότερα αποτελούσε το σαλέ του χιονοδρομικού, στεγάζει πλέον το γραφείο του Γιώργου. Έχει ανάψει το τζάκι και καθόμαστε εκεί δίπλα, συνεχίζοντας την κουβέντα μας.

«Εδώ έχω γεννηθεί», διηγείται, «ξέρω κάθε γωνιά αυτού του βουνού. Έφυγα για σπουδές στην πληροφορική, αλλά ο τόπος όπου ήθελα να ζήσω είναι εδώ. Και επέστρεψα», συμπληρώνει, καθώς μπαίνει στον χώρο ένα χαμογελαστός κύριος: είναι ο πατέρας του, ο κύριος Σωτήρης. Έχει περάσει να δει τι γίνεται και φεύγει αμέσως για να πάει στα άλογα. Επιστρέφει σύντομα από το στάβλο, «είναι όλα καλά» μας λέει. Μπαίνει στο λευκό του αγροτικό και φεύγει.

Δραστηριότητες πέρα από το σκι

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, όπως τόνισε και ο Γιώργος Πολυγένης, οι επιλογές δεν περιορίζονται στο σκι. Με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το snowmobile και να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδρομή, βλέποντας μοναδικές εικόνες μέσα στο δάσος. Θα δείτε επίσης τα κάτασπρα περτουλιώτικα λιβάδια, αλλά και τις ολόλευκες κορυφές του Κόζιακα.

Αφήστε το σχόλιο σας: